Wat maakt de nieuwe Daily zo bijzonder?

2/07/2019

De Daily speelt in op wat ondernemers nodig hebben om hun bedrijf toekomstbestendig te maken. Hij is ingrijpend vernieuwd om het zakelijk perspectief radicaal te veranderen. Het voertuig is ontworpen om bedrijven te verduurzamen en een gezond rendement te laten behalen. Daarnaast is er ook naar het perspectief van de bestuurder gekeken, want wie het grootste gedeelte van de dag op de weg doorbrengt, verdient een voertuig dat aan de absolute top staat wat betreft rijeigenschappen en werkomstandigheden aan boord. In deze blog staat alle informatie over de New Daily, zodat je direct alle belangrijke nieuwe eigenschappen (USP's) op een rijtje hebt.

Gedurende zijn 40-jarig bestaan heeft de cabine van de Daily zicht voortdurend verder ontwikkeld tot een eersteklas werkplek. En net als zijn voorgangers biedt ook de nieuwe Daily comfort en rijervaring van een niveau dat tot het hoogste in zijn klasse behoort. Bovendien opent zijn connectiviteit de deur naar een hele nieuwe wereld van diensten die exact zijn afgestemd op de gebruiksdoelen en behoeften van de klant. Daarmee biedt hij een complete transportoplossing.

Ontdek de connectiviteitsservices voor de Daily

Connectiviteit gaat bij de Daily een stuk verder dan het gebruik van een smartphone aan boord. Het is de toegang naar een breed scala aan online diensten voor een proactieve en doelmatige bedrijfsvoering met minimale voertuigstilstand en maximale productiviteit.

Verhoogde inzetbaarheid

De connectiviteitsservices van de Daily verhogen de inzetbaarheid door een directe verbinding van het voertuig met de IVECO Control Room, waar een team van IVECO-specialisten constant alle voertuigdata bewaakt en analyseert. Deze kunnen op afstand een diagnose uitvoeren en de voertuigsoftware updaten. Sommige storingen kunnen ze ook op afstand oplossen, zodat er geen tijd verloren gaat aan een werkplaatsbezoek. Ze zijn zelfs in staat om problemen voortijdig te herkennen en met preventieve acties te voorkomen.

De precieze realtime-informatie over het gebruik van het voertuig stelt hen in staat onderhouds- en service-ingrepen efficiënter te plannen en zo het aantal werkplaatsbezoek tot een minimum te beperken. Dankzij deze one-stop-aanpak is de Daily meer op de weer op de weg voor het werk. Verder verschaffen de verzamelde gegevens van een voertuig een nauwkeurig en compleet beeld van het gebruik van de bestelwagen. Met behulp hiervan kunnen we specifieke diensten en financieringsoplossingen ontwikkelen die rekening houden met de fluctuaties waar vrijwel elk bedrijf mee te maken heeft.

Zicht op de efficiëntie van de Daily

De andere kant van de connectiviteitsservices is dat eigenaren alles wat met het voertuig te maken heeft, online kan regelen met behulp van MYDAILY. Zij kunnen voertuigen monitoren, de prestatie en het brandstofgebruik analyseren en de rijstijl van de chauffeur bewaken. Ook kunnen zij het onderhoud zodanig plannen dat de inzetbaarheid van het voertuig er nauwelijks onder te lijden heeft. Het voertuig stuurt regelmatig een Smart Report over de prestaties en het brandstofverbruik naar de eigenaar toe. Hierin staan tips en suggesties voor verbetering van de rijstijl om het voertuig in goede staat te houden en brandstof te besparen.

Kracht en efficiëntie

De nieuwe Daily helpt iedere ondernemer om een beter bedrijfsrendement te halen en duurzamer te werken. Zo is er sprake van een laag brandstofgebruik en minder onderhoudskosten door de verbeteringen in kortere olieverversingsintervallen. De zuinige motor kent een paar nieuwigheden, zoals het Start&Stop-systeem dat nu beschikbaar is voor alle modellen met 2,3-liter motor, de elektronisch geregelde VGT-turbo en de Klasse A Super Eco-banden. Hierdoor zit je met een comfortabel gevoel op de weg.

Geniet van veilig en ontspannen rijden

De bestelwagen beschikt over een reeks geavanceerde rijassistentiesystemen. Deze oplossingen stellen chauffeurs in staat om zichzelf beter op het rijden te concentreren, wat gezien de toenemende bronnen van afleiding tegenwoordig lang niet altijd even gemakkelijk is. Het helpt hen in lastige verkeerssituaties de juiste beslissing te nemen, waardoor zij rustiger achter het stuur zitten.

  • Het Advanced Emergency Braking System (AEBS) herkent mogelijke gevaarlijke situaties en bedient indien nodig autonoom de remmen. Dit noodstopsysteem voorkomt aanrijdingen bij snelheden lager dan 50 kilometer per uur en beperkt de impact bij hogere snelheden.
  • In de file of de spits kan met een simpele druk op de knop Queue Assist worden ingeschakeld. De Daily houdt dan een zelf te bepalen veilige afstand tot voorliggers aan en stopt automatisch wanneer het verkeer tot stilstand komt.
  •  
  • Adaptive Cruise Control helpt de chauffeur na het instellen van een kruissnelheid en een minimale afstand tot voorliggers verlaagt het systeem automatisch de rijsnelheid van de Daily als u een voorligger te dicht nadert.
  •  
  • Dankzij de Crosswind Assist zal een chauffeur nooit meer worden verrast door een sterke zijwind bij het rijden over een brug of het inhalen van zware vrachtwagens. Het systeem reageert bij een rukwind van opzij onmiddellijk door het activeren van de remmen aan de kant waar de wind vandaan komt, waardoor de koersstabiliteit wordt hersteld en de chauffeur veilig zijn weg kan vervolgen.
  • Met een zwaar beladen bestelwagen een lange, steile helling afdalen kan soms een behoorlijke uitdaging zijn. Met de Daily hoeft iedere chauffeur zich geen zorgen meer te maken. De wagen beschikt namelijk over Hill Descent Control (HDC) op de achteras, een systeem dat zelfstandig de remmen bedient om een constante snelheid bij de afdaling te handhaven.
  •  
  • Met een wegoppervlak dat weinig grip biedt door modder, zand of sneeuw, heb je met de Daily geen moeite om de wagen op de weg te houden. Deze is verkrijgbaar met Traction Plus, een tractieregelingssysteem waarmee de chauffeur ook bij gladheid altijd van voldoende tractie verzekerd is.

Soepel manoeuvreren zonder krachtsinspanning

De nieuwe elektrische stuurbekrachtiging reageert snel en nauwkeurig op de bewegingen van het stuurwiel. Met minimale krachtsinspanning kun je als chauffeur de wagen over de weg begeleiden. Het systeem dempt bovendien trillingen in het stuurwiel en compenseert onbalans in de wielen en driftneigingen, wat de bestuurder een vertrouwd gevoel van stabiliteit en controle geeft. Door het inschakelen van de City-modus kan de ondersteuning verder worden versterkt, waardoor de besturing 70% lichter wordt en rijden in smalle straatjes makkelijker is.

Brochure IVECO Daily 2019

Meer lezen?