header-blog-iveco-trakker

Waarom is een IVECO Trakker ideaal voor jou?

27/08/2020

De Trakker is de meest robuuste vrachtwagen in het gamma van IVECO. We kunnen hem omschrijven als dé specialist in off-road missies. Van een 2- tot 5-assig voertuig als trekkers-chassis of chassis-cabine, er zijn diverse mogelijkheden bij de IVECO Trakker. In deze blog lees je meer over de IVECO vrachtwagen en waarom deze ideaal is voor jou, zodra je het ruwe terrein op gaat.

1-afbeelding-blog-waarom-een-iveco-trakker-perfect-is-voor-jouDe IVECO Trakker is ontworpen om in alle weersomstandigheden en op ieder soort terrein te werken. Van (on)verharde wegen tot extreme off-road omstandigheden, je gaat met een veilig, productief en betrouwbaar product de weg op. De Trakker is de zwaarste truck in het IVECO gamma en geschikt voor het ruigste werk, hoe uiteenlopend dan ook. De terreinwagen is leverbaar in elf verschillende wielbases, twee cabine types en met zes verschillende aandrijvingen. Daarnaast is hij leverbaar als trekker en chassis-cabine. Bovendien kan het maximaal toegelaten terreingewicht oplopen tot 120.000 kg, terwijl een maximum toegelaten massa van 49.000 kg mogelijk is.

Het gamma van de Trakker omvat verder een uitgebreide variatie aan as-configuraties van chassis en trekkers met twee, drie, vier of vijf assen. Daarnaast kun je voorwiel aandrijving en meervoudig gestuurde en liftbare assen op basis van jouw specifieke wensen bestellen. Je hebt verder de keuze uit een hele reeks aan chassisframes, versnellingsbakken, motoren, vliegwiel- en tussenbak PTO’s, ophangingen en eindverhoudingen. Dit ruime aanbod van varianten betekent dat je altijd het juiste voertuig voor iedere missie kunt samenstellen.

Obstakels overwinnen

Als chauffeur in de IVECO Trakker kun je elk obstakel op het ruwe terrein overwinnen net als Team De Rooy doet tijdens de Dakar Rally. De motor van de IVECO Trakker is erg krachtig, zeer betrouwbaar en beschikbaar in twee varianten met zes vermogensniveaus, variërend van een 9 liter 330 pk motor tot een 13 liter met 500 pk. Deze motoren zijn te combineren met een handgeschakelde of geautomatiseerde versnellingsbak die het comfort van de chauffeur verder verhoogd.

2-afbeelding-blog-waarom-een-iveco-trakker-perfect-is-voor-jouDuurzaam en krachtig het ruwe terrein op

Met de IVECO Trakker ga je met volle kracht en met aanzienlijk minder CO² uitstoot de off-road wegen op, omdat deze geen gebruik maakt van EGR of een actieve roetfilter. De SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) draagt in de IVECO terreinwagen zorg voor de nabehandeling van uitlaatgassen, waardoor de lucht veel minder wordt vervuild in vergelijking met andere vrachtwagens op de markt. Bovendien biedt het systeem meer vermogen en koppel voor dezelfde cilinderinhoud. Dat betekent minder gewicht, een laag brandstofverbruik, geen actieve regeneratie en slechts 28 liter carterinhoud met grotere onderhoudsintervallen. Dit is heel belangrijk voor een bedrijfswagen met veel stationaire werkzaamheden. Je kunt hierbij denken aan voertuigen met een open laadbak en laadkraan, knijperwagens, kippers en betonmixers. Door gebruik te maken van SCR-technologie heb je bij een IVECO geen last van geforceerd regenereren van een roetfilter, waardoor je kunt rekenen op minimale stilstand tijdens werkzaamheden of ongeplande onderhoudsbeurten. We kunnen dus vaststellen dat de IVECO-bedrijfsvoertuigen zijn ontwikkeld om een voertuigleven lang mee te gaan en weinig onderhoud vergt, waardoor je de bedrijfskosten maximaal kunt drukken.

Wanneer moet je kiezen voor een IVECO Trakker?

De IVECO Trakker combineert het dikste fabriekschassis (10mm) met een laag eigen gewicht voor grote robuustheid en een hoog laadvermogen. Bovendien is het mogelijk om een middenas of naloopas te plaatsen bij jouw nieuwe IVECO Trakker, zodat je het laadvermogen verder kunt verhogen. Alle gestuurde assen zijn altijd mechanisch-hydraulisch gestuurd zonder elektronische componenten, zoals stuurhoeksensoren en een regeleenheid. Het is daarnaast goed om te weten dat aangedreven achterassen belastbaar zijn tot maximaal 16.000 kg. Tevens is de IVECO terreinwagen leverbaar met een 12- of 16-traps geautomatiseerde versnellingsbak, waardoor een optimale configuratie van de aandrijflijn mogelijk is. Wil je een voertuig dat volledig is afgestemd op transportactiviteiten op off-road wegen? Dan is de IVECO Trakker ideaal voor jou!

Meer informatie

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de IVECO Trakker? Vul dan nu via deze link het formulier in en kom met ons contact. We bekijken dan graag samen hoe we jouw transportuitdagingen gemakkelijker kunnen maken. Bekijk daarnaast ook de brochure voor meer informatie over de IVECO Trakker die geen onoverkomelijke hindernis kent.

Meer lezen?