Etappe 7 Janus en Anja

Dakar 2024 - Etappe 7

14/01/2024

Het zat weer niet mee vandaag. Al vanaf de meet had de motor minder vermogen dan normaal, waardoor zelfs plankgas niet hard genoeg was. Zeker in de duinen duurt klimmen dan gewoon erg lang. Van begin tot eind draaide de motor niet op vol vermogen, waardoor ze wat langer dan gewild hebben gedaan over vandaag. Ook het moeten wisselen van een band (kwartiertje) en het repareren van de lekkende vooras (halfuurtje) helpen dan niet mee.

Etappe 7 Janus

 

Anja van Loon wint tijd in het donker dankzij rij-skills en navigatiekwaliteiten

De zevende etappe van de Dakar Rally was een moeilijke voor Anja van Loon, Floor Maten en Marije van Ettekoven. De dames eindigden als 8e en finishten in het donker. Dankzij de rij-skills van Anja en de navigatiekwaliteiten van Floor en Marije wonnen zij tijd op de concurrentie en waren ze tevreden aan de finish.

Het teamwork van de drie dames wierp vandaag haar vruchten af. “Dit was echt een teameffort. Zoveel stenen weer en veel moeilijke stukken, maar ik kwam er goed doorheen. De navigatie was soms ook echt moeilijk, maar dat deden Floor en Marije samen erg goed. We vullen en voelen elkaar goed aan en dat heeft vandaag echt tijd gescheeld.”

Het ladies team finishten wel in het donker. “Het was een hele lange etappe en we begonnen vrij laat, dus er waren maar een paar trucks bij daglicht aan de finish. Dan wordt het nog moeilijker, maar we hebben daar vandaag geen problemen mee gehad. De 8e tijd is gewoon een heel goed resultaat, heerlijk!”

Gisteren werden Anja, Floor en Marije nog verrast door de organisatie. “Op de rustdag werden er meerdere medailles uitgereikt, voor de snelste motor en auto tot nu en voor een deelnemer onder de 30. Wij kregen de medaille voor de beste Dakar spirit, de ‘dare’-medaille. Die hebben we gekregen omdat we met drie vrouwen in de Iveco zitten en onderweg echt ons mannetje staan. Heel erg leuk en die hadden we niet verwacht.”

Morgen staat de achtste etappe gepland. Deze gaat van Al Duwadimi naar Ha’il, de proef is opgesplitst in twee delen van 165 en 114 kilometer. Onderweg komen de dames weer duinen, zand en stenen tegen.

Etappe 7 Janus

Op de hoogte blijven van al het Dakar nieuws?

Schrijf je dan in op onze Dakar Rally nieuwsbrief! Tijdens de rally houden wij je dagelijks op de hoogte over de prestaties van Team de Rooy.

Meld je aan voor onze Dakar nieuwsbrief

 

Meer lezen?