header-blog-werken-bij-iveco-paul-christ_-

Werken bij IVECO #9 – Eerste Bedrijfswagenmonteur bij een IVECO-dealer

17/04/2020

Voor velen staat de wereld stil vanwege alle maatregelen rondom COVID-19, maar voor alle monteurs in de werkplaatsen bij onze IVECO-dealers gaat alles ‘gewoon’ door. Paul Christ vertelt als Eerste Bedrijfswagenmonteur bij IVECO Schouten Utrecht graag alles over zijn ideale werkgever en over zijn ervaringen om te werken in deze voor iedereen moeilijke tijd.

Paul Christ is 26 jaar oud en woonachtig in Maarssen. Sleutelen en storingen oplossen doet hij vanaf kinds af aan al graag. Via school kwam hij op zestienjarige leeftijd in contact met Wim van Wijnen, Vestigingsmanager After Sales bij IVECO Schouten Almkerk. Mede door hem heeft hij van zijn hobby, zijn beroep kunnen maken en is hij in 2010 in dienst gekomen bij IVECO Schouten Utrecht. Als Leerling Monteur is Paul begonnen en vanuit daar is hij doorgegroeid tot Assistent Automonteur, Tweede Bedrijfswagenmonteur en inmiddels nu Eerste Bedrijfswagenmonteur. Daarnaast heeft hij ook zijn apk-papieren gehaald als tachograaftechnicus. Paul is het levende bewijs dat je bij IVECO Schouten meer dan voldoende kansen krijgt om te groeien in je ontwikkeling als technicus.

20200415_103553_Afwisseling in het werk

De ene dag ben je als monteur bezig met iets kleins zoals het verwisselen van een koplamp bij een IVECO Daily en een andere dag sta je een motor of versnellingsbak te reviseren bij een camper of truck. Het is heel afwisselend en je leert veel. Je kunt eigenlijk alles repareren, zodra je hier gewerkt hebt. Daarnaast helpt hij waar nodig ook de leerling monteurs verder op weg en springt hij bij wanneer een collega een extra handje nodig heeft. Paul: “Bij IVECO Schouten Utrecht werken drie leerling monteurs. Vanwege mijn enthousiasme help ik die jongens graag, zodat zij stappen kunnen zetten in hun ontwikkeling en iedere dag dingen bijleren. Ik heb de drive en het geduld om hen wat te leren.”

Vroeger versus nu

Niemand in de werkplaats bij IVECO Schouten Utrecht heeft een vaste werkplek, waardoor je het afwisselende werk goed kunt verdelen. Er is soms sprake van meer werk dan plaats, waardoor het soms passen en meten is. Paul vertelt hierover: “We moeten creatief zijn door de beperkte ruimte, maar daar vinden wij altijd een weg in. In de voorheen bekende situatie stond je naast elkaar om dingen uit te leggen. Nu doen we dit op gepaste afstand, omdat we alle risico’s willen vermijden.”

We leven en werken nu in een andere wereld, zo licht Paul toe: “We moeten gezamenlijk continu waken voor voldoende afstand, daarom zijn er door IVECO Schouten verschillende voorzorgsmaatregelen genomen. Voorheen zaten onze klanten bij ons in de kantine, want dat is tevens onze wachtruimte. We hebben gezamenlijk besloten dat onze klanten beneden in de hal/showroom kunnen wachten tot hun bedrijfswagen gereed is. Verder hebben we de helft van de stoelen in de kantine weggehaald om toch 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Daarnaast maken we veelvuldig gebruik van handschoenen, handgel / desinfecteer doekjes en maken we onze werk- en lunchplek schoon na gebruik.”

Paul: “Het is gelukkig nog erg druk bij ons in de werkplaats. Je merkt alleen wél dat bedrijven vanwege de huidige situatie ervoor kiezen om alleen de strikt noodzakelijke dingen te laten repareren aan hun bedrijfswagen. In deze moeilijke tijd in verband met COVID-19 stellen wij als IVECO Schouten ons graag flexibel op, omdat we met elkaar mee moeten denken in tijden dat zaken even niet vanzelfsprekend zijn.”

Gevoel

Het blijft voor iedereen spannend wanneer en hoe de situatie weer enigszins teruggaat naar zoals wij normaliter gewend zijn. Paul: “Je blijft goed opletten, omdat je toch bang blijft om het COVID-19 virus op te lopen.” Als ik mag spreken voor alle monteurs bij ons in de werkplaats, dan kan ik wel zeggen dat we nuchter naar de situatie blijven kijken en de voorzorgsmaatregelen in acht blijven nemen. Alles gaat gelukkig 'gewoon' door. Ik ben blij dat ik iedere ochtend naar onze locatie kan komen om te gaan werken. Ik heb dat het liefst en blijf graag aan de gang.”

Advies

Paul: “Je krijgt bij IVECO Schouten veel kansen om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast werk je bij IVECO Schouten onder goede arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden. Alle faciliteiten zijn aanwezig om veilig en goed te kunnen werken. Dat is altijd belangrijk! Als je een keer een avondje moet overwerken, dan krijg je eten van de zaak. Bij veel bedrijven is het dan zo dat je zelf eten moet meenemen. Dat hoeft bij ons niet, omdat alles goed is geregeld. Dus qua werkgever had ik het niet beter kunnen treffen dan IVECO Schouten.”

Oproep

Daarnaast doet Paul graag nog even een oproep aan alle klanten van een IVECO-dealer: “Schroom niet en blijf onze vestigingen bezoeken! Ik heb namelijk van onze verkopers gehoord dat er nog steeds demoritten plaatsvinden. Onder aangepaste omstandigheden kunnen deze doorgang vinden, doordat slechts één persoon in het voertuig zit. Ook in deze moeilijke tijden kunnen klanten op onze service vertrouwen, zoals zij van ons gewend zijn. Bekijk nu de instructievideo, zodat je volledig op de hoogte bent van de maatregelen die wij hebben getroffen. Door deze te bekijken weet je exact wat óók jij kunt doen om ons veilig te bezoeken. We zien je graag snel weer!

Meer informatie

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd naar de openstaande vacatures bij IVECO Schouten? Kijk dan voor alle actuele vacatures bij IVECO en haar dealers op www.werkenbij-iveco.nl/.

Meer lezen?