header-blog-werken-bij-iveco-8__

Werken bij IVECO #8 – Chef Werkplaats van een IVECO dealer

20/03/2020

Bas Schaap is Chef Werkplaats bij Twisk Truck Service B.V., waar hij dagelijks geniet van de veelzijdigheid van zijn werkzaamheden. De IVECO-dealer uit Alkmaar en Beverwijk beheert alles onder één dak. Het bedrijf heeft namelijk de beschikking over een eigen carrosseriebouw-werkplaats. Bas Schaap vertelt in deze blog alles over zijn ervaringen bij de bedrijfswagendealer, waar hij is doorgegroeid van Tweede monteur naar Chef Werkplaats.

afbeelding-in-tekst-werken-bij-iveco-blog-8

Bas Schaap is woonachtig in Alkmaar en is al drie jaar gelukkig samen met zijn vriendin, die hij al kende van de middelbare school. Zevenentwintig jaar later kwamen ze elkaar tegen en sloeg de vonk over. Hij heeft twee kinderen en een bonus kind, zoals hij dat zelf mooi zegt. In zijn vrije tijd speelt voetbal een belangrijke rol. “Ik ben een fanatieke fan van voetbalclub AZ en heb een seizoenkaart. Verder steek ik ook veel tijd en energie in de ondersteuning van mijn stiefzoon.” Hij speelt op zeer hoog niveau voetbal bij AFC 34’, waar wekelijks veel scouts langs het veld staan en het is wachten tot een BVO (betaald voetbalorganisatie) hem oppikt.”

De wereld van bedrijfswagentechniek

“Ik ben enorm trots op datgene wat ik bereikt heb. Als Leerling Monteur ben ik ooit begonnen bij Van der Veer in Alkmaar, in 2002 werden zij overgenomen door Twisk Truck Service. Als aankomend monteur ging ik vier dagen werken en één dag naar school. Zo heb ik mijn loopbaan langzaam opgebouwd om de stap te maken van Tweede Monteur naar Eerste Monteur. In 2008 kreeg ik uiteindelijk de kans om de uittredende Chef Werkplaats te vervangen bij de vestiging in Beverwijk. Deze heb ik met beide handen aangegrepen en ik geniet er dagelijks van. Ik zou echt niet meer de stap willen maken van een bedrijfswagengarage naar een personenwagengarage, want onze werkzaamheden hier zijn heel divers, mede door het carrosseriegedeelte in de werkplaats”, zo licht Bas toe.

IMG_9008Twisk Truck Service B.V.

Al meer dan 30 jaar is Twisk Truck Service een officiële IVECO-dealer, met vestigingen in Alkmaar en Beverwijk. Klantgerichtheid en service zijn belangrijke prioriteiten bij het familiebedrijf, die wordt bestuurd door Marco & Maureen Twisk. Bas Schaap spreekt met bijna 20 jaar ervaring bij Twisk Truck Service vol trots over zijn werkgever: “Er zijn gelukkig weinig wisselingen in het team, waardoor ik kan werken in een vast team. Dat vind ik erg prettig. Het bevalt mij enorm bij het familiebedrijf, Twisk Truck Service”, vertelt Bas met een tevreden gevoel. Daarnaast geniet hij enorm van het contact met de klanten. Bas: “Mensen komen met een probleem en vaak daardoor ook een chagrijnig gevoel binnen. Het is dan de uitdaging om ervoor te zorgen dat zij met een glimlach weer naar buiten lopen. Je probeert echt een relatie op te bouwen met de klant.”

Alles onder 1 dak

Bas: “Twisk Truck Service onderscheidt zichzelf met de carrosseriebouw-afdeling die we in eigen beheer hebben. Zo kunnen we voor de Daily en Eurocargo (het IVECO chassis leent zich hier perfect voor) zelf de open/gesloten laadbakken, laadkranen, meubelbak met of zonder laadklep, een koel-vriesbak of een laadkraan fabriceren en opbouwen. Daarnaast zijn we in staat om een chassis te verlengen of in te korten. Van onderhoud, apk en de opbouw van kranen, tot het herstellen van schades, bij een IVECO-dealer als Twisk Truck Service is alles mogelijk. Hét grote voordeel voor de klant is dan ook dat hij zijn bedrijfswagen slechts één keer naar de garage hoeft te brengen, waardoor deze zo snel mogelijk weer op de weg kan rijden.”

Advies voor de werkzoekenden

Voor iedere werkzoekende heeft Bas een advies: “Heb je een passie voor techniek en ben je enthousiast ingesteld om aan de slag te gaan bij een bedrijfswagengarage? Loop dan vooral eens een keer vrijblijvend binnen om te kijken naar de mogelijkheden binnen Twisk Truck Service. Tijdens een gesprek kunnen we bepalen of je passie groot genoeg is om zowel mechanische en elektronische zaken op te pakken. We zijn altijd op zoek naar een allround iemand die het niet erg vindt om zijn handen vies te maken.”

Vacatures bij IVECO

Kijk voor alle actuele vacatures bij IVECO en haar dealers op www.werkenbij-iveco.nl

afbeelding-onderaan-blog-werken-bij-iveco-8

Meer lezen?