Veldboer Eenhoorn als klant van IVECO met een S-WAY

Klant aan het woord #11 - Veldboer Eenhoorn

23/06/2022

Veldboer Eenhoorn Horeca & Grootverbruik is een snelgroeiend familiebedrijf dat werkt met een jong, gedreven en ambitieus team. Al 60 jaar lang is Veldboer Eenhoorn dé totaalleverancier van horecabenodigdheden voor horeca, bedrijfskantines en verenigingen in Noord-Holland. Klantgerichtheid, kwaliteit en service staan hoog in het vaandel. Naast het leveren van producten, deelt Veldboer Eenhoorn ook kennis en ervaring met haar klanten om samen groei te realiseren en te ontzorgen.

Het begin van Veldboer Eenhoorn Horeca & Grootverbruik ligt in 1962, toen Jan Veldboer het bedrijf J. Veldboer oprichtte in de binnenstad van Hoorn. Samen met zijn schoonzoon Sjaak en een chauffeur hield J. Veldboer zich bezig met de verkoop en distributie van dranken aan de horeca Noord-Holland. Na enkele jaren kwam via de sauzen en frituurvet fabrikant Oliehoorn de mogelijkheid om met de verkoop van diepvriesartikelen te starten. Oliehoorn is zich gaan focussen op de verkoop van sauzen, waar ze vandaag de dag om bekend staan. Hierdoor kwam er een tweede bedrijf: Eenhoorn, genoemd met een knipoog naar Oliehoorn en naar het wapen van Hoorn. Na een paar jaar zijn de twee bedrijven J. Veldboer en Eenhoorn samengevoegd tot één bedrijf: Veldboer Eenhoorn. Door de samenvoeging van de twee bedrijven, werd Veldboer Eenhoorn een totaalleverancier voor de horeca.

In 2002 was het bedrijf zodanig gegroeid, dat de werkzaamheden werden voortgezet op een andere, grotere locatie: het industrieterrein in Zwaag. Inmiddels heeft het bedrijf twee locaties op dit industrieterrein. Aan de ene kant van de straat een groot pand met daar het kantoor en het grote koel- en vriesmagazijn. Hier wordt alle voorraad van Veldboer Eenhoorn opgeslagen, van dranken en sauzen tot groenten en ook non-food horecabenodigdheden. Aan de overkant van de straat staat de emballage- en retourafdeling. Hier bevindt zich ook een Experience center waar Veldboer Eenhoorn regelmatig workshops en relatiedagen voor haar klanten organiseert. Typerend voor het bedrijf: net dat stapje extra service voor haar klanten.

 

De extra stap

Dat stapje extra wordt niet alleen gezet door het organiseren van deze activiteiten voor haar klanten. Ook bij de levering van de producten aan de klant staat service bovenaan. Door de chauffeurs van Veldboer Eenhoorn worden producten op locatie gelijk in de koeling weggelegd, op datum natuurlijk. Ook staat Veldboer Eenhoorn 24 uur per dag voor haar klanten klaar. Doordat het werkgebied van Veldboer Eenhoorn relatief klein is, zorgt dit ervoor dat zij altijd hun klant op nummer 1 kunnen zetten, door persoonlijk met de klant mee te denken.

 

Relatie met Veekro Bedrijfswagens

Dit persoonlijke contact is niet alleen belangrijk bij hun klanten, ook bij alle andere relaties van Veldboer Eenhoorn. Dat is ook precies de reden dat ze de samenwerking met IVECO dealer Veekro Bedrijfswagens zo prettig vinden. Veldboer Eenhoorn rijdt een IVECO S-WAY, met een gesloten koelopbouw met zowel een vrieskant als een koelkant. Deze opbouw wordt verzorgd door Feld Stam Carrosseriebouw en voorzien van een Carrier koelmotor. Ondertussen staan S-WAY nummer 2 en 3 in bestelling.

Inmiddels staat alweer de tweede generatie aan het stuur van Veldboer Eenhoorn, en de derde generatie staat al in de startblokken. Alle drie de zonen van Sjaak hebben de ambitie om ook in het familiebedrijf aan de slag te gaan. En daar kan vader Sjaak alleen maar trots op zijn.

 

Klant aan het woord

Rijd jij ook in een IVECO Daily, Eurocargo, S-WAY, X-WAY of T-WAY of ben je eigenaar/fleetmanager van een bedrijf waar ze met IVECO voertuigen rijden? We horen graag ook jouw verhaal! Laat het ons dan even weten via social media en we nemen zo spoedig als mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen voor een interview: 'Klant aan het woord'. We zetten het IVECO gamma en jouw bedrijf graag in het zonnetje!

Meer lezen?