daily-electric

Klaar voor emissie-loos leveren: IVECO Daily Electric

12/02/2018

Elektrische aandrijving voor lichte bedrijfswagens. Al decennia lang wordt er over gesproken, concepten uitgewerkt en studiemodellen gepresenteerd. Op basis van de technieken die in de personenwagenbranche worden toegepast, bleef tot nu toe het laadvolume en netto laadvermogen ver achter op de bedrijfswagens met verbrandingsmotor. Dat verandert nu de Daily Blue Power-range met o.a. de Daily Electric is uitgeroepen tot “International Van of The Year 2018”.

Verschillende steden hebben plannen om in de toekomst (bijvoorbeeld vanaf 2025) alleen nog elektrische bedrijfswagens toe te laten tot de binnensteden. Dit zou een flinke verscherping zijn van de milieuzones die oudere voertuigen weren, zoals we die kennen in onder andere Amsterdam, Arnhem, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Maastricht. Is het eigenlijk wel mogelijk om emissie-loos met bestelwagens te leveren in binnensteden? Ja, dat is mogelijk.

Emissievrij in de binnensteden

Winnaar van de “International Van of The Year 2018”-award is de IVECO Daily Blue Power. Een volledige range duurzame bedrijfswagens van 3,5 tot 7,0 ton. Onderdeel van deze range voertuigen is de IVECO Daily Electric. Een zero-emissie voertuig ontworpen voor de binnenstedelijke gebieden waar de strengste milieuwetgevingen gelden. Geen stank door uitlaatgassen, geen lokale CO2-emissie, geen motorgeruis en daardoor minimale overlast voor de omgeving en het milieu!

De prestaties van de accu’s die de energie leveren in de Daily Electric zijn geoptimaliseerd voor alle weers- en rijomstandigheden. De actieradius tot 200 kilometer onder realistische omstandigheden biedt vervoerders grote flexibiliteit en zekerheid. De snel-laad functie van slechts 2 uur, de Eco-Power rijmodus en het regeneratieve remsysteem vergroten de efficiency van deze elektrische besteller!

Voorlopers

Momenteel zijn er enkele voorlopers in de Nederlandse transport- en distributiesector die kiezen voor een elektrisch aangedreven bestelwagen. De techniek is beschikbaar met de IVECO Daily Electric, waarmee dagelijks een bijdrage wordt geleverd aan het verbeteren van het milieu en het groene bedrijfsimago. Met de inzet van zero-emissie bedrijfswagens krijgen ondernemers in verschillende steden zelfs privileges. Voorlopen op de toekomstige milieuverplichtingen wordt dus beloond!

 

IVECO Daily Blue Power-range

De IVECO Daily Electric is één van de duurzame lichte bedrijfswagens uit de Blue Power-range van IVECO. Naast de elektrisch aangedreven Daily bevat de Blue Power-range ook de aardgas aangedreven Daily Natural Power met 8-traps volautomatische Hi-Matic transmissie en de diesel aangedreven Daily, die nu al voldoet aan de RDE-regelgeving (Real Driving Emissions) van 2020!

 New Call-to-action 

Meer lezen?