Een natuurlijk alternatief voor diesel tegen 0% rente!

Net zoals lage-emissiezones, willen veel steden luidruchtig vrachtvervoer tijdens de avond en nacht weren uit de binnenstad. Lastig voor veel winkels en bedrijven, waar de levering vaak laat op de avond of heel vroeg in de ochtend gebeurt en die op die tijdstippen niet meer te bereiken zijn met bedrijfswagens met dieselmotor. Als je als leverancier beschikt over een bestelbus, lichte of middelzware vrachtwagen op CNG, heb je ook van deze maatregel geen last! Dan mag je 's morgens vroeg en 's avonds laat gewoon de binnensteden inrijden.

 

De Daily Hi-Matic Natural Power

Daily Hi-Matic Natural Power, het eerste CNG-voertuig met een volautomatische 8-traps versnellingsbak in de LCV-industrie. Deze motor werd ontworpen en geoptimaliseerd voor gebruik in de aardgasmodus, maar wanneer de aardgastank leeg is, schakelt hij over op een noodmodus op benzine (met een rijbereik van ongeveer 100 kilometer).

Hij is leverbaar in diverse brutogewichten van 3,5 tot 7,0 ton voor alle versies en dat maakt de nieuwe Daily opmerkelijk veelzijdig. Hij is namelijk ook verkrijgbaar als chassis-cabine, bestelwagen, dubbele cabine en halfgesloten bestelwagen.

Iveco is de enige constructeur met een volwaardig gamma lichte en zware bedrijfsvoertuigen met CNG-motoren. Van dat CNG-gamma wist Iveco in Europa al 10.000 exemplaren aan de man te brengen, die vooral voor stadstransport worden ingezet.

 

In het kort

  • In termen van brandstofkosten zijn CNG-voertuigen ongeveer 40 procent goedkoper dan vergelijkbare dieselmotoren
  • Ze hebben de laagste milieu-impact van alle interne-verbrandingsmotoren (totale afwezigheid van zwavel, koolwaterstoffen en roetdeeltjes in de uitlaat en een lage CO2-uitstoot)
  • Ze zijn stil (ongeveer 5 dB stiller dan vergelijkbare diesels)
  • Aardgas is een veilige brandstof. De temperatuur voor automatische ontsteking ligt twee keer zo hoog als bij diesel- en benzinemotoren. De tanks zijn getest om het dubbele van de werkingsdruk te weerstaan.
  • Ze zijn toegelaten in stadscentra met emissiebeperkingen (bv. filezones), in ondergrondse parkeergarages en overzetboten (dankzij de uiterst lage emissies).

Financiering vanaf 0%*

  

Benieuwd naar wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen?

Vul het formulier op deze pagina in en ontdek alle eigenschappen van deze multifunctionele bedrijfswagen! Wij vertellen u graag meer!

 

*Vraag uw IVECO-dealer naar de actievoorwaarden.