iveco_driver_academy_beoordelingen_2021_header

Aflevertraining bij IVECO Driver Academy: het chauffeursoordeel

9/02/2023

Afgelopen jaar hebben verschillende chauffeurs de aflevertraining van IVECO gevolgd. Dat de chauffeurs tevreden zijn over de training is duidelijk. Tijdens de evaluatie over de training beoordeelden de chauffeurs deze training gemiddeld met een 8,7!

Om ervoor te zorgen dat iedere IVECO-chauffeur het beste uit zijn truck haalt, wordt er na de aflevering van iedere S-WAY, X-WAY of T-WAY een aflevertraining aangeboden. De aflevertraining wordt bij een van de aangesloten rijscholen ingepland met de chauffeur van de nieuwe IVECO. Tijdens de training gaan de trainer en de chauffeur samen kijken hoe de chauffeur de IVECO zo optimaal mogelijk kan gebruiken. Dit betekent dat er wordt gekeken naar de werkzaamheden waarvoor de IVECO ingezet gaat worden en ook hoe de chauffeur gebruik gaat maken van zijn nieuwe truck. De chauffeur krijgt praktische tips voor een veiliger, brandstofefficiënter en milieuvriendelijker rijgedrag.

Eerst krijgt de chauffeur een uitgebreide uitleg over alle systemen van zijn nieuwe IVECO. Daarna gaat hij samen met de trainer rijden. Tijdens deze rit wordt er samen gekeken naar wat er verbeterd kan worden en hoe de chauffeur en zijn truck elkaar perfect kunnen ondersteunen. Daarnaast tellen de uren die worden besteed aan de aflevertraining, mee aan de verplichte nascholing voor chauffeurs (Code 95). Dit is helemaal goed meegenomen!

 

Beoordeling aflevertraining

Uit de enquête die na afloop van de training werd verstuurd, bleek dat de chauffeurs enorm tevreden waren over de aflevertraining. 88% van de chauffeurs beoordeelden de vakkennis van de trainer als zeer goed. Ook waren ze enthousiast over de begeleiding tijdens de training en over de aansluiting op de dagelijkse praktijk. Daarnaast kwam ook uit de enquête naar voren dat meer dan twee derde van de chauffeurs hun nieuwe IVECO beoordeelde met zeer goed.

Na afloop van de aflevertraining kregen de chauffeurs een prachtig chauffeurspakket mee naar huis wat prima van pas komt in de vrachtwagen. Ook hier kwamen veel positieve reacties op.

Uiteraard is dit chauffeurspakket ook los verkrijgbaar en kunnen alle voorwerpen ook in het privéleven van de chauffeur van pas komen. Wil jij na het lezen van deze blog ook zo’n chauffeurspakket voor jezelf of je chauffeurs? Dit kan op twee manieren: configureer hier jouw S-WAY, koop hem en ontvang het pakket er gratis bij, of neem contact op met een van onze dealers om hem los te bestellen.

 

Beoordeling chauffeurs van IVECO Driver Academy

Resultaten 2022

 

Meer lezen?