Blog AirPro

De IVECO Daily Air-Pro: rijden zonder concessies

31/08/2023

 

“Een stukje rijden?”, vraagt je buurman, de trotse bezitter van een IVECO Daily Air-Pro.

Je knikt. “Ja graag”, want je wilt het ervaren! En inderdaad, het rijdt heerlijk. De regelbare luchtvering zorgt ook op het slecht geasfalteerde wegdek voor een prettige rijervaring. Comfort dus, check!

“Het luchtvering systeem kost wel wat extra’s”, hoor je je buurman vervolgens zeggen. “En toch was de keuze snel gemaakt.” Waarom? Dat is wat je wilt weten.

 

Stap 1

Om een antwoord te krijgen op deze vraag, doorlopen we een aantal stappen en beginnen we bij het begin: wat is luchtvering?

De naam doet het vermoeden, en inderdaad: met een luchtvering systeem worden trillingen opgevangen door lucht. De ideale rijhoogte wordt bereikt door de luchtdruk in de luchtbalgen te verhogen of juist te verlagen.

De Air-Pro luchtvering komt in plaats van de traditionele bladvering en de luchtbalgen zijn gemaakt van rubber en polyurethaan.

 

Stap 2

Nu we weten wat luchtvering is, gaan we kijken naar wat het systeem brengt.

Je hebt het reeds ervaren: één van de grote voordelen van luchtvering is comfort, voor zowel de chauffeur als de passagier. Doordat de hoogte van het voertuig kan worden aangepast, is ook het comfort bij het in- en uitstappen gegarandeerd: een belangrijk ergonomisch aspect.

Daar komt bij dat de ophangdelen van de achteras minder snel slijten, omdat trillingen worden gereduceerd. De luchtvering compenseert oneffenheden beter dan bladvering, waardoor het voertuig nog soepeler over het wegoppervlak beweegt. Hierdoor heeft de chauffeur ook betere controle in bochten. Het voertuig past zich simpelweg aan.

Luchtvering biedt daarnaast extra mogelijkheden bij belading én extra bescherming in geval van gevoelige of breekbare lading. De hoogte van de auto kan worden aangepast, zodat het inladen makkelijker wordt. Een gelijkmatigere verdeling van de last over de wielen zorgt er vervolgens voor dat de kans op overhellen, verschuiven van de lading en overbelasting van het voertuig verminderd wordt.

Ook brengt de luchtvering het voertuig, zodra deze op snelheid is, dichter bij het wegdek. Dit zodat zowel de stabiliteit als de aerodynamische eigenschappen verbeterd worden. Dit biedt voordelen bij zijwind en zorgt ervoor dat brandstof bespaard kan worden.

Kortom: met luchtvering kan je auto worden aangepast aan jouw wensen, jouw lading én jouw omstandigheden. Rijden zonder concessies noemen we dat!

 

Stap 3

Zoals je buurman al suggereerde: de investering is de moeite waard. Het voertuig brengt comfort, gemak, zekerheid én veiligheid. De rubberen componenten van het systeem zijn uiteraard aan slijtage onderhevig, maar de genoemde voordelen spreken voor zich. De IVECO Daily Air-Pro mag zich met recht de limousine onder de busjes noemen.

 

 

Wil je meer informatie? Onze verkoopadviseurs helpen je graag. Check hier jouw dichtstbijzijnde vestiging.

Meer lezen?