Etappe 10 Janus en Anja

Dakar 2024 - Etappe 10

17/01/2024

Vandaag startte Janus, Darek en Marcel als zevende in de proef. Dan rijd je niet vooraan en rijd je dus in het stof. Het is niet ideaal om in te halen, waardoor ze de nodige capriolen moesten uithalen om alle buggies voorbij te gaan. Ook hebben ze tegen het einde nog een keer een band moeten vervangen. Het was allemaal prima te doen, maar het gebrek aan motorvermogen begint aan het moraal van Janus te knagen. 

Etappe 10 Anja

 

De tiende etappe is genieten met een grote G voor Anja van Loon

Met de elfde tijd in de tiende etappe van de Dakar Rally zijn Anja van Loon, Floor Maten en Marije van Ettekoven zeer tevreden. Het was een leuke proef die de dames ontzettend meeviel. Vandaag was het genieten met een grote G. Dat werd nog extra benadrukt door een leuk welkom bij de finish van de proef.

“Dit was echt een topdag,” vertelt Anja. “Ik vond het een superleuke proef om te rijden. We hadden wel wat stukken met vervelende stenen, maar veel minder dan verwacht. De rest waren mooie zanderige paden door hele mooie canyons. Het uitzicht was ook geweldig, dan is het bijna jammer dat je daar niet meer van kunt genieten.”

De dames blijken goed om te gaan met de banden. “We hadden vandaag geen reservebanden nodig, maar Vick Versteijnen had er te weinig bij. Dus we hebben er eentje aan hem gegeven zodat hij weer door kon. Aan de finish van de proef stonden er nog vrienden van ons te wachten om ons te verwelkomen. Dat was een hele leuke verrassing!”

Morgen wordt de voorlaatste etappe verreden van deze rally, met nog 420 kilometer op snelheid kan er nog van alles gebeuren. Het belooft een fysieke uitdaging te worden met veel stenen en een grote kans op lekke banden. De etappe start in Al Ula en finisht in Yanbu.

Etappe 10 Janus

Op de hoogte blijven van al het Dakar nieuws?

Schrijf je dan in op onze Dakar Rally nieuwsbrief! Tijdens de rally houden wij je dagelijks op de hoogte over de prestaties van Team de Rooy.

Meld je aan voor onze Dakar nieuwsbrief

 

Meer lezen?