Werken bij IVECO #5 – Werkplaatschef van een IVECO dealer

6/12/2019

Jacco Bakker is 26 jaar geleden de wereld van bedrijfswagens ingerold en hij wil er niet meer uit! Hij is bij VEEKRO Bedrijfswagens begonnen als leerling en daarna doorgegroeid tot tweede, eerste monteur en Master Technician/werkplaatschef. Vanuit al zijn ervaringen vertelt hij alles over het werken bij een IVECO dealer.

20191127_102557Vol trots vertelt Jacco over zijn vrouw Miriam, met wie hij al 15 jaar is getrouwd. Samen met haar gaat hij graag op wintersport en op zomervakantie. In zijn vrije tijd is hij vaak aan het sleutelen aan auto's, want zijn grote passie ligt bij het autocrossen. Dit is op jonge leeftijd begonnen toen hij jongens uit de buurt zag crossen. “Tot mijn 18e heb ik veel jongens geholpen met het sleutelen aan de auto's, omdat ik nog geen rijbewijs had. Daarna ben ik zelf gaan crossen. Ik ben gestart in de standaard klasse, daarna de super-standaard klasse en de vrije-standaard klasse. Daarnaast ben ik ook twee keer Noord-Hollands kampioen geweest! Het crossen heb ik tot 2012 gedaan, waarna ik met een paar collega’s de Lopik 500 ben gaan rijden. Hier doen 300 man aan mee en dat is 500 rondjes crossen. We hebben hier zes jaar aan meegedaan. Vorig jaar hebben we voor de eerste keer gewonnen! Het crossen is veel meer dan alleen een hobby!”

Daarnaast rijdt Jacco ook motor. Toch is hij de meeste uurtjes bezig met het crossen. “Ik rij zelf nu niet veel meer. We gaan nu een nieuwe auto bouwen voor volgend jaar, voor de meer uurs crossen. Verder sleutelt hij ook aan de auto van een vriend van hem, zijn zoon rijdt in de Stockcar Formule 2. Ook op het NK Autocross in de keverklasse helpt hij een team met het sleutelen.

‘Ik ben het wereldje in gerold en wil er niet meer uit’
“Ik wilde vroeger automonteur worden. Op mijn 17e kon ik helaas nergens aan het werk als leerling monteur. Op dat moment kon ik wel bij VEEKRO aan de gang. Ik ben het wereldje van bedrijfswagens ingerold en ik wil er niet meer uit. We doen hier ook luxeauto's, bussen, vrachtwagens en aanhangwagens. We doen hier alles. Dat maakt het allround en daardoor ook extra leuk! De ene dag sta je een bak te reviseren, de dag erna sta je een motor uit elkaar te halen en op een ander moment ben je weer bezig om de IVECO S-WAY compleet op te bouwen. Die veelzijdigheid heb je écht in een IVECO garage.”

20191127_102438Werkplaatschef
“Als leerling ben ik begonnen en daarna als tweede en eerste monteur doorgegroeid tot mastertechnicus/werkplaatschef. Mijn functie bevalt super goed! Als je bij IVECO werkt dan spreek je ook veel mensen en dit spreekt mij erg aan. Tijdens een DEEC-meeting komen alle Master Technicians bij elkaar om informatie met elkaar uit te wisselen. Dat is mooi om mee te maken, omdat je elkaar verder kunt helpen.”

VEEKRO Bedrijfswagens
“Het is een familiebedrijf. Vader Jan heeft het opgebouwd en Raymond neemt het nu over. Het is een klein clubje. Mensen voelen zich al snel thuis, zodra ze bij ons binnen komen lopen. Ze worden ook direct geholpen. Het is zo kleinschalig dat je de meeste klanten bij naam kent. Als klant of werknemer ben je zeker geen nummertje. Het voelt als een familie.”

Ervaringen
Tijdens de IVECO S-WAY Ride & Drive dagen is Jacco demochauffeur geweest bij de chauffeursdag in Amsterdam. “Het is dankbaar werk, omdat je mensen enthousiast uit de stijlvolle vrachtwagen ziet stappen. Je spreekt ook mensen die al jaren in een ander truckmerk rijden. Ook die mensen zijn aangenaam verrast na een proefrit met de nieuwste generatie van de IVECO familie.” De passie voor IVECO heeft Jacco meegekregen vanuit de schoolbanken. “Je groeit er mee op. Je ziet een Daily bestelwagen en nu ook de IVECO S-WAY in de loop der jaren steeds mooier en beter worden. Die ontwikkeling is mooi om te zien!”

Advies
“IVECO is een mooi merk om voor te werken. Ze hebben prachtige voertuigen en de techniek is écht goed!" De IVECO-voertuigen zijn uitgerust met de meest geavanceerde technologieën, toegepast op een compleet gamma van dieselmotorisaties en alternatieve aandrijflijnen. Hierbij behoren bijvoorbeeld aardgas/methaan (CNG), biobrandstoffen, hybride technologieën en elektrische aandrijvingen. 

Richting de transportondernemer zou Jacco willen zeggen: “Stap in de IVECO S-WAY, want het is een mooie vrachtwagen en hij rijdt super fijn!”

Vacatures bij IVECO
Kijk voor alle actuele vacatures bij IVECO op www.werkenbij-iveco.nl.

Meer lezen?