IVECO Blog Nederland | IVECO, drive the road of change

Dakar 2024 - Etappe 5

Geschreven door IVECO | 10/01/2024

Na een verbinding van ruim 500 kilometer over een lange saaie weg stond er een etappe op het programma van slechts 119 kilometer, maar één aaneenschakeling van duinen. De start ging prima; Janus zag Mitchel wel in zijn spiegels, maar die was verder weg dan het tijdsverschil waarmee ze gestart waren. Loprais zat op dat moment al verder naar achteren. Helaas sloeg op een gegeven moment de motor af, waardoor de versnellingsbak in de war raakte. Dat gebeurde net toen ze over een duin reden en in een pannetje terecht kwamen, waar ze dus niet meer uit kwamen.

Dat betekende dat hij moest wachten op rugdekking van Michiel, want op eigen kracht kregen ze de truck niet weer op weg. Het slepen heeft uiteindelijk 10 minuten gekost, en door dit akkefietje heeft Janus 25 minuten verloren. De rest van de etappe verliep prima; logischerwijs wel wat tijd verloren op Mitchel en Macik, maar daar heeft hij nog steeds ruim 20 minuten voorsprong op. Loprais had technische problemen, waardoor Janus toch wel tevreden is met vandaag. Ondanks het vaststaan heeft hij goede zaken gedaan voor het klassement.
 

 

 

Op de hoogte blijven van al het Dakar nieuws?

Schrijf je dan in op onze Dakar Rally nieuwsbrief! Tijdens de rally houden wij je dagelijks op de hoogte over de prestaties van Team de Rooy.