header-blog-stimuleringsregeling-lng-1

Stimuleringsregeling voor LNG en bio-LNG geldig t/m 31 december 2021

31/01/2020

Voor bedrijven die duurzaam willen ondernemen is er goed nieuws! De overstap naar een LNG-truck is een stuk aantrekkelijker geworden, dankzij de doorgevoerde stimuleringsregeling. Als eigenaar van een LNG vrachtwagen heb je vanaf 1 januari 2020 tot en met 31 december 2021 recht op een compensatie van 18,7 eurocent per kilogram LNG. In deze blog lees je alles over de financiële voordelen, zodra je kiest voor vloeibaar aardgas.

afbeelding-blog-lng

Vanaf 2014 stimuleert de overheid al de opmars van LNG. Destijds kon je als transportbedrijf gebruik maken van een gedeeltelijke teruggaaf van accijns (12,5 cent per kilo). Deze teruggaafregeling was ingesteld om de keuze voor LNG te stimuleren ten opzichte van diesel. Deze regeling liep tot 31 december 2018. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat besloot in 2019 om de opvolger van LNG-teruggave vanaf 2020 in werking te laten treden. De nieuwe LNG-subsidieregeling staat beschreven in het Klimaatakkoord, wat in 2019 is opgesteld. De regeling is in lijn met de Nederlandse en Europese ambitie om de uitstoot van vrachtvervoer te verminderen. Hierdoor komt ook de stap naar bio-LNG steeds dichterbij. Daarnaast biedt het een steuntje in de rug voor transportbedrijven die voor schonere aandrijftechnieken willen kiezen.

LNG en bio-LNG: minder CO₂-uitstoot

LNG is een vloeibaar (methaan) aardgas dat kan worden ingezet als brandstof voor motoren. Als transportondernemer met duurzame ambities kun je gebruik van belangrijke milieuvoordelen, zodra je kiest voor vrachtwagens met LNG-motoren. Zo heeft de IVECO S-WAY NP een NOx (stikstofoxiden) uitstoot die 60% lager is dan diesel. Hij stoot daarnaast 90% minder NO2 uit en met biomethaan is de emissie van CO₂ 95% lager.

LNG versus diesel

Ben je benieuwd naar alle verschillen tussen LNG en diesel? Bekijk dan de blog over de opmars van vloeibaar aardgas. Met inmiddels 150 tanklocaties en vele vrachtwagens op LNG in Nederland, kun je stellen dat het een reëel en betrouwbaar alternatief is voor diesel.

Waarom LNG?

IVECO biedt al meer dan tien jaar de mogelijkheid om te rijden op LNG. Waarom? Omdat het beter is voor het milieu en voordeliger voor de totale eigendomskosten (TCO). Met groen transport en goede prestaties gaat de transportondernemer op weg naar een lagere Total Cost of Ownership.

Kiezen voor de IVECO S-WAY NP

Als je kijkt naar de IVECO S-WAY NP, dan komen hier nog meer voordelen bij. De nieuwe IVECO S-WAY is namelijk de onbetwiste duurzaamheidskampioen voor langeafstandstransport. De IVECO S-WAY Natural Power maakt namelijk geen gebruik van diesel of andere van olie afgeleide brandstof. Daarmee levert hij een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit en de strijd tegen klimaatverandering. De IVECO S-WAY is daarnaast ook ideaal voor leveringen buiten de venstertijden, doordat hij in de Silent-modus nog geen 71 decibel aan geluid produceert. Hierdoor is de IVECO vrachtwagen Piek gecertificeerd.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de IVECO S-WAY NP? Bekijk dan nu de brochure van de IVECO S-WAY.

afbeelding-blog-stimuleringsregeling-lng

Meer lezen?