header-afbeelding-blog-werken-bij-iveco-14-werkplaatsreceptionist-iveco-schouten-2

Werken bij IVECO #14 – Werkplaatsreceptionist bij IVECO Schouten

16/04/2021

IVECO Schouten is als familiebedrijf de afgelopen jaren uitgegroeid tot een serieuze speler in de markt met in totaal 12 vestigingen in Midden- en Zuid-Nederland. Ondanks die groei staat het bedrijf nog steeds voor synergie en saamhorigheid. In onze nieuwe blog vertelt Martijn Brons als Werkplaatsreceptionist alles over de geoliede machine bij IVECO Schouten.

afbeelding-in-tekst-1-blog-werken-bij-iveco-14-werkplaatsreceptionist-iveco-schouten

Of je nu één maand of 20 jaar werkzaam bent bij IVECO Schouten, iedere medewerker weet als geen ander dat een bedrijfswagen voor iedere klant een noodzakelijk ‘stuk gereedschap’ is in zijn of haar bedrijfsvoering en dat IVECO Schouten als bedrijfswagendealer daar een cruciale rol in speelt. Daarom staan de IVECO Schouten-medewerkers 24 uur per dag en 7 dagen per week voor alle klanten klaar om de mobiliteit te waarborgen, en in geval van pech hen zo snel mogelijk weer op weg te helpen. We gingen daarom onlangs in gesprek met Martijn Brons, omdat hij al acht jaar werkzaam is als Werkplaatsreceptionist bij IVECO Schouten Tiel en daarom hét gezicht is van de IVECO-dealer.

Hij is 38 oud en woonachtig in Oss. “Ik heb MTS Autotechniek gedaan en daarna afgestudeerd aan de IVA in Driebergen, van waaruit ik als verkoper de autobranche ben ingerold bij een personenwagendealer. Wat ik heel erg miste daar was de aansluiting met de techniek, zodoende ben ik als Serviceadviseur begonnen in de wereld van personenwagens. Uiteindelijk, heb ik bewust gekozen voor de overstap naar de bedrijfswagenbranche en IVECO Schouten. Ik heb nog geen dag spijt gehad van die keuze, omdat ik hierin volledig mijn draai heb gevonden als schakel tussen werkplaats en klant. Daarnaast mag ik werken in een team met enthousiaste collega’s die zich loyaal tonen naar elkaar. Wij zijn altijd samen op zoek naar maatwerkoplossingen, en komen vaak tot out-of-the-box oplossingen om elke klant die binnenkomt zo snel mogelijk weer met een glimlach naar buiten te zien lopen. Dat is in ieder geval ons streven”, zo vertelt Martijn.

Prachtig samenspel

“Als ik kijk naar onze vestiging, dan kan ik wel stellen dat er bij IVECO Schouten sprake is van een prachtig samenspel tussen medewerkers onderling. Iedereen trekt aan hetzelfde touw en dat is een vanzelfsprekendheid geworden. We hebben vaak aan één blik genoeg om elkaar te begrijpen. Ik besef heel goed dat we deze synergie zelf gecreëerd hebben. We staan namelijk niet alleen voor onze klanten klaar, maar ook voor elkaar”, zo licht Martijn enthousiast toe. Er is bij IVECO Schouten Tiel dan ook sprake van teamsport, waarbij de klant centraal staat. Klanten weten hem dagelijks veelvuldig te vinden. Martijn: “Of het nu gaat om het inplannen van een onderhoudsbeurt of het overbouwen van een laadkraan, bij een vraag/probleem weten klanten dat ik het ga oplossen. Daarbij geldt de regel afspraak is afspraak. We doen wat we zeggen, en zeggen wat we doen. Ik houd van transparantie en duidelijkheid.” Daarvoor werkt hij nauwgezet samen met zijn team in de werkplaats. “Iedereen gaat voor elkaar door het vuur en we vangen gezamenlijk de klappen op voor elkaar. We dragen het samen, maar vieren het ook samen. Het komt bovendien regelmatig voor dat klanten ons verrassen met een taart of doos worstenbrood, als blijk van waardering. Hierdoor voelt iedereen zich gewaardeerd en blijven we altijd dát stapje harder lopen”, aldus een trotse Martijn.

afbeelding-in-tekst-2-blog-werken-bij-iveco-14-werkplaatsreceptionist-iveco-schoutenBeresterke IVECO

S-WAY

Martijn: “Qua aandrijflijn en robuust chassis was iedereen altijd al te spreken over IVECO’s. Vanaf nu hebben we ook een cabine waar bijna iedere chauffeur lyrisch over is. De nieuwe S-WAY is bovendien beresterk en doorontwikkeld tot op ieder detail. Ik heb daarom een duidelijk advies richting iedere chauffeur: Ga vooral eens kilometers maken met een IVECO S-WAY en je zult blij verrast worden.” Ook voor de fleetowner heeft Martijn een duidelijke boodschap. “Neem vooral de IVECO S-WAY in overweging zodra je op het punt staat om een langeafstandstrekker aan te schaffen. De hoogste actieradius op de LNG versies, lage TCO kosten en hoge bedrijfszekerheid zorgen voor meer dan voldoende aanknopingspunten. Iedere IVECO S-WAY is bovendien standaard uitgerust met een Connectivity Box, waardoor de truck continu in verbinding staat met de IVECO-specialisten die de voertuigdata permanent volgen om zo nodig proactief ondersteuning te bieden. De chauffeur ontvangt daarom in veel gevallen al een melding op zijn dashboard, voordat hij zelf een probleem ervaart. Een IVECO-dealer is hiertoe in de mogelijkheid om de klant compleet te ontzorgen, waardoor de nieuwe S-WAY een garantie biedt op maximale uptime.” Lees in deze blog meer over de IVECO S-WAY en waarom deze met recht de titel draagt van 'je thuis weg van huis'.

Advies voor de werkzoekende

Ongeacht je niveau, IVECO Schouten biedt een prachtig podium om jezelf te ontwikkelen. Bovendien kun je putten uit een breed gamma aan duurzame voertuigen waar je trots op mag zijn. Martijn: “Wil je graag werken binnen een omgeving waarin je de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen? Dan moet je zeker even solliciteren bij een bedrijfswagendealer zoals IVECO Schouten. Je hebt dan namelijk een veelzijdige baan, waarbij je als monteur de ene dag sleutelt aan een Daily en de andere dag aan een betonmixer. ” Bekijk ook deze blog voor een compleet beeld over het werken bij een IVECO-dealer.

Meer informatie

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd naar de openstaande vacatures bij een IVECO-dealer? Kijk voor alle actuele vacatures bij IVECO dan op http://www.werkenbij-iveco.nl/

afbeelding-in-tekst-3-blog-werken-bij-iveco-14-werkplaatsreceptionist-iveco-schouten

 

Meer lezen?