IVECO is partner van het FIA European Truck Race Championship 2019 en neemt deel met "Die Bullen von IVECO"

27/05/2019

IVECO neemt opnieuw deel aan het FIA European Truck Race Championship als technische sponsor van de kampioen van 2018 "Die Bullen von IVECO" - de samenwerking tussen Team Schwabentruck en Team Hahn.

IVECO kondigde zijn partnerschap aan met het FIA European Truck Racing Championship, waardoor het een betrokken en actieve partner wordt binnen het kampioenschap. De onlangs aangekondigde #onetruckfamily campagne werd afgelopen weekend gelanceerd om het tekort aan chauffeurs aan te pakken. De eerste van de acht wedstrijden van het kampioenschap van dit jaar vond plaats in Italië, op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, op zaterdag 25 en zondag 26 mei.

"Die Bullen von IVECO" is de samenwerking tussen de Hahn Racing en Schwabentruck teams. Deze laatste vertegenwoordigt het merk al tien jaar, terwijl Team Hahn voor het derde jaar op rij aan boord van een Stralis-racewagen zal deelnemen. Na de eerste plaats van vorig jaar in het teamklassement van de ETRC staan "Die Bullen von IVECO" klaar om dit succes in het kampioenschap van 2019 te herhalen.

Het merk ondersteunt het team met de Stralis 440 E 56 XP-R 5,3-tons racetruck, aangedreven door een IVECO Cursor 13 motor die een indrukwekkende 1180 pk levert. Deze voertuigen zijn speciaal ontworpen en uitgerust om 160 km/u te halen, de maximale snelheid die de sportreglementering toestaat.

fia_etrc2019_01


De Duitse coureur Steffi Halm komt terug voor een tweede campagne als teamleider van het Schwabentruck-team. Als enige vrouw in het kampioenschap hoopt ze de zesde plaats van vorig jaar te verbeteren en haar ambitie om het kampioenschap in haar Stralis te domineren te kunnen waarmaken.

Team Hahn wordt vertegenwoordigd door Jochen Hahn, die het seizoen van 2018 domineerde achter het stuur van zijn IVECO Stralis truck. Met overwinningen in 12 van de 32 races werd hij overtuigend kampioen met 121 punten voorsprong op de nummer 2!

Het merk IVECO wordt dit seizoen bovendien vertegenwoordigd door twee andere teams: Reinert Racing, die een tweede plaats behaalde in het ETRC 2018-klassement en Don't Touch Racing, dat voor het tweede jaar op rij deelneemt aan het kampioenschap.

IVECO zal op elk van de acht kampioenschapscircuits aanwezig zijn op de paddocks met voertuigen, fanshop en horecafaciliteiten.

European Truck Racing Championship 2019

# DATUM CIRCUIT LAND
1. 25 - 26 mei Misano Italië
2. 22 - 23 juni Hungaroring Hongarije
3. 6 - 7 juli Slovakiaring Slowakije
4. 20 - 21 juli Nürburgring Duitsland
5. 31 augustus - 1 september Most Tsjechië
6. 14 - 15 september Zolder België
7. 27 - 29 september Le Mans Frankrijk
8. 5 - 6 oktober Jarama Spanje

Meer lezen?