IVECO Blog Nederland | IVECO, drive the road of change

Dakar 2024 - Etappe 1

Geschreven door IVECO | 7/01/2024

De eerste dag van de rally was een goede dag voor truck #600 van Janus van Kasteren. Je start om de 30 seconden, dus je komt al snel in het stof te zitten van andere deelnemers, maar ze gaan eigenlijk altijd wel goed aan de kant. Je kunt niet aan het stof ontkomen, maar dat is niemand vandaag.

Bij CP1 (na 120 kilometer) kregen ze te horen dat de etappe ingekort zou worden tot 280 kilometer, dus nog 160 te gaan. Het eerste deel van het parcours was erg zwaar, en de truck heeft flink moeten werken. Maar alles ging goed tot de eerste stop. Na de 20-minuten stop, die iedere truck moet maken, veranderde het parcours in een steenlandschap. Bandenmanagement werd meteen cruciaal, wat Janus oploste door zo veel mogelijk bochten af te snijden en op die manier zo min mogelijk te hoeven sturen. En dat werkte, want hij wist de eerste etappe op zijn naam te schrijven! ‘Een super dagje, zonder problemen met de truck!’ aldus Janus tevreden.
 

Op de hoogte blijven van al het Dakar nieuws?

Schrijf je dan in op onze Dakar Rally nieuwsbrief! Tijdens de rally houden wij je dagelijks op de hoogte over de prestaties van Team de Rooy.