header-blog-werken-bij-iveco-roel-vinke_

Werken bij IVECO #7 - Verkoopadviseur bij een IVECO dealer

21/02/2020

Bij Vika Bedrijfswagens voel jij je snel thuis als nieuwe medewerker. Je stapt in een warm bad, waar het al snel ‘eigen’ voelt. Roel Vinke vertelt als Verkoopadviseur bij Vika Bedrijfswagens, IVECO dealer, in deze nieuwe blog alles over het familiebedrijf uit Wezep.

Roel-Vinke-1-Vika Bedrijfswagens kent een rijke geschiedenis, want het bedrijf werd in 1928 door de overgroot opa van Roel opgericht in Hattemerbroek. Samen met mede-eigenaar Wim Kasper startte hij met de verkoop van fietsen en later ook personenwagens, bedrijfswagens en vrachtwagens. De namen van Vinke en Kasper vormden de naam Vika Bedrijfswagens. 

“Helaas, hebben zij allebei de Tweede Wereldoorlog niet overleefd. Mijn opa en zijn broer hebben de zaak toen voorgezet. Die waren toen nog 12 en 13, maar met ondersteuning van familieleden konden ze de zaak goed runnen. In de jaren 70 verkregen zij het IVECO-dealerschap. Na het overlijden van mijn opa namen mijn vader (Ive Vinke) en oom (Jan Vinke) het over, waardoor de derde generatie nu aan het roer staat. Roel Vinke is sinds 2012 werkzaam als Verkoopadviseur bij het familiebedrijf, onder de leiding van zijn vader.

Werken als hobby
Roel is 34 jaar oud en geboren & getogen in Hattemerbroek. Hier woont hij met zijn vrouw Marleen, met wie hij vijf jaar getrouwd is. Daarnaast is hij de trotse vader van Vince en Félice. Werken voelt voor hem als een hobby. “Ik heb voetballen als passie naast het werken. Dit probeer ik zo lang mogelijk vol te houden, want het is voor mij een geweldige uitlaatklep. Momenteel ben ik geblesseerd, dus dan heb je tijd voor andere dingen. Het blijft altijd zoeken naar de juiste balans tussen werken, privé en sporten. Wij zijn natuurlijk een familiebedrijf, dus er wordt meer van je verwacht en gevraagd. Dat maakt niet uit, want dat maakt het ook leuk! Ik zet heel graag dat stapje extra.”

Lange termijn relatie met de klant
Als zoon van eigenaar Ive Vinke heeft Roel uiteraard een veelzijdige rol binnen Vika Bedrijfswagens. Hij heeft als hoofdtaak om bedrijfswagens en vrachtwagens te verkopen, maar springt als de nood hoog is ook bij als Werkplaatsreceptionist of Verkoopbinnendienstmedewerker. De prioriteit blijft om met de Daily, Eurocargo en de IVECO S-WAY zo vaak mogelijk naar klanten toe te gaan. “Je moet jezelf op verschillende manieren en momenten laten zien en daar zijn we volop mee bezig. Wij gaan graag een lange termijn relatie aan met de klant. Wij proberen daarom ook niet zomaar wat te roepen en proberen écht te kijken naar wat het beste is voor de klant”, zo licht Roel toe.

Van Hattemerbroek naar Wezep
Roel vertelt trots over de groei van Vika Bedrijfswagens: “We hebben als bedrijf lang in Hattemerbroek gezeten, tot 3 à 4 jaar geleden. Met het oog op de toekomst zijn we in juli 2016 verhuisd naar een fraai nieuwbouwpand in Wezep. De afgelopen jaren zijn we flink gegroeid en dit hopen we vol te houden. De laagdrempeligheid willen we tot op een bepaald niveau altijd behouden, want dit wordt enorm gewaardeerd door collega’s en onze relaties. Daarnaast is het leuk om te vertellen dat er vlak naast ons pand een afrit komt. Dus de bereikbaarheid wordt nog beter. Dat is een geweldig vooruitzicht!”

Het complete plaatje
“IVECO is een schitterend en vooruitstrevend bedrijf. Dit zie je ook weer terug bij alle nieuwe modellen en de duurzame aandrijftechnieken. Van aardgas en schone dieselmotoren tot de toekomstige batterij-elektrische (BEV) aangedreven voertuigen, je leert alle nieuwe technieken kennen en toepassen. Werken bij een IVECO dealer, zoals Vika Bedrijfswagens, biedt meer dan voldoende uitdaging vanwege de diversiteit aan technieken en voertuigen. Het familiegevoel is de basis bij Vika. Als je dit koppelt aan IVECO, dan is het plaatje compleet”, aldus Roel.

IVECO S-WAY
Roel is heel enthousiast over de IVECO S-WAY: “Met een volledig nieuwe cabine die voldoet aan de wensen van de chauffeur ben ik er van overtuigd dat het marktaandeel van IVECO gaat groeien. Het is heel goed dat wij hebben ingezet op de chauffeur, want zijn stem is heel belangrijk! Daarnaast hebben ook de aanwezige brandstof besparende functies zich tijdens de demoritten al bewezen. Daarnaast kijk ik ook met een fijn gevoel terug op de IVECO S-WAY Ride & Drive dagen in Hoogeveen. We hebben veel chauffeurs mogen verwelkomen en de nieuwe truck viel volledig in de smaak.”

header-Duurzaam-het-nieuwe-decennium-in-met-IVECO

Hecht collectief
Vika Bedrijfswagens bouwt op een vast en trouw team aan medewerkers die al flink wat jaren met elkaar samenwerken. Roel: “Een paar mensen zijn op weg naar een pensioengerechtigde leeftijd, dus we zijn met het oog op de toekomst aan het kijken naar nieuwe gedreven vakkrachten/monteurs.” Vika Bedrijfswagens beschikt over 10 monteurs, waarvan er twee onlangs het team hebben versterkt. In totaal werken er zo'n 20 mensen bij de IVECO dealer uit Wezep.

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd naar de openstaande vacatures bij Vika Bedrijfswagens? Neem dan telefonisch contact op met Roel Vinke via 038 376 1234 of stuur een mail naar info@vika-bedrijfswagens.nl.

Meer lezen?