Header Dakar Blog 2024

IVECO: Dakar Rally 2024

28/12/2023

Voor de vijfde keer op rij gaan we naar Saudi-Arabië voor de Dakar Rally. De rally gaat op 5 januari 2024 van start en heeft voor de deelnemende teams een uitdagend parcours van in totaal 5.000 kilometer in petto! Ook dit jaar is er weer een belangrijke rol weggelegd voor de IVECO vrachtwagens.

Team de Rooy

Tijdens de rally van 2023 kwam Team De Rooy als grote winnaar over de finish. Janus van Kasteren jr. won de Dakar van 2023 en Martin en Mitchel van den Brink keerden huiswaarts met de trofee en medaille voor respectievelijk de derde en vierde plaats. Dit jaar gaat Team De Rooy opnieuw de strijd aan: dit keer met drie IVECO trucks!

Achter het stuur kruipen Janus van Kasteren Jr., Michiel Becx én Anja van Loon. 

Het team van Anja, dochter van de veel te vroeg overleden Fried van de Laar, kent een volledig vrouwelijke bezetting. Floor Maten gaat navigeren en Marije van Ettekoven stapt in als monteur van de truck.  

Janus van Kasteren zal de in 2023 behaalde titel uiteraard proberen te verdedigen. Hij rijdt samen met navigator Marcel Snijders en monteur Darek Rodewald. 

Michiel Becx is de bestuurder van de derde truck van Team De Rooy. Samen met navigator Edwin Kuijpers en monteur Wuf van Ginkel gaat ook hij de uitdagende Dakar strijd aan.

Team Eurol Rally Sport

De vorig jaar nog voor Team De Rooy strijdende en florerende Martin en Mitchel van den Brink, verschijnen in de Dakar Rally van 2024 aan de start met een volledig eigen team. Mitchel gaat een IVECO Powerstar besturen en Martin komt in actie in een IVECO T-WAY.

Vader en zoon Van den Brink hebben de twee IVECO trucks, samen met hun vaste monteurs en de vele vrijwilligers, volledig opnieuw opgebouwd en zijn er inmiddels helemaal klaar voor. 

Trots en vol vertrouwen

Met Mitchel, die als jongste deelnemer én jongste etappewinnaar de Dakar geschiedenisboeken in ging, en met Anja, Floor en Marije, die nu samen het eerste volledig vrouwelijke team vormen dat de Dakar Rally gaat rijden, voelt IVECO zich als een vis in het water (of als een cactus in de woestijn!). IVECO houdt van innovatie en is maar wat trots op alle geleverde Dakar team prestaties en de nieuw gestelde doelen. Dames en heren, zet 'm op!

Op de hoogte blijven van al het Dakar nieuws?

Schrijf je dan in op onze Dakar Rally nieuwsbrief! Tijdens de rally houden we je op de hoogte over de prestaties van Team De Rooy.

Meld je aan voor onze Dakar nieuwsbrief

Meer lezen?