IVECO op de IAA 2022

IVECO op de IAA Transportation 2022

15/09/2022

De IAA Transportation is Europa’s grootste en belangrijkste platform voor de toekomst en ontwikkelingen van de bedrijfsvoertuigenindustrie. De beurs was dit jaar kleiner en korter dan normaal, maar dat wil niet zeggen dat de getoonde innovaties minder spectaculair zijn geweest. IVECO heeft dit jaar groots uitgepakt en veel noviteiten gepresenteerd!

De wereldhandel neemt toe. Logistieke ketens evolueren. Tegelijkertijd moeten het leverings- en vrachtverkeer worden afgestemd op de verschuiving naar nieuwe vormen van stedelijke mobiliteit. De IAA Transportation is 's werelds belangrijkste platform voor de toekomst van de bedrijfsvoertuigenindustrie en moet daarom gelijke pas houden met deze ontwikkelingen. Of het nu gaat om elektrische bedrijfswagens of bedrijfswagens op waterstof, geconnecteerde, geautomatiseerde vrachtwagenparken voor langeafstandsritten, chauffeurloze personentransporteurs of elektrische vrachtfietsen - met haar exposanten en merken staat de IAA Transportation voor een totaalbeeld van transport.

Ook IVECO heeft dit jaar veel innovatie laten zien. De wereld van het transport beweegt snel en het is noodzakelijk om altijd bij te blijven. Dat doen we door de ontwikkeling van baanbrekende oplossingen en diensten die de brandstofefficiëntie en de algehele productiviteit van bedrijven verbeteren.

 

eDAILY

Zo onthulde IVECO maandag 19 september de gloednieuwe eDAILY. De nieuwe eDAILYis de elektrische tweelingbroer van de IVECO Daily. De eDAILY is geschikt voor alle lichte bedrijfsvoertuig toepassingen en is beschikbaar als bestelwagen, cabine, crew cab, chassis cowl en minibus. Van 3,5 tot 7,2 GVW, in enkel- en dubbellucht versies, met een breed scala aan hoogte- en wielbasisopties.

Dankzij het modulaire accupakket is het mogelijk om een actieradius te kiezen dat het best bij uw bedrijf past. De eDAILY is de enige elektrische bedrijfswagen met een laadvolume tot 20 m3, een laadvermogen tot 4,6 ton en een trekvermogen tot 3,5 ton. Om de lancering van de eDAILY te vieren, heeft IVECO ook haar logo op de motorkap vernieuwd. Dit nieuwe logo heeft lichtere, meer wendbare en meer dynamische letters.

IVECO eDaily op de IAA 2022

IVECO en Nikola

IVECO en Nikola Corporation, luiden een nieuw tijdperk van emissievrij transport in met de lancering van de Nikola Tre Battery Electric Vehicle (BEV) en de bètaversie van de Nikola Tre-brandstofcel elektrische voertuig. De twee voertuigen zijn tijdens de IAA aan de media getoond op een persconferentie op de IVECO-stand. Bezoekers van de IAA konden ook een openluchtdemo bekijken in de beurshal. Ook konden de bezoekers een proefrit maken met de Nikola Tre BEV om de prestaties, het comfort en de geavanceerde functies te ervaren.

De samenwerking van Nikola en IVECO produceert de Europese Nikola Tre BEV. De productie vindt plaats in de speciaal gebouwde fabriek in Ulm, Duitsland. De fabriek is in 2021 geopend en heeft een eindmontageproces dat speciaal is ontworpen voor elektrische voertuigen, die werkt volgens productienormen van wereldklasse.

Release van de Nikola

IVECO en Nikola kondigden de officiële opening aan van de orders voor de Nikola Tre BEV Artic 4×2 in Europa. Het voertuig, dat een wielbasis van 4,021 mm heeft, beschikt over 9 batterijen met een totale energieopslag tot 738 kWh. Dit levert een bereik op van ongeveer 500 km. Opladen (10-90% SOC) duurt naar schatting slechts 162 minuten, met een 175 kW-lader. Met een totaal vermogen van 738 kWh en een continue vermogen van 480 kW van de FPT Industrial e-Axle heeft de Nikola het vermogen, koppel en bereik om toepassingen zoals hub-to-hub-leveringen en regionaal transport uit te voeren. Ook is er de mogelijkheid om het bereik uit te breiden met opportunity charging. Deze prestaties leveren een lage Total Cost of Ownership, waardoor het een operationeel en financieel rendabele zero-emissie oplossing is.

 

GATE

Tijdens de persconferentie kondigde Iveco Group haar plan aan om een innovatief bedrijfsmodel te gebruiken om de deur naar emissievrije mobiliteit voor een groot aantal klanten te openen: het Green & Advanced Transport Ecosystem (GATE) is een all-inclusive lange termijn-verhuurmodel voor elektrische voertuigen, dat ook een exclusieve en innovatieve EV-dedicated pay-per-use-formule zal omvatten.

 

Ons gemist?

Wat jammer nou, gelukkig staan IVECO en de overige truckfabrikanten ook op verschillende andere beurzen. Wil je up-to-date blijven? Bekijk dan onze evenementenkalender. Tot snel!

 

Meer lezen?