Etappe 8 Janus en Anja

Dakar 2024 - Etappe 8

15/01/2024

Het was een mooie proef vandaag: veel duinen, veel lange halen en veel lange klimmen. Helaas wat verder naar achteren gestart, waardoor veel duinen al kapotgereden zijn en het lastig is om boven te komen. Maar al met al een supermooi parcours van een mooie proef, die ze als vierde afsloten. De etappe bestond uit twee delen: het eerste deel veel duinen, het tweede deel veel rotsen, met daartussen 200 kilometer verbinding. 

Etappe 8 Janus

 

Taaie dag voor Ladies Team De Rooy FPT

De achtste etappe van de Dakar Rally was niet de etappe van Anja van Loon, Floor Maten en Marije van Ettekoven. Ondanks dat het twee korte gedeeltes waren, leek het eerste gedeelte langer te duren dan de etappe van gisteren. In het tweede stuk liep het beter voor de dames en lukte het om nog wat tijd goed te maken. Op naar morgen!

“Het liep vandaag even niet lekker,” gaf Anja toe. “We kwamen met z’n drieën niet in het goede ritme vanochtend. Zo moesten we onder andere een hele steile duin een paar keer opnieuw proberen, omdat we het goede spoor niet konden vinden en dat kost tijd. We hebben ook nog een waypoint overgeslagen. We waren er voorbij en konden nog terug, maar dat was echt te gevaarlijk, dus we zijn doorgereden.”

De etappe van gisteren was voor veel deelnemers zwaar. “Daar werd best wat over geklaagd, maar voelde voor ons heel goed. Het eerste stuk vanochtend voelde zwaarder en langer dan gisteren. Gelukkig lukte het om ons op te peppen voor het tweede stuk en dat liep goed. We gingen er goed voor zitten en de snelheid zat er goed in waardoor we wel wat tijd goed hebben gemaakt. Het was een pittige dag.”

Morgen staat de 9e etappe op het programma en deze gaat van Ha’il naar Al Ula. De proef is lang, met 436 kilometer, maar ook heel erg snel. Het belooft een mix te worden van veel ondergronden, maar de navigatie is belangrijk op de vele paden en kruisingen die de dames tegen gaan komen.

Etappe 8 Janus

Op de hoogte blijven van al het Dakar nieuws?

Schrijf je dan in op onze Dakar Rally nieuwsbrief! Tijdens de rally houden wij je dagelijks op de hoogte over de prestaties van Team de Rooy.

Meld je aan voor onze Dakar nieuwsbrief

 

Meer lezen?