Werken bij IVECO #3 – Werkplaatsreceptioniste van een IVECO dealer

1/11/2019

Werkplaatsreceptioniste Thalita van der Sluys vertelt in deze blog alles over haar ervaringen bij DEBA Bedrijfswagens, gerenommeerd IVECO dealer in Etten-Leur. Daarnaast licht ze ook toe waarom werken voor een IVECO dealer zo leuk is.

thalita-1-Thalita is een vrolijke meid die sinds januari 2019 bij DEBA Bedrijfswagens werkt als werkplaatsreceptioniste. Het is een allround functie, waarin ze intensief samenwerkt met het magazijn, de werkplaats en de administratie. Enthousiast vertelt zij over haar werk: “Het is gaaf om grote en robuuste voertuigen te zien. De techniek erachter vind ik ook heel interessant! 

Werkplaatsreceptioniste
Thalita legt uit: “Je bent met veel dingen tegelijkertijd bezig en krijgt veel impulsen. Dat maakt het leuk! Als het even iets rustiger is, dan loop ik naar de jongens in de werkplaats. Zo kan ik meer kennis op doen en natuurlijk komt er ook weleens een grapje voorbij. Ik wil graag weten wat er gaande is, dan kan ik er rekening mee houden in mijn planning. Je probeert er voor te zorgen dat de monteurs het juiste werk gedaan krijgen. Ik weet van de meeste monteurs wat zij leuk vinden en waar ze goed in zijn. Als iemand campers, bestelwagens of juist vrachtwagens leuk vind, dan houd ik daar rekening mee en probeer ik dat af te stemmen.”

Werkzaamheden
De eerste prioriteit voor Thalita is het bijhouden van de planning. “Ik moet ervoor zorgen dat alles staat ingepland voor de monteurs. Ik regel ook de zaken eromheen, zoals de materialen die ze nodig hebben, in samenwerking met het magazijn voor de onderdelen. Daarnaast neem ik de telefoon op om afspraken te maken voor een apk, beurten en reparaties, beantwoord ik mails, maak ik offertes en regel ik deels de facturaties.

Uitdaging
In vijf jaar tijd heeft ze haar havo-opleiding afgerond. Hierna is ze gelijk gaan werken, want ze wilde dingen in de praktijk gaan doen. Ze is werkzaam geweest in de scheepsvaart. “Ik heb daar gedeeltelijk op kantoor gewerkt en in de werkplaats.” Na twee jaar bij HEMA gewerkt te hebben, is ze bij DEBA Bedrijfswagens terecht gekomen. Vanaf dag 1 waardeert ze het onderling contact met haar collega’s. “Dit maakt werken voor DEBA zo leuk! Mijn werkzaamheden vind ik heel leuk om te doen. Je bent constant in contact met personen. Ik ben een sociaal iemand en vind het leuk om met mensen te praten. Daarnaast zie ik ook een grote uitdaging en die ga ik graag aan. Als het een keer moeilijk wordt, dan durf ik direct dingen na te vragen. Ik weet wel wat van techniek, maar uiteraard niet alles. Ik vind het leuk om bij te blijven leren.”

Onlangs heeft ze een cursus (Attitude Assessment voor serviceadviseur) gedaan waar ze veel van heeft geleerd. “Ze gaan dan kijken waar je kwaliteiten liggen en wat beter kan. Hier krijg je dan vervolgens een advies in. Dat is super fijn! Je krijgt een beeld op jezelf, zodat je kunt kijken waar je jezelf in kunt verbeteren. Je hebt dan de uitdaging om te kijken hoe je dit kunt aanpakken.”

2-foto-blog-driver-academy

Werken in een mannenwereld
“Ik vind het heel leuk om met veel mannelijke collega’s te werken. Ze zijn recht door zee. Als zij het ergens niet mee eens zijn, dan zeggen ze het gelijk. Dat vind ik fijn, want dan weet je waar je aan toe bent. Daarnaast vind ik de typische mannenhumor (droge humor) erg leuk. Ik was er snel aan gewend.”

Werken bij DEBA
Thalita heeft een advies voor de werkzoekenden: “Ben je enthousiast en heb je de motivatie om veel te leren? Vind je de vragenwagen/bestelwagentechniek interessant? Dan is werken bij DEBA, en de andere dealervestigingen van IVECO, echt iets voor jou!”

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk alle openstaande vacatures via www.werkenbij-iveco.nl.

Meer lezen?