header-klant-aan-het-woord-2-stan-en-tineke-de-poorter-reis-naar-de-noordkaap

Klant aan het woord #2 - Met de IVECO Daily naar de Noordkaap

8/04/2020

Een reis naar de Noordkaap met een tot camper omgebouwde IVECO Daily, dat is iets wat je niet iedere dag hoort. We spraken met Stan en Tineke de Poorter uit Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen, over hun ervaringen met de Daily en de reis door Scandinavië. “Voor veel mensen staat een bezoek aan de Noordkaap op hun bucketlist. Wij zijn er al een aantal keer in de zomer geweest, maar in de winter is het nog duizend keer mooier.”

afbeelding-blog-klant-aan-het-woord-2-noordkaapAls echte zonaanbidders moesten zij noodgedwongen een andere reisbestemming voor de zomervakantie zoeken, doordat Tineke een aantal operaties moest ondergaan in verband met huidkanker. Daarom zijn zij de afgelopen jaren al vaak in de zomer terechtgekomen in Scandinavië. Vanuit daar ontstond het idee om in de winter een keer op vakantie te gaan met een eigen camper. Ook omdat we in Nederland al jaren geen winters meer hebben. Als de winter niet naar Stan en Tineke komt, dan gaan zij wel naar de winter. Na een lange zoektocht naar een nieuwe camper kwamen ze uit bij een zwarte IVECO Daily uit 2007 en ze waren op slag verliefd. Daarna is Stan in 2016 gelijk begonnen met het isoleren van zijn Daily met als doel om deze om te bouwen tot camper.

Van de wintermarkt in Jokkmokk naar de Noordkaap

Na verschillende vakanties in Scandinavië was het plan voor 2020 bekend. Stan en Tineke hebben van 31 januari tot en met 2 maart 2020 door verschillende landen gereisd. De route ging via de wintermarkt in Jokkmokk (net boven de poolcirkel) door richting de Noordkaap. Vanuit daar is het Zeeuwse koppel vertrokken richting Finland, Ivalo en Rovaniemi. Bij het laatstgenoemde dorp heerst de mythe van de kerstman, want de plaats staat wereldwijd bekend als zijn geboortestad. Na een bezoek aan deze idyllische plekken vervolgden zijn hun weg richting Bastnas, Zweden. Ze hebben daar het autokerkhof bezocht. “Een plek waar je als autoliefhebber niet uitgekeken raakt”, zo vertelt Stan vol enthousiasme.

De reis waar we de camper voor gebouwd hebben

De IVECO Daily is volledig geïsoleerd, zowel de wanden als de vloer. Al bij de aanschaf wisten ze namelijk al dat ze naar Scandinavië wilden gaan en ze wilden geen koude voeten meer. Stan: “Om het ladderchassis aan het oog te onttrekken loopt de carrosserie aan de zijkanten verder door naar onder, dit heeft als voordeel dat de bodem plaat een stuk hoger ligt en daardoor waait er geen koude wind langs de bodem waardoor deze niet koud aanvoelt.” De Daily is helemaal ingericht als camper met een heerlijk bed (1,40m bij 2 meter). Daarnaast beschikken Stan en Tineke in de zelfgebouwde camper over voldoende kastruimte, een douche, wc, keuken en een zithoek. Door de aanwezige standkachel kunnen zij hun camper ook lekker verwarmen.

De IVECO Daily rijdt als een zonnetje

“Zelfs op de meest onbegaanbare wegen, met of zonder helling, blikt of bloost de Daily niet. Je rijdt hierdoor met een comfortabel gevoel op de weg. Een enorm pluspunt is de achterwielaandrijving, waardoor je een hele kleine draaicirkel hebt. Hierdoor heb ik hem op de gekste plekken al kunnen parkeren. De Daily rijdt als een zonnetje, want je hebt een berg grip en de wagen breekt daardoor nooit uit. Daarnaast is het ook fijn dat we tijdens onze vakantie nooit startproblemen hebben gehad. Zelfs bij ruim 20 graden onder nul brengt de IVECO Daily jou op iedere gewenste eindbestemming”, aldus Stan met een loftrompet over zijn camper. De bedrijfswagen of in dit geval de camper laat je nooit in de steek.

Als ervaringsdeskundige raadt hij spijkerbanden aan: “Dat rijdt zo geweldig! Je merkt bijna niet dat je op ijs rijdt, behalve als je moet remmen. Dan weet je weer dat jouw ABS (het antiblokkeersysteem van de remmen) nog werkt. Het geeft je een veilig gevoel, omdat je over veel grip op de weg beschikt.

Advies voor de aanschaf van een camper

Als IVECO-ambassadeurs pur sang schreeuwen Stan en Tineke het graag van de daken dat iedereen een Daily moet aanschaffen, zeker als je een degelijke camper zelf wilt bouwen. Daarnaast benoemen zij ook graag het verschil tussen een ingebouwde camper en een losse bedrijfswagen. Stan zegt hierover stellig: “Ben je niet vies om je handen uit je mouwen te steken? Dan maak je met een niet-ingebouwde Daily een juiste keuze. Je kunt jouw Daily helemaal naar eigen smaak inrichten. Je kunt namelijk zelf bepalen of je wel of niet een douche inbouwt. Wij hebben hier wél voor gekozen, maar het zijn nét de keuzes die je maakt. Wellicht, dat een ander koppel er juist voor kiest om deze niet in te bouwen, omdat zij juist graag op een camping staan. Bij een ingebouwde camper koop je een volledig pakket en kun je deze keuzes niet maken. Dit is voor ons de voornaamste reden om onze camper zelf te bouwen.”

Meer informatie over de IVECO Daily

Wil je net als Stan en Tineke op zoek gaan naar een IVECO Daily die je zelf kunt bouwen en naar jouw smaak kunt inrichten? Neem dan contact op met een IVECO-dealer bij jou in de buurt. Ben je juist meer op zoek naar meer informatie over de Daily? Ga dan nu naar onze website en vul jouw informatie in voor het aanvragen van een offerte of het inplannen van een adviesgesprek met een vertegenwoordiger bij een van onze locaties.

Wil je tóch graag een ingebouwde camper of is het voor jou niet reëel om deze zelf te bouwen? Dan ben je óók bij IVECO aan het juiste adres, want jouw vakantie krijgt een ander perspectief met de IVECO Daily Hi-Matic, Daily 4x4 en de Eurocargo als complete kampeerwagen en gedroomde vakantiewoning. Bekijk nu alle informatie in onze brochure!

Meer lezen?