blog header IVECO_Van den Aker

Klant aan het woord #13 - Van den Aker Transport: Bij IVECO voel ik me als klant nog echt koning

14/03/2024

Rik van den Aker, geboren en getogen in Liempde, heeft al heel wat kilometers afgelegd. Na jarenlange toegewijde dienst, begon het bij Rik dan ook te kriebelen. Hij wilde zijn eigen weg gaan banen binnen de transportwereld. Met de steun en aanmoediging van zijn partner Samantha en Bergman Transport eigenaar Frank, ging Rik op 1 mei 2023 als eigen rijder van start. Onlangs bereikte deze jonge ondernemer een nieuwe mijlpaal.

Op 1 maart jl. nam Rik, eigenaar van Van den Aker Transport, de sleutels van zijn eerste eigen truck in ontvangst: een gloednieuwe IVECO S-WAY. Rik wist wat hij zocht in een vrachtwagen en na enig onderzoek koos hij met volle overtuiging voor IVECO. “Het merk dat niet alleen de gewenste prestaties biedt, maar ook je waarde als klant erkent en waardeert”, aldus Rik.

Ondernemen doe je niet alleen

Frank Bergman is in de voorbije jaren een echte steun en toeverlaat geweest, en de opleiding voor Vakbekwaamheid heeft Rik met behulp van de SOOB subsidie kunnen behalen. Dat de ondernemer in spe gedreven en gemotiveerd is, bleek ook toen. De opleiding, waarvoor je normaliter 5 jaar mag uittrekken, rondde Rik binnen 7 maanden succesvol af.

En dan nu het partnerschap met IVECO, een partnerschap waarvoor Sales Manager Bert Mingels direct vanaf het eerste contact een stabiele basis heeft gelegd. Mede door zijn professionele ondersteuning en persoonlijke benadering, heeft Rik snel stappen kunnen zetten. Bert bracht Rik in contact met andere eigen rijders, was snel en helder in zijn communicatie en maakte de kennismaking met IVECO een waar feestje.

Na een eerste oriëntatie op de markt, kreeg Rik tijdens het Truckstar Festival een exclusieve rondleiding door een IVECO demo truck. Vanaf dat moment had Samantha een sterk voorgevoel: “Riks eerste eigen auto wordt een IVECO”. Rik vroeg een demo rit aan en beloofde zijn vrouw een etentje als haar vermoeden juist zou blijken. Zo gezegd, zo gedaan: vier volledige dagen heeft Rik in een IVECO demo truck rondgereden en de IVECO S-WAY echt leren kennen. De uitstekende prestaties van de auto, gecombineerd met de positieve feedback vanuit andere IVECO rijders, maakten ook voor hem het plaatje compleet. Er was geen twijfel meer mogelijk, Samantha en Rik gingen uit eten: ‘IVECO it is’!

Een IVECO met een wel heel vertrouwd design. Het ontwerp voor de belettering van de truck is door Riks zus Ivon gemaakt. Ivon van den Aker is Art Director en heeft Riks passies perfect weten te vangen in het logo van Van den Aker Transport dat inmiddels trots op zijn IVECO trekker prijkt.

Naast een vertrouwd voorkomen, verdient iedere truck een vertrouwde uitvalsbasis. Zo ook de auto van Rik. Van den Aker Transport, gevestigd in Boxtel, heeft een reparatie en onderhoudscontract bij de IVECO Schouten garage in Veghel afgesloten: een serviceverlener waar concullega’s blind op varen en dat geeft vertrouwen.

Ondernemen is bijblijven

IVECO levert bij iedere truck een aflevertraining. Deze training stelt de chauffeur in staat om optimaal gebruik te maken van de auto en richt zich daarnaast op veilig en efficiënt rijgedrag. Rik zegt hierover: “ook al heb ik jarenlange chauffeurservaring, iedere truck is weer anders. Het is fijn om te weten hoe je echt het allerbeste uit je auto kunt halen”. De IVECO aflevertraining telt mee voor de verplichte nascholing in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95) en is nog deze maand voor Rik ingepland. Een rijinstructeur van Van Thiel Opleidingen komt vanuit Beneden-Leeuwen naar Bergman Transport in Esch en Frank Bergman zorgt dat hiervoor een trailer beschikbaar is. Een mooi voorbeeld van wederom ‘één voor allen en allen voor één’.

Rik, bedankt en heel veel succes!

Met de nieuwe IVECO S-WAY voor de deur, is Rik klaar om zijn reis als eigen rijder voort te zetten. "Ik blijf in eerste instantie gewoon voor Bergman rijden," zegt Rik, "maar wie weet wat de toekomst brengt. Potentiële opdrachtgevers mogen me altijd bellen."

Voor IVECO vertegenwoordigt Rik alle chauffeurs die hem voorgingen en hem inspireerden om voor IVECO te kiezen. Met elkaar en voor elkaar!

 

Over Rik Van Den Aker:

Rik Van Den Aker is een ervaren vrachtwagenchauffeur en eigen rijder gevestigd in Boxtel, Nederland. Met jarenlange ervaring in de transportsector en een passie voor kwaliteit en service, is Rik een veelbelovende ondernemer in de branche.

Meer lezen?