Werken bij IVECO #2 – Sales Area Manager van IVECO NLS

25/10/2019

In deze blog vertelt Maurice Cariot, als Sales Area Manager, alles over werken bij IVECO NLS en waarom werken voor IVECO zo leuk is.

maurice s way

Vol enthousiasme vertelt Maurice over zijn vrouw, dochter, zoon en twee honden. De geboren en getogen Hagenees woont heel zijn leven al in Den Haag. Hij woont vlakbij Kijkduin en gaat dus regelmatig naar het strand om daar te genieten en te ontspannen. Naast zijn familie betekenen vrienden ook veel voor hem. “We hebben een leuke vriendenclub in de straat. Dat zijn warme en lieve mensen, waar mijn vrouw en ik een aantal keer per jaar een ‘walking’ dinner mee doen. Per gerecht verhuizen we dan van huis. Een aantal jaar geleden is dit met zes stellen ontstaan. We gaan telkens volgens een ander thema weer vol passie aan de slag om te koken.”

Sales Area Manager
De functie als Sales Area Manager is vanaf de start van IVECO NLS in het leven geroepen om de fleetsales klanten (grotere transportbedrijven) te behartigen. “Het doel was om gericht de klanten op te zoeken, waar wij nog niet eerder waren geweest. We hebben veel koude acquisitie gedaan en actief gezocht naar de raakvlakken met de verschillende transportbedrijven. Dat kost veel tijd en niet altijd direct met succes. Inmiddels heb ik mijn relaties opgebouwd en daardoor ook voertuigen verkocht. Mijn rol/functie zie ik voornamelijk als ondersteuning van de dealers in mijn rayon, het gezicht zijn van IVECO voor de transportondernemingen en het bewaken van het totale proces van order tot aflevering. Ik heb Zuid-West en Noord-Holland in mijn beheer. Het is fantastisch om kennis te delen en de dealers en subdealers verder te helpen. IVECO is een bedrijf en merk met een rijke historie, hier mogen wij trots op zijn. Ons huidig marktaandeel op zwaar transport verdient beter. Deze wens is voelbaar binnen de hele IVECO organisatie, van verkoop tot werkplaats en van monteur tot directie. Als het gezicht van IVECO is het dus belangrijk om de ervaringen buiten, te delen met de binnendienst en werkplaatsen. Een gezamenlijk doel en visie is essentieel voor het slagen van onze missie “het leveren van duurzame en betrouwbare producten tegen een betaalbare prijs”.

Meerwaarde
De samenwerking bij IVECO valt te omschrijven als een wisselwerking tussen IVECO NLS en de (sub)dealers. Maurice: “We moeten alles bekijken vanuit het gezamenlijke belang om zoveel mogelijk IVECO voertuigen op de weg te hebben. De marketing- en salesafdeling ondersteunt daarin de dealers om succes te boeken.”

IVECO S-WAY
“Bij het ontwerp van de IVECO S-WAY is aan alles gedacht: De S-WAY is mede door input van de chauffeur ontworpen en biedt dan ook alle comfort aan boord. Denk aan de goede ergonomie, veiligheid, aerodynamica, duurzaamheid en voor een realtime uitwisseling van gegevens, een nieuwe connectivity box. We hebben een truck neergezet waar we trots op kunnen zijn. Je kunt zien dat er met veel aandacht en passie aan is gewerkt. Het kan dus alleen maar een succes worden! IVECO is een bedrijf wat graag voorsprong neemt op de concurrentie, door waarde en kwaliteit aan te bieden aan onze klanten, voor een gezamenlijk succes! Ik ben er van overtuigd dat we dit met de ontwikkeling van de IVECO S-WAY hebben bereikt.”

header-s-way-natural-power
CNG en LNG
Maurice: “IVECO heeft al ruim vijftien jaar een marktleiderspositie op het gebied van CNG en LNG. Ik zie dat veel bedrijven duurzaamheid heel belangrijk vinden. Zij willen zich onderscheiden ten overstaan van de concurrentie en dat willen ze laten zien door bewust bezig te zijn met het milieu. Iedereen heeft het duurzaamheidsprincipe op het netvlies. Wij hebben daar iets fantastisch voor! Als CNG/LNG specialist vind ik het heel tof om met klanten daarover te praten. Het is leuk om samen naar de ontwikkelingen te kijken en raakvlakken te zien, zodat zij stappen kunnen zetten in het verduurzamen van het wagenpark.

“Als Sales Area Manager wil ik blijven investeren in het vergaren van kennis over CNG en LNG, zodat ik alle voordelen hiervan kan laten zien. Het mooie aan mijn werk is om verschillende partijen met elkaar in verbinding te brengen, mensen blij te maken en verder te brengen.”

Werken bij IVECO
Het werken voor IVECO NLS betekent dat je onderdeel bent van een enthousiast team collega’s. Er is ruimte voor eigen initiatief en het werk is uitdagend en afwisselend. Zelfstandigheid met een gezonde dosis doorzettingsvermogen zijn wel eigenschappen die je moet bezitten. De directie is makkelijk benaderbaar en heeft altijd een luisterend oor. “Wij doen het samen”.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk alle openstaande vacatures via www.werkenbij-iveco.nl.

Meer lezen?