header-blog-iveco-daily-hi-matic

Waarom moet je kiezen voor een IVECO Daily Hi-Matic?

18/01/2021

Steeds meer bedrijven kiezen bewust voor een bedrijfswagen met een automatische versnellingsbak. Dit blijkt ook uit cijfers, want in 2020 bedroeg het aandeel van de Hi-Matic liefst driekwart van het totaal aantal verkochte IVECO Daily’s in Nederland. Waarom is de Daily Hi-Matic zo geliefd en waarom moet jij hiervoor kiezen? Je leest er in onze nieuwe blog meer over.

afbeelding-blog-iveco-daily-hi-matic-2-

Kiezen voor een handgeschakelde (bestel)auto doe je vaak uit de macht der gewoonte, omdat 90% van de mensen heeft leren autorijden met dit type transmissie. Toch is het slim om ook de optie voor een Daily met ZF 8-traps automatische versnellingsbak in overweging te nemen. Normaliter betaal je hiervoor een meerprijs van circa € 2.500,-, alleen tot en met 30 juni 2021 kun je gebruik maken van een speciale actie waarbij je kunt kiezen voor een gratis Hi-Matic automaat! Lees hier meer over deze actie en bekijk de voordelen van een automatische versnellingsbak.

Zuinige kilometers & optimaal rijcomfort

Bij een handgeschakelde versnellingsbak maak je al snel de associatie van sportief rijden, omdat je zelf het moment bepaalt van (ont)koppelen, doorschakelen, accelereren en remmen. Voor de chauffeur kan dit een prettig gevoel geven, omdat hij/zij de volledige macht heeft over de auto. De consequentie is alleen wel dat zuinig rijden meer moeite kost dan bij een automaat. De ZF 8-traps versnellingsbak helpt jou om de meest ideale acceleratie te kiezen en het brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden. Daarnaast beschik je over een langere onderhoudsinterval (60.000 km in plaats van 50.000 km) en het hoogste rijcomfort, omdat je bijvoorbeeld de koppeling of de versnellingspook niet hoeft aan te raken terwijl je rijdt. Door gebruik te maken van rijassistentiesystemen zoals (Adaptive) Cruise Control en opties als EcoSwitch kun je eenvoudig zuiniger rijden. Het EcoSwitch-systeem zorgt ervoor dat de topsnelheid wordt beperkt tot maximaal 125 km/h en optimaliseert de prestaties van de aandrijving op basis van de werkelijke belading en belasting van het voertuig.

afbeelding-blog-iveco-daily-hi-matic-1-

Het belangrijkste verschil tussen de handgeschakelde IVECO Daily en de Hi-Matic variant is het type overbrenging. Bij een handgeschakeld voertuig worden alle instructies vanuit de bestuurder via het gas- en rempedaal, koppeling en de versnellingspook doorgegeven aan de motor en/of de versnellingsbak. Bij de IVECO Daily Hi-Matic zorgt een koppelomvormer in combinatie met een paar zelfregulerende computers ervoor dat de kracht uit de motor wordt overgebracht op de wielen. Daarnaast zorgt de 8-traps versnellingsbak voor een lager brandstofverbruik, een maximale trekkracht bij ieder toerental en een koppelvermogen tot maximaal 470 Nm. De Hi-Matic versnellingsbak kiest door een adaptieve en efficiënte schakelstrategie in minder dan 200 milliseconden de juiste versnelling, waardoor jij soepel je weg kunt vervolgen. Met de IVECO Daily Hi-Matic ga je probleemloos en met het hoogste rijcomfort in zijn klasse van A naar B.

Je kunt nóg duurzamere kilometers maken, zodra je de automatische transmissie combineert met IVECO’s Natural Power-technologie. Ga naar onze website voor meer informatie over de Daily Hi-Matic NP op CNG.

afbeelding-blog-iveco-daily-hi-matic-3-IVECO Daily (Hi-Matic)

De mogelijkheden worden zeker niet minder, zodra je kiest voor een automaat. Zo heb je bij de IVECO Daily Hi-Matic een ruime keuze uit 2,3-liter en 3,0-liter krachtbonnen met vermogensniveaus oplopend van 116 pk tot 210 pk, zodat er voor elke missie de juiste oplossing is. Door de aanschaf van een automaat kies je voor optimaal rijcomfort en maximale veiligheid in jouw nieuwe bedrijfswagen. De ergonomische schakelpook stelt jou in staat om jouw aandacht op het verkeer en de rijomstandigheden te houden.

Toepassing bij BE-trekker: Het enige nadeel is dat er geen PTO (power take-off) op de Hi-Matic versnellingsbak gemonteerd kan worden. In goed overleg met IVECO heeft Veldhuizen B.V. een alternatieve oplossing hiervoor ontwikkeld, zodat een PTO toch mogelijk is in combinatie met een automaat. Het betreft hier een hydrauliekpomp die met een speciale steun aan het motorblok wordt bevestigd en via een magneet koppeling met de multiriem wordt aangedreven. Met een knop op het dashboard kun je de magneetkoppeling bekrachtigen en wordt de hydraulische pomp aangedreven, waardoor je alsnog jouw BE-trekker volledig naar wens kunt vormgeven.

Meer informatie

De IVECO Daily is vanwege haar veelzijdigheid erg geliefd in transporterend Nederland. Wat je missie ook is, je kunt altijd een bedrijfswagen vinden die naadloos aansluit op jouw wensen. Van een gesloten bestelwagen tot een bakwagen of trekker, je kunt de Daily met onbegrensde carrosserieopties samenstellen zoals jij dit voor ogen hebt. Ga nu direct naar de actiepagina op onze website, zodat jij vandaag nog kunt kiezen voor een gratis automaat!

Meer lezen?