header-blog-iveco-t-way-als-sterkste-van-de-zwaarste-off-road-trucks

IVECO T-WAY als sterkste van de zwaarste (off-road) trucks

6/05/2021

Het IVECO WAY-gamma is vanaf april 2021 op volle oorlogssterkte door de introductie van de T-WAY, erfgenaam van de TRAKKER en de 'sterkste van de zwaarste'. De IVECO T-WAY is specifiek doorontwikkeld en ontworpen voor missies in de meest extreme omstandigheden. Lees in deze blog nu meer over de krachtige off-road truck die is gelanceerd onder het motto: ‘TREAT IT BAD’.

IVECO bouwt met de komst van de T-WAY voort op het erfgoed van robuustheid en betrouwbaarheid van de lange lijst van off-road voertuigen die zich mochten kronen tot kampioen binnen hun segment. De T-WAY bezit onder andere nieuwe schijfremmen en een HI-TRONIX geautomatiseerde versnellingsbak die speciaal is doorontwikkeld voor off-road werkzaamheden. Het eigen gewicht van de T-WAY is bovendien 325 kg lager dan zijn voorganger (TRAKKER) dankzij het nieuwe ontwerp van de tandemsteun op de achterassen. Deze is nu uit één stuk gegoten, waardoor het laadvermogen verder oploopt. Je kunt bij de IVECO T-WAY dus in iedere situatie bouwen op een voertuig welke zich onderscheidt door zijn off-road prestaties, robuustheid en torsie rigiditeit. Net als bij de Trakker is er namelijk sprake van een chassis met een doorsnede van 10mm, waardoor je eenvoudig hoge terreingewichten kunt aantikken tot uiterlijk 120.000 kg. Bovendien is een maximum toegestane massa van 49 ton mogelijk bij de IVECO T-WAY.

Doorontwikkelde aandrijflijn van IVECO

Voor het zware werk kun je vanaf nu kiezen voor een IVECO T-WAY met een Cursor 13-motor die tot 510 pk levert. Dat is 10 pk meer dan voorheen mogelijk was bij de Trakker. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een betrouwbare Cursor 9 motor, zodra je ook uit de voeten kunt met een lichte configuratie. Alle aandrijflijnen van IVECO zijn gekoppeld aan een 12- of 16-traps HI-TRONIX geautomatiseerde versnellingsbak. Deze bezitten nu ook extra functies voor off-road mobiliteit. Zo beschik je bij de automatische transmissie over een Off-road Modus die jou helpt om te vertrekken op steile hellingen, Rocking Modus om eenvoudig met de aangedreven wielen uit een kuil te komen en Creeping Modus bij een ultra-lage snelheid en stationair draaien.

afbeelding-in-tekst-2-blog-iveco-t-way-als-sterkste-van-de-zwaarste-off-road-trucksGa je met jouw IVECO T-WAY toch de weg op? Dan is het goed om te weten dat het HI-CRUISE-systeem is geoptimaliseerd om een minimaal brandstofverbruik te garanderen. Het rijsysteem dat wordt gestuurd op GPS-signalen omvat voorspellend schakelen, een voorspellende cruise control met de nieuwste GPS-kaarttechnologie en een eco-roll-functie die de inertie van het voertuig gebruikt bij het bergafwaarts rijden. De HI-TRONIX geautomatiseerde transmissie levert hierdoor de perfecte versnellingsstrategie voor elke toepassing op basis van deze nieuwe algoritmen. Daarnaast biedt de IVECO T-WAY ook een extra brandstof besparende oplossing voor missies die af en toe een All Wheel Drive (AWD) mogelijkheid vereisen: het HI-TRACTION hydrostatische aandrijfsysteem voor 6×4 trekkers en bakwagens. Dit systeem werkt bij snelheden tot 25 km/u en wordt automatisch geactiveerd om extra hydraulische tractie op de voorwielen te bieden wanneer dat nodig is.

afbeelding-in-tekst-4-blog-iveco-t-way-als-sterkste-van-de-zwaarste-off-road-trucksConnectieve off-road truck

De IVECO T-WAY beschikt over de beste connectiviteit in zijn klasse, doordat het volledige WAY-gamma standaard is uitgerust met een Connectivity Box. Jouw voertuig staat hierdoor continu in verbinding met specialisten vanuit de control room in Italië, waardoor je verzekerd bent van een maximale uptime. Het voortdurend groeiende portfolio van IVECO ON-connectiviteitservices is gericht op het maximaliseren van de productiviteit van iedere klant en de duurzaamheid van het voertuig, evenals het minimaliseren van ongeplande downtime. De hoge mate van connectiviteit en het aanbod aan digitale diensten dragen dan ook bij aan de efficiëntie en winstgevendheid van het voertuig. Lees in deze blog meer over het inbouwen van bedrijfszekerheid bij de aanschaf van een nieuwe truck.

Duurzame IVECO T-WAY

IVECO heeft de lijn van de Trakker doorgezet, waardoor er ook bij T-WAY geen sprake is van EGR of een actieve roetfilter. Bij de IVECO-terreinwagen draagt de SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) zorg voor de nabehandeling van uitlaatgassen. Dit is een veel schoner proces dan bij zijn concullega’s in de markt het geval is. Bovendien biedt het systeem meer vermogen en koppel voor dezelfde cilinderinhoud. In andere woorden betekent dit een laag brandstofverbruik en geen actieve regeneratie. De IVECO T-WAY kent hierdoor ook een minimale stilstand tijdens werkzaamheden of ongeplande onderhoudsbeurten. Ben je op zoek naar een bedrijfsvoertuig die weinig onderhoud nodig heeft? Dan is het raadzaam om de IVECO T-WAY in overweging te nemen!

afbeelding-in-tekst-1-blog-iveco-t-way-als-sterkste-van-de-zwaarste-off-road-trucksIVECO T-WAY naar wens samenstellen

Zowel voor trekker als bakwagen versies kan IVECO het breedste aanbod aan aandrijflijnopties op de markt aanbieden. Zo kun je kiezen voor gedeeltelijke wielaandrijving op 6x4 trekkers en bakwagens en 8x4 bakwagens modellen; evenals All Wheel Drive op 4x4 en 6x6 trekkers en bakwagens, en op 8x8 bakwagen versies. Ook qua vierwielaandrijving is het assortiment uitgebreid met nieuwe 4-, 4,2- en 4,5-meter wielbasismodellen, die speciale ladingen kunnen vervoeren zonder wijzigingen aan het chassis. Daar blijft het niet bij, want de cabine van de IVECO T-WAY deelt het bestuurdersvriendelijke en esthetische design van het IVECO WAY-gamma. De T-WAY is verder leverbaar in twee versies, namelijk: AD korte cabine en een AT lange cabine met naar keus een standaard of hoog dak. Wat je missie ook is, je kunt altijd een IVECO T-WAY naar wens samenstellen.

Meer informatie

Wil je graag met ons in gesprek over de mogelijkheden bij de IVECO T-WAY? Vraag dan nu vrijblijvend een adviesgesprek aan, zodat we binnenkort een offerte op maat kunnen opstellen voor jou.

afbeelding-in-tekst-3-blog-iveco-t-way-als-sterkste-van-de-zwaarste-off-road-trucks

Meer lezen?