header-klant-aan-het-woord-blog-4-madou-transport

Klant aan het woord #4 – Madou Transport

31/07/2020

Stefan Madou rijdt als eigen rijder en eigenaar van Madou Transport al een paar maanden in zijn IVECO S-WAY en hij geniet er met volle teugen van. Op diverse laad- en losadressen wordt hij door mensen aangesproken die van alles willen weten over de IVECO S-WAY en soms zelfs een kijkje willen nemen in de cabine. Enthousiast vertelt hij over zijn prachtige truck waar hij zeer tevreden over is. In deze blog lees je meer over zijn ervaringen.

afbeelding-blog-klant-aan-het-woord-4-madou-transportStefan Madou start zijn verhaal euforisch, omdat hij zeer te spreken is over het rijcomfort in de IVECO S-WAY. Het is volgens hem een erg aangename truck met een fijne cabinevering. Je gaat soepel en rustig over de weg. Stefan Madou licht het toe: “Je hebt écht de macht over het stuur, omdat je goed kunt aanvoelen wat de truck aan het doen is. Daarnaast is de IVECO S-WAY voorzien van alle bedieningsgemakken. Als je een IVECO gewend bent, dan voelt deze truck vertrouwd en als vanouds aan.”

Verschillen met de IVECO Stralis

Als ervaringsdeskundige kan Stefan Madou de verschillen tussen de IVECO Stralis en de S-WAY helder toelichten. “Zo is de boordcomputer bij de IVECO S-WAY wat logischer en gemakkelijker af te lezen.” Daarnaast beschikt hij nu over een motorrem met vier standen in plaats van twee en heeft hij meer dan voldoende opbergruimte. Bovendien is de IVECO S-WAY zuiniger geworden. Zo haalt hij met zijn IVECO S-WAY een brandstofverbruik van 1 op 3,2/3,3 op de binnenlandse wegen. Met de Stralis kon hij zo’n 3,0 kilometer per liter rijden. Hierdoor bespaart hij flink wat geld qua brandstofkosten.

Genieten van het rijcomfort in de IVECO S-WAY

Stefan geniet ook van het GPS-Predictive Driving (Hi-Cruise) systeem. Deze werkt samen met de Hi-Tronix versnellingsbak, waardoor vroegtijdig de optimale versnelling voor elke rijsituatie wordt gekozen. Deze inschatting maakt het systeem op basis van de via GPS verkregen elektronische horizoninformatie. Hij licht dit graag even toe: “De truck gaat automatisch van het gas af en hij pakt het automatisch zelf ook weer op. Hij schakelt hem automatisch in zijn vrij om brandstof te besparen. Het is even wennen, maar het voelt al snel vertrouwd aan.”

afbeelding-2-blog-klant-aan-het-woord-4-madou-transport

In de eerste maanden heeft hij voornamelijk ritten gemaakt in een straal van 100 kilometer rondom Venlo. Hij maakt ook regelmatig uitstapjes buiten dit gebied, wanneer hij bijvoorbeeld op en neer naar Koblenz rijdt. Stefan: “Qua trekkracht ben ik zeer te spreken over mijn IVECO S-WAY. Mijn vorige IVECO had 400 pk en dan heeft de truck flink te werken in de bergen. Nu kan ik gemakkelijk in de stoet meerijden. Op sommige ritten ben ik 10 minuten sneller dan voorheen, doordat ik nu beschik over 480 pk. Je gaat écht met power de weg op!”

Een fijne metgezel, zowel dag en nacht

“De IVECO S-WAY is een hele mooie vrachtwagen om te zien en je hebt in de cabine flink wat ruimte. Dat is een genot! Ik heb ook al een paar keer mogen overnachten in de truck en uit ervaring kan ik vertellen dat je meer dan voldoende leefruimte hebt in de cabine,” aldus Stefan. Ook als je overdag een half uurtje wilt slapen om bij te tanken, dan kun je de cabine goed donker maken. “Ik beschik over meer dan voldoende verlichting in de cabine en de lichtknoppen zitten op praktische plekken gestationeerd. Je kunt zien dat daar over nagedacht is. Het bed slaapt lekker en zeker niet slechter dan bij mij thuis!” Daarnaast beschikt Stefan over meer dan voldoende usb-aansluitingen en is hij zeer te spreken over het Hi-Connect infotainmentsysteem. Bovendien zitten alle belangrijke knoppen op het stuur, zodat je als chauffeur je handen niet van het stuur hoeft te halen. Je kunt alles via het stuur bedienen.

afbeelding-3-blog-klant-aan-het-woord-4-madou-transportDe IVECO S-WAY is een échte aanrader

Stefan Madou is een ware IVECO-ambassadeur en dat blijkt uit het feit dat hij collega eigen rijders informeert over de IVECO S-WAY. Verschillende mensen zijn al naar hem toegekomen om meer te weten komen over de truck en om eventueel ook een kijkje te nemen in de cabine. Sommigen zijn ook écht geïnteresseerd. Stefan kan de IVECO S-WAY aan iedereen aanbevelen en heeft een duidelijk advies: “Ga ermee rijden en vraag een oriënterend gesprek aan bij de IVECO dealer bij jou in de buurt. Je kunt alleen maar kennismaken met de IVECO S-WAY door achter het stuur plaats te nemen.”

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de IVECO S-WAY? Ga dan nu naar de productpagina op onze website en bekijk de mogelijkheden bij de nieuwe, zware vrachtwagen van IVECO. Neem contact op met de IVECO-dealer bij jou in de buurt en vraag vrijblijvend een offerte aan. Onze specialisten op locatie staan voor je klaar, zodat jij straks met een IVECO S-WAY de weg op kan.

Klant aan het woord

Ben jij toevallig eigenaar/fleetmanager van een bedrijf met transportwerkzaamheden en vertel je graag over jouw Daily's, Eurocargo's, S-WAY's, X-WAY's of Trakkers? Laat het ons dan even weten via social media en we nemen zo spoedig als mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen voor een interview: Klant aan het woord. We zetten het IVECO gamma en jouw bedrijf graag in het zonnetje!

Meer lezen?