Onmisbaar in de IVECO Daily: DAILY Business UP™

26/04/2018

Tegenwoordig vliegen alle soorten apps je om de oren en vaak zijn er maar enkele apps die je elke dag gebruikt. Biedt de nieuwe DAILY Business UP™ app de meerwaarde die je verwacht? Wij besloten met een kritische blik te kijken naar de nieuwe app. 

Met de komst van de Daily MY19 is een nieuwe manier van on-board connectiviteit geïntroduceerd waarvoor je niets anders nodig hebt dan je smartphone of tablet met een Bluetooth-verbinding. Laten we de functionaliteiten eens van dichtbij bekijken.

Rijstijl Evaluatie

Met de rijstijl evaluatie heb je altijd een digitale instructeur naast je zitten. Met zijn real-time adviezen zorgt hij ervoor dat jij tot een maximale brandstofbesparing komt. Haal jij de 100% score?

Fleetwork™

De Fleetwork™ functie is alleen te gebruiken wanneer je als ondernemer meerdere voertuigen hebt. Zodra de voertuigen verbonden zijn kun je precies hun locatie inzien, ritten optimaal plannen en nieuwe opdrachten versturen naar de chauffeurs

Voertuig Efficiency Management 

Met deze functie is het mogelijk om inzicht te krijgen tot wel 24 voertuigparameters. Hiermee kun je bijvoorbeeld je olietemperatuur of het laadniveau van je accu bekijken. Ook onderhoudsintervallen gebaseerd op je gebruik zijn af te lezen, zo weet je zeker dat je goed voor je voertuig zorgt en wanneer je je onderhoudsafspraak moet inplannen. 

Professionele Navigatie

De Professionele Navigatie van Sygic is specifiek afgestemd op jouw voertuig op basis van afmetingen en totaalgewicht. Zo ben jij er van verzekerd dat je nergens vast komt te staan. Dit samen met de gedetailleerde 3D kaarten, real-time verkeersinformatie en informatie over je route zorg je er voor dat je zo efficiënt mogelijk op je eindbestemming komt. 

Interactieve gebruikershandleiding

Met de interactieve gebruikershandleiding kun je in een 180 graden view direct het element selecteren waar je meer informatie over wilt hebben. Deze functionaliteit moet het toegankelijker maken om snel en gemakkelijk informatie over het voertuig te verkrijgen.

Radio & Multimedia 

Door het multimedia systeem kunt je direct muziek selecteren en beluisteren vanaf je smartphone of tablet. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om SMS-berichten af te luisteren en te lezen, ter bevordering voor het veilig rijden. 

Dealer & Werkplaats Locator

Wanneer je problemen ondervindt met je voertuig, zoals bijvoorbeeld een klapband, kun je met de app direct contact opnemen met de dichtstbijzijnde professionele en gespecialiseerde dealer of werkplaats. Met de 24-uurs service van IVECO kunnen zij je verder begeleiden.

 

Business Up.png

Conclusie

De keuze voor een tablet of smartphone in plaats van een geïntegreerd systeem is strategisch een goede keuze voor jou als ondernemer. Zo is de kans dat systemen verouderen kleiner en is het makkelijker om systemen up-to-date te houden. Daarnaast worden vrijwel alle functionaliteiten gratis aangeboden, behalve de Fleetwork™ functionaliteit. Door de flexibiliteit van het systeem staan ook nog andere functionaliteiten op het programma om ontwikkeld te worden zoals geïntegreerde achteruitrijcamera, een tracking systeem voor je lading en op afstand bestuurbare deurvergrendeling. Deze app mag dan ook beschouwd worden als een systeem dat een grote meerwaarde kan bieden voor je onderneming.

Meer lezen?