CNH Industrial. Sorry, wat?

19/12/2018

IVECO is onderdeel van CNH Industrial, maar waar staat CNH eigenlijk voor? En wat betekent het woord IVECO eigenlijk? In deze blog gaan wij het uitleggen en nemen we je mee op reis langs alle merken van wereldspeler CNH Industrial!


CNH_brands


CNH industrial is in 2013 ontstaan uit een fusie van Fiat Industrial S.p.A. en CNH Global.
Afgelopen jaar (2017) behaalde de groep een omzet van zo'n 24 miljard euro. CNH Industrial heeft zo’n 63.000 werknemers in 180 landen. Wereldwijd heeft het de groep maar liefst 66 fabrieken.

EMEA (Europe, Middle East & Africa) is de belangrijkste afzetmarkt, hier wordt ongeveer de helft van de omzet behaald. Ongeveer een kwart van de omzet wordt gerealiseerd in de landen die behoren tot de NAFTA (North American Free Trade Agreement). De rest wordt in ongeveer gelijke delen behaald in APAC (Asia-Pacific) en LATAM (Latin-America).

Het materieel en de voertuigen van CNH worden vooral afgenomen door gebruikers in de agrarische sector en de transport- en bouwsector. CNH Industrial levert tevens onderdelen aan andere fabrikanten van schepen en vrachtwagens.

Agrarische sector

Case IH
Case IH is ontstaan uit een fusie van tractorfabrikanten Case, David Brown en de landbouwdivisie van International Harvester (IH). Case IH is fabrikant van tractoren, oogstmachines, advanced farming systems, balenpersen en verreikers.

STEYR
Sinds 1915 staan de iconische rode en witte tractoren van het STEYR-merk synoniem voor hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Met zijn topklasse tractoren met vermogens van 55 tot meer dan 300 paardenkrachten biedt STEYR gespecialiseerde oplossingen in de landbouw, gemeentelijke en bosbouwsegmenten.

New Holland Agriculture
Sinds 1895 streeft New Holland Agriculture naar oplossingen die de efficiëntie en productiviteit van landbouwbedrijven verbeteren door toegankelijke technologie te gebruiken. Het gamma bestaat uit tractoren, oogstmachines, balenpersen, zelfrijdende spuitmachines, hooimachines, landbouwzaaimachines en andere mobiele uitrustingen.

New_Holland_Agri

Bouw- en constructiesector

CASE Construction
Op gebied van grondverzet verkoopt en ondersteunt CASE al meer dan 175 jaar een volledige lijn van bouwmachines over de hele wereld, waaronder de allereerste in de fabriek geïntegreerde graaflaadmachine tot en met de huidige graafmachines, motor graders, wielladers, trilwalsen, rupsdozers, schrankladers, compacte rupsladers en vorkheftrucks voor zwaar terrein. 


New Holland Construction
New Holland Construction is een wereldwijde fabrikant van bouwmaterieel met een volledige lijn van producten en diensten die rondom de behoeften van de klant zijn gebouwd.

Case_construction

Transportsector

IVECO
IVECO staat voor Industrial VEhicle COrporation en heeft een hoofdkantoor in Turijn. In 1975 ontstond het bedrijf uit een fusie tussen vijf bedrijven die in Frankrijk, Duitsland en Italië gevestigd zaten, te weten: FIAT Veicoli Industriali, Officine Meccaniche, Lancia Veicoli Speciali, Unic en Magirus-Deutz.


IVECO is een wereldwijde fabrikant van lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen, ontwerpt, produceert en verkoopt een breed scala aan lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen voor on- en off-road transportopdrachten. Toegewijd aan veilige, efficiënte en duurzame mobiliteit, investeert IVECO al meer dan 40 jaar in de ontwikkeling van alternatieve aandrijfsystemen.

IVECO ASTRA
IVECO ASTRA is een vooraanstaande fabrikant van bouw- en mijnapparatuur, heeft 70 jaar ervaring in het bouwen van machines voor de wereldwijde bouwsector. Het ontwikkelt robuuste, betrouwbare en veelzijdige vrachtwagens voor zware off-road-missies met een brutogewicht van meer dan 60 ton en gespecialiseerde voertuigen.

IVECO_AstraHD9


IVECO Bus
IVECO Bus is een van de grootste Europese fabrikanten in de sector collectief personenvervoer, breidt gestaag haar activiteiten wereldwijd uit met een aanwezigheid in meer dan 40 landen. Het merk biedt een compleet assortiment voertuigen voor het vervoer van mensen: van stads- en streekbussen tot touringcars en minibusjes.


Heuliez Bus
Creativiteit, uitmuntendheid en toewijding: dit zijn de sterke punten van deze premium Franse busfabrikant. Het merk werd meer dan 90 jaar geleden opgericht door Louis Heuliez, begon met productie-touringcars en voegde later stadsvervoerbussen toe aan zijn portfolio.

Magirus_6x6


Magirus
Magirus is een internationale autoriteit op het gebied van brandbestrijdings- en rampenbeheersing voertuigen en biedt op maat gemaakte oplossingen voor brandweerlieden over de hele wereld. Opgericht in 1864 door de Duitse brandweercommandant en pionier Conrad Dietrich Magirus, de uitvinder van de draaischijfladder, heeft het bedrijf continu de brandbestrijdingsindustrie en de aanpak van brandbestrijding gevormd.


IVECO Defence Vehicles
IVECO Defence Vehicles is gewijd aan het leveren van innovatieve voertuigen voor defensie- en civiele beschermingstoepassingen. Het merk produceert logistieke, gepantserde voertuigen in zijn fabriek in Noord-Italië, evenals het volledige commerciële assortiment van IVECO, aangepast waar nodig om te voldoen aan de eisen van gebruikers van militaire en civiele bescherming over de hele wereld.

IVECO_Defence


Motoren

FPT Industrial 
FPT Industrial is het merk van CNH Industrial, dat zich toelegt op het ontwerp, de productie en de verkoop van aandrijflijnen voor voertuigen op en naast de weg, toepassingen voor scheepvaart en elektriciteitsopwekking, evenals assen en transmissies. Het merk telt wereldwijd meer dan 8000 medewerkers, tien fabrieken en zeven Research & Development-centra.

FPT_Industrial

CNH Industrial: divers en veel groter dan je in eerste instantie zou denken!

Sterke merken in diverse sectoren leveren wereldwijd een gigantisch aantal PK’s op. Welk beroep je ook uitoefent, waarschijnlijk is er altijd ergens een link met een product van CNH Industrial.

Meer lezen?