header-blog-werken-bij-iveco-11-

Werken bij IVECO #11 – Area Sales Coordinator bij OK Trucks

7/08/2020

Werken bij IVECO betekent saamhorigheid, diversiteit qua werkzaamheden en de team spirit hebben om van toegevoegde waarde te zijn voor de klant/eindgebruiker. Ruud Looijschelder vertelt als Area Sales Coördinator bij OK Trucks in deze blog alles over zijn werkgever en IVECO.

afbeelding-werken-bij-iveco-11-blogRuud Looijschelder is 30 jaar oud en inmiddels ruim een jaar met veel plezier werkzaam bij OK Trucks. Zijn baan behelst een diversiteit aan werkzaamheden. Van digitale marketing, re-marketing van de voertuigen, het opzetten van marketingcampagnes en officemanagement tot werkzaamheden rondom het transporteren van voertuigen voor ex- en importdoeleinden, wekelijks is hij druk bezig met een breed scala aan activiteiten. Zijn ervaringen in Bulgarije als Communicatie Trainer bij een bedrijf met internationale klantencontact helpen hem dagelijks tijdens zijn werkzaamheden voor OK Trucks. Zo heeft hij in drie jaar tijd daar kennisgemaakt met verschillende culturen en zijn skills in samenwerking naar een nieuw niveau getild. Als liefhebber van alles met vier wielen of meer werkt hij dagelijks samen met zijn collega’s vanuit andere dealervestigingen in de Benelux, Europa en ver daarbuiten om de eindgebruiker te voorzien van een voertuig dat aansluit op hun wensen.

OK Trucks, een garantie op betrouwbare bedrijfswagens

OK Trucks betekent zoals de naam doet vermoeden ‘meer dan oké’ of beter gezegd betrouwbare bedrijfswagens/trucks. Het bedrijf is gecertificeerd als leverancier van tweedehandse bedrijfsvoertuigen en biedt gegarandeerde veiligheid en betrouwbaarheid op deze producten. Gecentraliseerd vanuit vestigingen in Etten-Leur en Amsterdam werkt het via korte lijnen samen met de dealervestigingen om de eindklanten te voorzien van voertuigen op maat.

Ruud vertelt hierover: “De voertuigen komen binnen bij de dealervestigingen met wie wij samenwerken. Zij controleren deze grondig voor ons, zodat wij volledige kennis hebben over de voertuigen die wij voor hen in de markt zetten. Wij kunnen garanderen dat deze betrouwbaar zijn en voldoen aan alle eisen.” De werkwijze van OK Trucks en de IVECO-dealers kent volgens Ruud diverse voordelen. “De klant kan namelijk bouwen op hun tweedehandse bedrijfsvoertuig die zij bij ons hebben aangeschaft. Zij weten waar deze zijn onderhoud en reparaties heeft gehad, waardoor zij kennis hebben over de actuele staat van het voertuig. Bovendien kunnen zij rekenen op een garantieregeling. Bij een IVECO Daily kunnen zij gedurende de eerste zes maanden terugvallen op deze service. Dit traject wordt zelfs met zes maanden verlengd bij de aanschaf van een zware vrachtwagen.

Buy-Back Agreement

Verschillende transportbedrijven sluiten een Buy-Back Agreement af met de bedrijfswagendealer met wie zij zaken doen. Ruud licht dit toe: “De klant weet dan vooraf waar hij aan toe is. Hij sluit namelijk een contract af op zijn nieuwe bedrijfsauto’s/trucks, waardoor hij beschikt over een inlevergarantie. Hierin staat informatie over de lopende termijn en vaste restwaarde. Daarnaast is met hem afgesproken wat de maximale kilometerstand mag zijn. Na het aflopen van het contract kan hij deze voertuigen terug inleveren bij OK Trucks, waarna wij deze weer in de markt zetten.”

Snel schakelen met de dealervestigingen

OK Trucks is in staat om in de hoogste versnelling alles af te stemmen met haar dealernetwerk, zodra er een aanvraag binnenkomt vanuit de eindgebruiker voor een tweedehandse bedrijfswagen/truck. Ruud: “We schakelen steeds sneller en vaker met de IVECO-dealers in de Benelux, maar weten ook de dealers in Europa en ver daarbuiten regelmatig te vinden.” In sommige gevallen heeft OK Trucks binnen 24-uur al een passende oplossing gevonden voor de klant. “Je probeert voor hen écht van toegevoegde waarde te zijn.”

65393754_2291796740914244_3070528542895767552_oCollegiale werksfeer

“Je kunt voorafgaand aan een werkdag een planning maken, maar die kun je iedere dag weer uit het raam gooien. Als je bij OK Trucks werkt dan heb je een flexibele werkomgeving, waardoor iedere dag anders is. In werkelijkheid lopen de werkzaamheden kris kras door elkaar heen. De lijnen zijn zelfs zó klein dat je met een collega aan een half woord genoeg hebt om alles perfect te regelen voor de klant. Dat is een erg fijn gevoel! Je kunt écht op elkaar bouwen”, zo licht Ruud toe. Bij OK Trucks werken ze in een team van ongeveer vijf mensen die perfect op elkaar zijn ingespeeld. Voor een ieder is het mooi om te zien hoeveel werk je kunt verrichten in een relatief klein team.

Advies voor de werkzoekende

Wil je werken in een flexibele werkomgeving en de mogelijkheid hebben om jezelf te ontwikkelen? Heb je een open-minded instelling en doe je er graag alles aan om de klant, dealer, eindgebruiker tevreden te stellen? Dan heet Ruud Looijschelder je van harte welkom bij OK Trucks. Je komt terecht in een collegiale werksfeer en werkt nauwgezet samen met je collega’s. Samen met hen ga je op zoek naar de toegevoegde waarde voor de klant. Geen één dag is hetzelfde, je hebt vele internationale contacten en werkt in teamverband samen om telkens weer het geschikte bedrijfsvoertuig te vinden. Grijp nu je kans en neem contact op met de mensen van OK Trucks voor meer informatie.

Meer informatie

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd naar de openstaande vacatures bij OK Trucks? Kijk voor alle actuele vacatures bij IVECO dan op http://www.werkenbij-iveco.nl/.

Meer lezen?