blog-dag-van-de-leraar-iveco-driver-academy-1

Leren van en met elkaar, dat maakt de IVECO Driver Academy zó leuk!

8/10/2019

Onlangs was het de Dag van de Leraar en voor ons een mooi teken om een rij-instructeur in het zonnetje te zetten. We spraken met Wim Dekker om te vragen naar zijn werk als trainer van de IVECO Driver Academy. “Als ik van chauffeurs hoor dat het leuk was om in de huidige generatie IVECO’s te rijden en dat het hun verwachtingen overtrof, geeft dat voldoening.”

Kreeft OpleidingenWim Dekker geniet van zijn werk als chauffeurstrainer. “Ik vind het geweldig om chauffeurs naar een hoger rijniveau te brengen. Soms kan of moet je een gedragsverandering bereiken. Mijn achtergrond als opleider voor de overheid, brandweer, politie en ambulance, is dat deze chauffeurs hogere rijvaardigheden moeten bezitten en een voorbeeld functie hebben.”

Passie voor het vak

Na het volgen van een rijvaardigheidstraining bij de politie kreeg Wim de inspiratie om zichzelf door te ontwikkelen als instructeur. “Al snel bleek dat er hogere, gespecialiseerde, trainingen waren en dat niveau heb ik mij in de jaren eigen gemaakt. Dit gold tevens voor de diverse soorten voertuigen als motorfiets en vrachtwagen.” Wim is in het bezit van alle rijbewijzen en opleidingscertificaten daarvoor.

IVECO Driver Academy

Door Kreeft Opleidingen wordt Wim ingezet om voor de IVECO Driver Academy trainingen te verzorgen. Hij heeft de IVECO truck ‘binnenstebuiten gekeerd’ voor hij aan de trainingen begon, om de chauffeur / gebruiker van alle ins en outs te voorzien die de ontwikkelafdeling het voertuig heeft meegegeven. Alle instructies en gesprekken vinden plaats middels 1 op 1 contact. Dit is uniek in de markt. De chauffeur heeft de kans om zijn ‘eerste’ ervaringen over IVECO te vertellen, waardoor er een mooie interactie ontstaat. Tijdens de training(en) krijgt de chauffeur de handvaten om nog beter en efficiënter met de truck om te gaan. “Leren van en met elkaar, juist iets wat dit vak en de IVECO Driver Academy zó leuk maakt”, aldus de leergierige trainer.

Onbekend maakt onbemind

Vanuit de IVECO Driver Academy vindt Wim het leuk om de IVECO truck(s) te demonstreren en chauffeurs te laten ervaren dat er veel vooroordelen zijn die tijdens de training weerlegt worden. Wim legt uit: “Hier geldt het gezegde, onbekend maakt onbemind. Je leert het voertuig waarderen zodra je ermee rijdt. Met name de LNG en CNG wagens hebben mijn voorkeur, zeker in relatie tot de huidige milieuproblematiek en de eisen waar voertuigen aan moeten voldoen.”

Wijze lessen voor de chauffeurs

Wim geeft de chauffeur mee dat je meer werkplezier krijgt zodra je beschikt over voldoende kennis van de truck. Daarnaast draagt een nette verzorgde wagen ook bij aan een comfortabel gevoel in de cabine. Bovendien geeft hij ze ook de les mee om nooit haast te hebben: je moet namelijk over een afstand van 30 km constant 10 kilometer harder rijden dan de toegestane snelheid om 1 minuut tijdwinst te kunnen boeken.

Dag van de Leraar

IVECO NLS spreekt graag haar waardering uit naar alle trainers van de IVECO Driver Academy. Door hun enthousiasme en drive kunnen chauffeurs optimaal gebruik maken van hun IVECO truck.

Ben je chauffeur of ondernemer en wil je graag meer te weten komen over de IVECO Driver Academy? Lees dan nu de blog waar alle specifieke informatie staat over de inhoud van de trainingen.

Meer lezen?