Werken bij IVECO #6 - Verkoopadviseur bij een IVECO dealer

20/12/2019

Bij een IVECO dealer heb je de uitdaging en de mogelijkheden waar je naar op zoekt bent. Richard de Vos is begonnen als monteur in de werkplaats. Hierna is hij doorgegroeid tot werkplaatschef en is daarna verkoopadviseur geworden van FIAT en IVECO bij Cornelis Bedrijfsauto’s. In deze blog vertelt hij alles over zijn ervaringen.

20191211_125119_resized

Als familiemens vertelt hij vol trots over zijn vrouw en twee kinderen. Richard werkt vier dagen per week en geniet van één dag ouderschapsverlof, omdat hij ook graag thuis is bij zijn gezin. “Dat is de mogelijkheid die ze hier bieden en dat vind ik heel fijn!”

Liefde voor techniek
De liefde en passie voor het sleutelen zit in het bloed. “Mijn zoon gaat hier net zo hard in mee. Mijn vader was bouwvakker, maar vond sleutelen wél heel leuk. Het is er bij mij met de paplepel erin gegoten. Dat zie je nu ook bij mijn zoontje. Hij weet nu al dat hij ook als monteur bij Cornelis Bedrijfsauto’s wil werken. Toen ik nog servicedienst draaide ging hij ook graag mee. Als dan een auto of een bus kapot was, heeft hij al de accu’s vervangen bijvoorbeeld. Mijn zoontje is nu 9, dus destijds was hij een jaar of 4. Een vriend van mij heeft een vrachtwagen. Als hij ermee gaat rijden, staat mijn zoon vooraan om mee te gaan. Dat is super leuk om te zien.”

MegaRun
In zijn vrije tijd doet Richard graag mee aan de MegaRun. Dit doet hij met een stel vrienden. “Bij de MegaRun koop je een auto tot maximaal € 750. Je gaat er vervolgens samen mee aan de slag om de wagen helemaal te pimpen. Hierna ga je met vijf vrienden op pad, samen met in totaal ongeveer 250 auto’s. Met andere auto’s rijdt je een mooie route door Europa. Ik vind de MegaRun super tof, omdat ik ook mag sleutelen, het kameraadschap en even vrienden onder elkaar. Je bent écht even weg zonder stress.”

Maatwerk bieden met IVECO voertuigen
Richard geniet van zijn rol als verkoopadviseur, omdat de IVECO voertuigen zó uniek zijn. “Als je naar de Daily kijkt, dat is zo’n uniek product. Er is weinig vergelijkbaar met de IVECO Daily. Het is echt maatwerk. Een IVECO is aanpasbaar en heeft voor alles een oplossing. Dat is bij de concurrentie niet zo.”

Verkoopadviseur
Als monteur is Richard begonnen en hij werkt nu als verkoper. “Ik hoor van klanten ook dat ze een vertrouwd gevoel bij mij hebben, omdat ik weet waar ik over praat. Het is voor mij vooral handig om veel te weten.” Richard is duidelijk over zijn manier van werken: “Als je zegt wat je doet en doet wat je zegt, dan heb je al de helft van het vertrouwen gewonnen van mensen. Dat moet je vasthouden, want je wilt geen dingen beloven die je niet kunt waarmaken.”

20191211_125243_resized

Cornelis Bedrijfsauto’s
Cornelis Bedrijfsauto’s is een gemoedelijk familiebedrijf, zo spreekt Richard uit ervaring. “Er is altijd een keuze om verder te groeien. Ik ben namelijk ook in de werkplaats begonnen. Op enig moment zoek je naar nieuwe uitdagingen en die kansen worden je gegeven. Je begint ergens, maar dit hoeft niet het eindstation te zijn. Bennie Haijkens, directeur van Cornelis Bedrijfsauto’s, zei al een keer gekscherend tegen mij: ‘Je hebt alleen nog niet op mijn stoel gezeten! Voor de rest heb je alles wel zo’n beetje gedaan.’ Je kunt altijd ergens even aan proeven. Als je het dan niet bevalt, kun je altijd terug naar je oude functie. Dat is geen probleem. De meeste mensen blijven dan ook vaak lange tijd bij IVECO.”

Advies
Richard heeft een belangrijk advies voor iedere werkzoekende of studerende met een passie voor techniek: “Stap in de wereld van de bedrijfswagens en maak het mee! Het is al veelzijdig, maar in de toekomst wordt het alleen nog maar dynamischer. Het échte sleutelen kom je nog steeds tegen. Wij doen ook praktisch alles. Als een motor stuk loopt, dan durven we die ook uit elkaar te halen. Het is heel divers en lopen niet alleen maar onderdelen te vervangen. Het sleutelen aan bedrijfswagens is daarom veel uitdagender dan personenwagens, omdat er veel meer diversiteit is. Je haalt immers ook echt iets los.”

Meer lezen?