Transportbranche zoekt vakmensen

15/02/2019

Er was een tijd dat er in iedere klas van de basisschool jongens waren die vrachtwagenchauffeur wilden worden. Een vrij en romantisch beroep waarbij je veel van de wereld ziet. Hoe is het anno 2019 eigenlijk met het aantal vrachtwagenchauffeurs in Nederland? En met andere beroepen binnen de transportbranche?

Laten we hier kort over zijn, de transportsector groeit nog steeds flink, mede doordat we met z’n allen steeds meer via internet bestellen. Het vervoer over de weg is de laatste twintig jaar alleen maar toegenomen. Tegelijkertijd wordt het werk in de branche steeds meer gespecialiseerd en innovatiever. De vraag naar logistieke vakmensen stijgt daardoor snel. Als je daarbij optelt dat ervaren vrachtwagenchauffeurs in rap tempo met pensioen gaan dan snap je dat er een tekort is ontstaan. Op elke honderd werkende chauffeurs staan er vier vacatures open.

Specialist

De transportwereld digitaliseert en de chauffeur is meer en meer een specialist op de weg. Denk aan: wet- en regelgeving betreffende duurzame stadsdistributie, tanken van alternatieve brandstoffen, bijhouden van rijprestaties en brandstofverbruik met behulp van boordcomputer. Ook van de monteur wordt steeds meer gevraagd door alle innovaties en technische ontwikkelingen.

werkenbij-iveco_chauffeur


Hart gaat sneller kloppen

In de gehele transportwereld, op diverse afdelingen, zitten we te springen om vakmensen. Ook bij IVECO. Monteurs, magazijnmedewerkers of bedrijfswagenverkopers, vakmensen zijn broodnodig! Wil jij werken voor één van de grootste fabrikanten van vrachtauto’s, autobussen en dieselmotoren in Europa? Gaat jouw hart sneller kloppen van de techniek en innovatie? Ben jij liefhebber van DAKAR? Dan is werken bij IVECO écht iets voor jou!

IVECO wordt gekenmerkt door een open cultuur waarin innovatie voorop staat. Met jouw sterke wil en gedachtegoed in combinatie met de gunstige arbeidsvoorwaarden bieden zowel IVECO als jezelf de mogelijkheid tot groei. Wij zorgen ervoor dat jij je op je plek voelt en daar ook voor lange tijd wilt blijven werken!

Geïnteresseerd? Bekijk dan onze vacatures op Werken bij IVECO.


Twee monteurs van IVECO Schouten zijn geselecteerd om Petronas Team de Rooy IVECO te ondersteunen tijdens de zwaarste rally ter wereld. Hoe kom je als monteur in de Dakar Rally terecht? Je ziet het in bovenstaande video!

Meer lezen?