IVECONLS-blog-header-voorruit-op-sterkte

April Fools' Day: IVECO introduceert de voorruit op sterkte

1/04/2022

Na de introductie van de Daily MY22 introduceert IVECO een nieuwe optie voor de Daily. Het is namelijk binnenkort mogelijk om een Daily te bestellen met een voorruit op sterkte. Hierdoor kan de bestuurder zonder bril of contactlenzen achter het stuur. Zo zorgt IVECO ervoor dat je zonder zorgen de weg op kunt.

IVECO heeft naar aanleiding van een marktonderzoek geconcludeerd dat er een grote behoefte is bij de klanten van bestelwagens aan een voorruit op sterkte. Uit een onderzoek van The Vision Counsil blijkt dat 75% van de wereldbevolking enige vorm van zichtcorrectie gebruikt. 64% hiervan draagt een bril. Ook in Nederland draagt ruim 60% van de bewoners een bril of contactlezen. Om die reden is er een onderzoek gestart naar de behoefte van een voorruit op sterkte.

Dit onderzoek is een samenwerking van verschillende opticiens in heel Europa, de universiteit in Florence, The Vision Council en IVECO. Er is onderzoek gedaan naar wat de baten zouden zijn van een voorruit op sterkte en of dit überhaupt mogelijk is. Na verschillende maanden van onderzoek, zijn afgelopen maand de eerste testritten gemaakt. De resultaten van het onderzoek en van de testritten waren erg positief en dus zal IVECO deze optie vanaf juni 2022 aanbieden.Voorruit-op-sterkte

Vanaf medio 2023 is deze nieuwe optie leverbaar. Proefritten zullen echter niet mogelijk zijn. Dit zou namelijk betekenen dat de voorruit bij iedere proefrit aangepast zou moeten worden aan het brilrecept van de chauffeur. Wel zullen er bij de dealer verschillende voorbeelden beschikbaar zijn van de voorruit. Zo kan de klant toch een idee krijgen hoe de voorruit werkt.

Om een Daily met voorruit op sterkte te bestellen, zal er een verklaring nodig zijn van de opticien. Deze zal nauwkeurig de benodigde gegevens meten, waarna de unieke voorruit gemaakt zal worden. Door de voorruit op sterkte te maken, zal de bestuurder zich geen zorgen hoeven te maken over het meenemen van zijn bril of contactlenzen. Ook zal voor de bestuurders die alleen zichtcorrectie gebruiken bij vermoeidheid, de kans op vermoeidheid en hoofdpijn aanzienlijk minder worden.

Vraag een adviesgesprek aan voor meer informatie over de voorruit op sterkte of over de IVECO Daily MY22. Er wordt dan contact met u opgenomen door een IVECO dealer bij u in de buurt!

Meer lezen?