header-werken-bij-iveco-blog-iveco-schouten-almkerk

Werken bij IVECO #4 – Bedrijfswagenmonteur, Sven Slippens

17/11/2019

Werken bij IVECO betekent nieuwe dingen leren en je horizon verbreden. Eerste Bedrijfswagenmonteur Sven Slippens vertelt in deze blog alles over zijn ervaringen bij IVECO Schouten en Team De Rooy.

sven slippensAls 21-jarige is Sven Slippens één van de jonge gasten tussen sommige ervaren krachten in de werkplaats. Inmiddels werkt Sven alweer zes jaar bij IVECO Schouten. Vanuit het Willem van Oranje College (vmbo-school in Wijk en Aalburg) en Koning Willem I College (mbo school in 's-Hertogenbosch) is hij daar terecht gekomen. In de eerste twee jaar op de middelbare school volgde hij het Vakcollege Techniek. In de bovenbouw heeft Sven als vooropleiding ‘Mobiliteit en Transport’ gevolgd. Dit was de perfecte route richting zijn eerste mbo-opleiding: Tweede Bedrijfswagenmonteur. Na een verkort traject heeft Sven deze met succes afgerond. Zo ontstond er een perfecte basis om door te studeren voor Eerste Bedrijfswagenmonteur. Ook deze opleiding heeft hij voltooid. Met twee mbo-diploma’s op zak was hij klaar om aan de slag te gaan.

Passie voor techniek

Van kleins af aan is Sven al graag met zijn handen aan het werk. De passie voor techniek zit bij hem echt in de familie. Hij komt uit een wereld vol met kranen en vrachtwagens. “Mijn opa had een aannemersbedrijf. We hebben toen ongeveer twaalf jaar bij de zaak gewoond, waarna mijn ooms het hebben overgenomen. Ik kon vroeger dus ook altijd actief bezig zijn.”

Dakar Rally – Team De Rooy

Binnen IVECO Schouten is hij de uitverkorene om als monteur met Team De Rooy naar de Dakar te gaan. Die kans heeft hij niet aan zich voorbij laten gaan. Sven licht toe: “Het is zwaar, maar vooral heel mooi! Het is een ervaring die je niet zomaar meemaakt. Je ziet het als kind al op televisie. Ik had nooit kunnen bedenken dat ik ooit tussen al die grote jongens zou lopen.”

Sven vertelt enthousiast over het werken als monteur bij Team De Rooy: “Je bent in het buitenland en je hebt niet alles bij de hand. Het is soms roeien met die riemen die je hebt. Het is veel ’s nachts werken en dus weinig nachtrust. Het is hard en veel werken. Je werkt bij een top team, dus je moet goed zijn. Fouten worden gelijk afgestraft. Afgelopen jaar was het mijn eerste keer en ik mag gelukkig weer mee! Tot nu toe bevalt het mij goed. Het is geweldig om mee te maken. Daarnaast staat het super goed op mijn cv. We gaan bij de volgende editie naar Saudi-Arabië. Daar kijk ik nu al naar uit.”


Uitdaging in het werk

Werken voor IVECO Schouten bevalt hem goed. “De ene dag kun je werken aan een vrachtwagen en op een ander moment ben je weer bezig om een personenbus gereed te krijgen. Ik voel graag de druk om zo snel mogelijk voertuigen op de weg te hebben. Die uitdaging ga ik iedere keer weer graag aan.”

Advies

Als ervaringsspecialist kan Sven exact het verschil duiden tussen de beroepen als Bedrijfswagenmonteur en Autotechnicus. Het werken aan bedrijfswagens is veelzijdig. Dit komt door de talloze opties op een vrachtwagen/bestelwagen. Bij vrachtwagens is het iedere keer weer anders en ben je nóg technischer aan het werk. “Ik ben er van overtuigd dat je als aankomend Bedrijfswagenmonteur de uitdaging in je werk hebt, waar je naar op zoek bent. Het is uitdagender dan werken aan luxe personenwagens. Daarnaast zijn vrachtwagens lekker groot en robuust, dat is natuurlijk geweldig om te zien.”

Werken bij IVECO Schouten

Heb je een passie voor techniek en ben je op zoek naar een baan met afwisseling? Dan is werken bij een IVECO dealer zeker iets voor jou! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk alle openstaande vacatures via www.werkenbij-iveco.nl.

Meer lezen?