header-iveco-drivers-tour-peter-appel-transport

IVECO Drivers Tour #4 – Peter Appel Transport

15/06/2020

Met veel plezier achter het stuur in een IVECO Stralis NP met een zuinige Cursor 9 motor voorzien van 400 pk. Onlangs reden we een dagje mee met Jos Kerkhof, chauffeur bij Peter Appel Transport, om alles te weten te komen over zijn LNG-truck en het chauffeursleven bij een van de grootste transportbedrijven in Nederland. Hoe is het om alle winkels/supermarkten dag en nacht te bevoorraden?

Met bijna 700 vrachtwagens op de weg is Peter Appel Transport een grote speler in Nederland. Je komt ze overal tegen en de voornamelijk rode trucks zijn ook nog eens mooie blikvangers op de weg. Dagelijks zijn de chauffeurs druk in de weer om food en non-food producten te distribueren naar verschillende locaties in Nederland, zo ook Jos Kerkhof. Hij rijdt vier dagen per week voor Albert Heijn om diverse vestigingen in Zuid-Nederland te bevoorraden. Dit doet hij met veel plezier.

afbeelding-blog-peter-appel-transport-1-

We beginnen de dag in Tilburg bij het distributiecentrum van Albert Heijn. Dit is voor Jos de standaard start- en eindlocatie waar hij moet laden en lossen. Vroeg in de ochtend nemen we verschillende vrachten mee die we bij diverse vestigingen moeten afleveren. Later die dag komen we nog een keer terug om de trailer weer vol te laden om nog meer supermarkten te bevoorraadden. Jos Kerkhof: “Ik vind het persoonlijk geweldig om op zoveel locaties te komen. Je leert veel mensen kennen en er is altijd wel tijd voor een gezellige babbel.”

Mijn IVECO heeft mij nog nooit in de steek gelaten

Onderweg vertelt Jos alles over zijn IVECO: “Sinds twee jaar rij ik nu in mijn IVECO, die mijn nog nooit in de steek heeft gelaten. De truck bevalt mij enorm!” De Hi-Way cabine is compleet uitgerust en van alle gemakken voorzien. Zo heeft Jos een fijne koelkast en ook een goed werkend navigatie- en infotainmentsysteem. “Ook qua rijcomfort voldoet mijn IVECO Stralis NP. Zo kan ik gebruik van allerlei rijassistentiesystemen, waardoor ik onbezorgd mijn werkzaamheden kan uitvoeren.”

Met LNG rij je rustig op de weg

De IVECO Stralis NP van Jos beschikt over 400 pk en door de twee LNG-tanks van 200 kilogram is een actieradius van ongeveer 1.500 kilometer mogelijk. Jos rijdt met zijn trekker op vloeibaar aardgas rustig op de weg. Jos: “Uit ervaring kan ik vertellen dat ik content ben over de overzichtelijke cabine. De grote en ruime spiegels zijn perfect en bieden mij het gereedschap om alles goed te kunnen overzien tijdens het manoeuvreren in smalle straten. Hierdoor rij je met een comfortabel gevoel op de weg.”

‘Ik kan een IVECO Stralis NP aan iedereen aanbevelen’

Jos daagt chauffeurs uit om eens een keer met een IVECO LNG-truck de weg op te gaan. “Elke vrachtwagen is anders en je moet altijd even wennen, zodra je met een nieuwe truck de weg op gaat. Als je dan een tijdje verder bent, dan kom je er gegarandeerd achter dat een IVECO erg fijn is. Je rijdt rustig op de weg en kunt genieten in een erg fijne cabine. Een IVECO Stralis is een stoere bak om mee te rijden! Technisch zijn deze ook erg sterk.”

Het mooiste beroep van de wereld

Na een lange dag zet Jos zijn IVECO weer voldaan terug op de standplaats in Tilburg. Het chauffeursleven kan hij 100% aanbevelen. Jos: “Neem contact op met Peter Appel Transport voor meer informatie en ga binnenkort aan de slag als chauffeur. Het is het mooiste beroep van de wereld! Je komt te werken in een grote organisatie waar het goed geregeld is. Het is prachtig werk! Ik doe het nu 30 jaar en heb er nooit spijt van gehad dat ik deze stap heb gezet.”

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de opmars van LNG en de bijbehorende voordelen? Lees meer hierover in onze blog: ‘De opmars van LNG; rendabeler dan diesel’. Daarnaast is het goed om te melden dat LNG-trucks met een GVW boven de 7,5 ton zijn vrijgesteld van tol op de Duitse snelwegen tot en met 31 december 2023. Bekijk onze website voor alle informatie over de verlenging van het MAUT-voordeel.

IVECO Drivers Tour

Ben jij ook een IVECO-chauffeur en vertel je graag over jouw truck? Laat het ons dan even weten via social media en we nemen contact op met een aantal inzendingen om een afspraak in te plannen voor een IVECO Drivers Tour!

Meer lezen?