header-afbeelding-blog-daily-4x4-10-redenen

Ontdek de 10 voordelen van een 4x4 bestelwagen

2/02/2018

Bedrijven willen steeds vaker een robuust voertuig dat zelfs op de meest ruige terreinen comfortabel van punt A naar B kan rijden. Bij de keuze is het echter belangrijk om de verschillende aspecten in kaart te brengen en zo te achterhalen of een dergelijk model voldoet aan je behoeften. Lees hieronder de 10 voordelen van een 4x4 bestelwagen en ontdek of dit veelzijdig model bij jou past.

1. Sterke klimcapaciteit

Een 4x4 bestelwagen gaat verder dan enkel een verbeterde grip op moeilijk bereikbare plaatsen. Met dit type voertuig is het ook mogelijk om steile hellingen te trotseren (tot 45°) dankzij de keuze voor verschillende versnellingen waaronder een kruipversnelling waarmee je veilig en met controle een steile klim aankunt. Door deze uitgebreide klimcapaciteit ben je altijd zeker om veilig en snel op de plaats van bestemming aan te komen!

2. Brede oploop- en afloophoeken

Deze functionaliteit bepaalt de maximale robuustheid van een 4x4 bestelwagen en chassis-cabine. Door de vergrote oploop- en afloophoeken kunnen zelfs terreinen met diepe kuilen in de ondergrond eenvoudig worden doorkruist. Ook door water rijden is met een 4x4 aangedreven bedrijfswagen geen enkel probleem. Hierdoor kun je altijd rekenen op een betrouwbare partner in verschillende weersomstandigheden en verschillende landschappen.

Screen Shot 2017-11-27 at 11.35.28-441123-edited.png
 

 3. Sperdifferentiëlen

Door de integratie van drie sperdifferentiëlen (voor, center en achter) wordt een stevige grip gegarandeerd. Zo rijd je zeer comfortabel zonder grip te verliezen of veel te slippen. Dat kan op off-road ondergronden gemakkelijk het geval zijn. Denk maar aan braakliggende terreinen waar modder en zand het vaak moeilijk maken om te manoeuvreren.

 4. Sterk en robuust

Om langs en over alle hindernissen te rijden is een aangepast chassisframe cruciaal. Het chassis van de Daily 4x4 is extra verstevigt voor de off-road toepassing. Op de lange termijn een verstandige keuze wanneer de wagen veel voor off-road doeleinden gebruikt wordt, de belasting en klappen die het chassis opvangt zijn in het terrein immers een stuk hoger. Daarnaast heeft een 4x4 bestelwagen ook een driedelige stalen voorbumper die de carrosserie en bestuurder steeds beschermt tegen harde impacts. Deze factoren dragen bij aan de veiligheid en het uiterst robuust karakter.


5. Banden met grip op elk terrein

De stevige grip op verschillende terreinen wordt mede bepaald door de bandenkeuze. Door gebruik te maken van banden die geschikt zijn voor on- en off-road (all-road) kun jij met dit voertuig zeker zijn van een stevige terreinbeheersing. Wegen  en terreinen met zowel veel als weinig oneffenheden vormen hier geen probleem en prestatie wordt gecombineerd met een minimale slijtage. 

afbeelding-blog-daily-4x4-10-redenen6. Stevige brandstoftank

Tijdens het rijden in lastige omstandigheden is het verder ook essentieel dat de brandstoftoevoer extra wordt beschermd. De brandstoftank van een bedrijfswagen is geplaatst op een kwetsbare plaats onder het chassis. De 4x4 bedrijfswagen heeft een extra beschermingsbalk voor  het beschermen van de tank. Op deze manier kunnen scheuren of lekkages worden voorkomen en is het milieu en het voertuig beschermd.

7. Ergonomische plaatsing

Zelfs qua comfort hoef je niets in te leveren met een bestelwagen die is uitgerust met vierwielaandrijving. Zo is ergonomie tijdens het rijden, voornamelijk bij lange ritten, zeer belangrijk voor jou als chauffeur. De bestuurdersstoel is daarom aangepast zodat je steeds een duidelijk overzicht hebt, met panoramisch zicht naar buiten. De bedieningselementen zijn ergonomisch binnen handbereik geplaatst om voor een juiste bediening te zorgen. Zo ben je zeker van optimaal comfort tijdens elke missie.

29113381740_d261f85552_k.jpg

8. Technologisch comfort

Bij de 4x4 bestelwagen zijn er verder ook verschillende functies aanwezig die elke rit aangenamer laten verlopen. Een efficiënt systeem voor klimaatregeling (zowel manueel als automatisch) zorgt voor een aangenaam klimaat zonder jou af te leiden tijdens het rijden. Ook kunt je genieten van een nieuwe digitale autoradio (DAB) en 2 USB-poorten.

9. Ruime bergruimte

Om je goederen veilig te transporteren wordt er ook voldoende bergruimte voorzien. Zowel in de laadruimte als bij de bestuurder heb je meerdere plekken om je (persoonlijke) goederen veilig in te bewaren.

10. Opbouw- en uitrustingsmogelijkheden

Wil je graag jouw 4x4 model uitbreiden? Geen probleem. Je kunt deze krachtpatser volledig aanpassen en elementen toevoegen naar jouw behoeften. Dankzij de uitgebreide PTO-opties wordt jouw voertuig multi-inzetbaar en creëer je voor elke opdracht het perfecte off-road vervoersmiddel. Wil jij graag meer weten over de 4x4 bestelwagen ontvangen? Lees er meer over in onze brochure of neem contact met ons op voor een antwoord op al jouw vragen.

New Call-to-action

Meer lezen?