NewsIVECO Nederland

4/05/2018

De gevolgen van de Belgische tolheffing op BE-combinaties

Bij de start van 2018 hebben in België de drie verschillende gewesten, waaronder Vlaanderen, Brussel en Wallonië, samen besloten om vanaf 1 januari 2018 tol te heffen op opleggertrekkende voertuigen. Het gaat om opleggende trekkers met een maximaal toegelaten massa (MTM) onder 3,5 ton. Concreet zijn dit voertuigen die vanwege hun karakter uitsluitend bedoeld zijn voor goederentransport. Deze.
26/04/2018

Onmisbaar in de IVECO Daily: DAILY Business UP™

Tegenwoordig vliegen alle soorten apps je om de oren en vaak zijn er maar enkele apps die je elke dag gebruikt. Biedt de nieuwe DAILY Business UP™ app de meerwaarde die je verwacht? Wij besloten met een kritische blik te kijken naar de nieuwe app. 
1/04/2018

April Fools' Day: De Rooy neemt Africa “Eco” Race letterlijk met bio-LNG rallytruck

Update: 1 April! Natuurlijk wordt er nog geen bio-LNG gemaakt van kamelengras en dromedarisuitwerpselen! Ondanks de vooruitstrevende blik die IVECO werpt op het gebied van ecologie voor wegtransport, is diesel qua prestaties nog steeds de meest optimale brandstof voor een rallytruck. Rolande LNG, die de truck van brandstof zou moeten voorzien, heeft wel de ambitie om stations te gaan openen.
23/03/2018

Kiezen voor een bestelbus of een lichte vrachtwagen?

Bestelwagens zijn ideaal voor het vervoeren van een kleinere hoeveelheid goederen. Ze kunnen ook uiterst veelzijdig worden ingezet voor ambachtslieden zoals timmermannen, loodgieters enzovoort. In eerste instantie is een bestelbus zo aantrekkelijk omdat ze qua rijervaring sterk gelijken op normale auto’s, ze zijn wendbaar, maar ze bieden toch veel ruimte.
19/03/2018

Wat maakt de IVECO Daily zo uniek; de 7 voordelen.

Stel, je bent aan het oriënteren op een bedrijfswagen. Doormiddel van de 7 speerpunten bij de configuratie van jouw bestelwagen weet je ondertussen op welke punten je moet letten. Echter, wat maakt de IVECO Daily uniek in vergelijking met andere bedrijfswagen aanbieders?
16/03/2018

Een dagje op Transport Compleet 2018

Transport Compleet draaide afgelopen drie dagen weer op volle toeren en Hardenberg ontving alle bezoekers van harte. Wij namen een kijkje om erachter te komen wat deze beurs te bieden heeft. Met maar liefst 217 exposanten zal er vast iets te zien zijn, toch?
7/03/2018

Vast in het zand? Verleden tijd met hydrostatische voorwielaandrijving!

Het komt regelmatig voor: even een container of afzetbak op een locatie afleveren, waar net geen verharde ondergrond ligt. Of een lading zand/grind kiepen op een onverhard pad vlak na een stevige regenbui. Nadat de lading gelost is heeft het voertuig minder druk op de achteras, waardoor er gripverlies ontstaat en vervolgens komt het voertuig vast te zitten. Altijd onverwachts en precies op die.
1/03/2018

Wat is de invloed van de Euro-6 norm op jouw onderneming?

Vandaag de dag worden door autofabrikanten veel inspanningen geleverd om voertuigen steeds zuiniger te laten rijden en de impact op het milieu te minimaliseren. Europa neemt hierin een voortrekkersrol aan om via regelgeving, in de vorm van Euro-normen, de uitstoot van schadelijke stoffen te beperken. 
23/02/2018

Waarop te letten bij de configuratie van jouw bestelwagen; 7 speerpunten

De aankoop van een of meerdere bestelwagens kan vaak lastig zijn door de hoeveelheid opties en uitvoeringen. Wij helpen je graag een handje op weg. Ontdek hier 7 belangrijke speerpunten die essentieel zijn om rekening mee te houden tijdens de configuratie van jouw nieuwe bestelwagen(s).