header-Truckstar-Festival-2022

Een succesvol Truckstar Festival 2022

11/08/2022

Na twee jaar van uitstel door corona, mochten we uiteindelijk naar de 40ste editie van het Truckstar Festival: een van de grootste Truckersevenementen van Nederland. Tijdens dit evenement is er van alles te zien en te beleven. Vrachtwagenchauffeurs komen vanuit het hele land met hun vrachtwagen naar Assen om te genieten van dit feest én om hun truck te showen. Tijdens dit festival krijgen alle truckmerken de kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben op het beursplein. Zo had ook dit jaar IVECO groots uitgepakt op het Festival

Konvooi

Niet alleen op de stand, maar ook langs het circuit was IVECO goed vertegenwoordigd. Vrijdagochtend vertrokken er in het hele land enthousiaste IVECO chauffeurs naar de verschillende verzamelplekken van het IVECO konvooi. Vanaf de verzamelplekken reden er in het totaal 60 IVECO voertuigen richting het TT Circuit in Assen. Eenmaal aangekomen op het circuit werden alle trucks naar hun plek geleid. Toen was het tijd om de trucks uit te laden. De trucks vervoerden andere goederen dan ze normaal doen, er kwamen zwembaden, tafels, banken en barbecues uit de trailers. Vrijdagavond was er een barbecue georganiseerd voor de konvooileden en het personeel van IVECO. Onder het genot van een koud drankje en de gezellige sfeer, kon het Truckstar Festival beginnen.

Truckstar Festival x IVECO (2)

Jaren 80

De IVECO stand op het beursplein was helemaal opgemaakt in het thema van de jaren 80. Bij deze tijden hoort natuurlijk de legendarische IVECO TurboStar. Deze was in alle glorie te bekijken op de IVECO stand. IVECO had bovendien een special edition S-WAY in Turbostar uitvoering op de stand staan, een knipoog naar vroeger.

Ook in de tent was het jaren 80 thema duidelijk zichtbaar en waande je je in een bruin café. Zo waren de wanden van de tent helemaal in het juiste thema met nostalgische foto’s. Voorafgaand was op social media al gevraagd naar foto’s van IVECO-vrachtwagens. Deze zijn verzameld en verwerkt in het doek. Bij deze “Wall of fame” waren vele verraste fans te vinden die hun eigen (oude) truck, of die van een bekende spotte.

 

Ontwerp jouw IVECO

Om bezoekers een idee te geven van hoe hun ideale IVECO S-WAY eruit ziet, was het mogelijk om op een van de schermen je eigen IVECO te ontwerpen. Bij deze ontwerpen konden alle kleuren aangepast worden en konden verschillende accessoires worden toegevoegd. Als het ontwerp af was, werd deze naar de ontwerper gemaild én werd de S-WAY direct uitgeprint waardoor deze gelijk meegenomen kon worden. Ontwerpen kan overigens nog steeds, via www.ontwerpjouwiveco.nl!

 

Weeda en Plokker

Op de IVECO stand stonden drie showtrucks. De Weeda trucks zijn bekend in showtruckland en konden niet ontbreken. De La Casa De Papel truck heeft al veel truckersharten sneller doen kloppen en is natuurlijk niet te missen tijdens het Truckstar Festival. Zeker niet na de 2e plaats tijdens de mooiste truck verkiezing van 2021 bij Broshuis in Kampen. Tijdens het festival kwamen er veel enthousiastelingen op af. Ook was er de mogelijkheid om op de foto te gaan met de truck en met modellen met de bekende rode overalls en dali-maskers uit de serie.

Daarnaast was ook het nieuwe, tweede IVECO-project van Weeda te bezichtigen. Zoals we van Weeda gewend zijn, is deze nieuwe S-WAY 6x2 sleper mooi gespoten in het thema van een bekende tv-serie. Dit keer Gomorra, een Italiaanse misdaadserie. Ook deze truck van Weeda trok veel kijkers.

Truckstar Festival x IVECO (1)

De derde S-WAY die op de stand van IVECO te bezichtigen was, was de nieuwe trekker van Plokker Pallets. Plokker Pallets is een pallet- en emballagehandel. Met de zwart-gouden trucks, zijn de wagens van Plokker Pallets een genot voor veel truckliefhebbers. Deze gloednieuwe 4x2 low deck S-WAY was voor het eerst te zien op de IVECO stand. De truck is voorzien van een mooie airbrush art en van een schitterende opbouw door van Kessel Truckstyling.

 

RadioNL

Het gehele weekend werd er muziek gedraaid op de IVECO stand. Deze muziek werd verzorgd door RadioNL. Het podium was opgebouwd in de motorwagen van de S-WAY 480 6x2 van Zweedse Pellets. RadioNL DJ Hessel, bekend van het radioprogramma ''op volle kracht'', zorgde net zoals andere jaren voor muzikale ondersteuning en bracht met artiesten veel gezelligheid op de IVECO stand.

 

IVECO Truckstar Festival 2022 Aftermovie

 

Meer lezen?