header-blog-interview-jochen-hahn-foto-team-hahnracing

Interview met ETRC-kampioen Jochen Hahn over het raceseizoen 2020

26/08/2020

Jochen Hahn racet al meer dan 20 jaar in het FIA ETRC kampioenschap voor Team Hahn Racing. Tijdens de officiële presentatie van de nieuwe racetrucks in mei ging IVECO met de zesvoudig Europees kampioen in gesprek over zijn voorbereiding op de races en zijn nieuwe racetruck.

afbeelding-blog-interview-jochen-hahn-foto-team-hahnracing1) De racedata van dit jaar zijn allemaal een beetje uitgesteld. Hoe heb je de tijd doorgebracht in aanloop naar de start van het raceseizoen?
We besteden momenteel veel tijd aan het verzorgen van de sponsoring. Als we niet meer kunnen racen, zouden we een probleem hebben om als raceteam te kunnen blijven bestaan. Daarom ligt de focus momenteel op sponsoronderhoud en natuurlijk op de verdere ontwikkeling van de voertuigen om klaar te zijn wanneer het raceseizoen begint.

2) Heeft het uitstel van de races invloed op je training? Gebruik je de vrijgekomen tijd voor verdere training of om het voertuig te optimaliseren?
Natuurlijk staan we nu niet stil. We hebben werktijdverkorting op alle gebieden, maar we proberen toch door te gaan alsof de races plaatsvonden. Dit betekent: testen en optimaliseren om straks klaar te zijn voor de strijd op de circuits.

3) Welke truck gebruik je om deel te nemen aan truckraces?
Natuurlijk ga ik rijden met mijn eigen truck, waar ik nu al twee jaar mee rijd. We hebben deze afgelopen winter omgebouwd naar de nieuwe S-WAY en ik denk dat we het goed hebben gedaan. Nu proberen we verder te borduren op datgene waar we vorig jaar geëindigd zijn.

4) Wat is er nieuw aan je racetruck in vergelijking met zijn voorganger uit 2019?
We proberen het voertuig continu te verbeteren. Zo heeft mijn racetruck onder andere een totaal nieuw uiterlijk gekregen. Ik ben écht enthousiast over het aankomende raceseizoen! Dit is mijn beste racetruck die ik ooit heb kunnen rijden in mijn carrière.

98081109_2787579381369872_9047519711931138048_o5) Hoe rijdt de truck? Heb je deze vaker kunnen testen? 
We zijn nu een paar keer op de testbaan geweest, als de huidige regelgeving het toelaat, en de eerste ervaringen zijn zeer positief.

6) Denk je dat de races kunnen plaatsvinden zoals gepland of dat er beperkingen zullen zijn?
Er is een bijgewerkt schema opgesteld voor het raceseizoen 2020. Zoals het er nu naar uit ziet, staan er zes races op de planning. Ik kijk er naar uit!

7) Houd je rekening met de mogelijkheid dat de races niet kunnen plaatsvinden dit jaar? Heb je toevallig al een Plan B?
Natuurlijk willen we allemaal dat de pandemie eindigt. We willen allemaal weer plezier hebben en zonder risico naar dergelijke evenementen kunnen gaan. We hopen natuurlijk met z’n allen dat er zo spoedig als mogelijk een vaccin komt en dat sportevenementen binnenkort weer met publiek kunnen plaatsvinden.

Meer informatie

Ben je benieuwd naar de racekalender van het FIA Truck Grand Prix? Ga da nu naar deze website en blijft op de hoogte van het laatste nieuws rondom het aankomende raceseizoen. Deze start zaterdag 29-08-2020 op het circuit van Most in Tsjechië.

Meer lezen?