Profiteer van 13,5% investeringsaftrek op de IVECO Daily Hi-Matic Natural Power

9/08/2018

Goed nieuws voor milieubewuste ondernemingen. Sinds 13 juni 2018 staat de IVECO Daily Hi-Matic Natural Power op de Positieve lijst in de Milieulijst 2018 van de RVO. Dit betekent dat maar liefst 13,5% van het investeringsbedrag extra ten laste kan worden gebracht van de winst over het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft. 

Wat is MIA en biedt het voordelen?

De IVECO Daily Hi-Matic Natural Power valt onder de bedrijfsmiddelcode E3113. Dit houdt in dat er een Milieu-investeringsaftrek (MIA) van 13,5% van toepassing is. Hiermee kunt u profiteren van een extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst. Indien u een bedrijfswagen aanschaft met eerdergenoemde code, dan mag 13,5% van het investeringsbedrag extra ten laste worden gebracht van de winst over het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft. Op die manier betaalt u minder belasting en rijdt u milieuvriendelijker. Bekijk voor aanvullende informatie over MIA hier de brochure van de RVO.

 

IVECO Daily op CNG: duurzaam en krachtig

De Milieu-investeringsaftrek is van toepassing op de IVECO Daily die wordt aangedreven door een CNG-motor. CNG staat voor Compressed Natural Gas en is een natuurlijk aardgas. De CNG-motor is uniek, omdat het om een echte dieselmotor gaat die is aangepast om op CNG te werken. De 3,0-litermotor met 136 pk en een koppel van 350 Nm kan elke toepassing aan, zelfs de meest veeleisende koelsystemen. In reële rijomstandigheden en stadsverkeer kan de Hi-Matic-transmissie die aan de aardgasmotor is gekoppeld, de uitstoot van fijnstof (PM) met 76% verlagen in vergelijking met de 3.0 liter Euro-6 dieselvariant. De NOx-emissie wordt gereduceerd met 12% en de CO2-emissie wordt gereduceerd met 5%. Bovendien is een 95% CO2-reductie haalbaar wanneer bio-methaan wordt gebruikt. De CNG-motor maakt de Daily stillerzodat ook ‘s nachts leveringen in stadscentra kunnen worden verricht en er ook in lage-emissiezones gewerkt kan worden. 

 

Milieuvriendelijk investeren

Overweegt u te investeren in uw onderneming met de aanschaf van een nieuwe bedrijfswagen? Dat kan nu ook op een milieuvriendelijke en kostenbesparende manier met de IVECO Daily op CNG, door te profiteren van de 13,5% milieu-investeringsaftrek! Download voor meer informatie over de IVECO Daily de brochure of bereken de totale eigendomskosten met de calculator.

New Call-to-action

 
* De IVECO Daily Hi-Matic Natural Power maakt deel uit van de Blue Power range van de IVECO Daily. Deze range kent drie Daily-modellen: Daily Electric, Daily Euro-6 RDE 2020 Ready en Daily Hi-Matic Natural Power. De 13,5% MIA is enkel toepasbaar op de Daily Hi-Matic Natural Power die centraal staat in dit artikel. Bekijk hier het overzicht van de Blue Power Range.

Meer lezen?