header-werken-bij-iveco-blog-kwakernaak

Werken bij IVECO #10 – Eerste Bedrijfswagenmonteur bij IVECO

22/06/2020

Werken bij een IVECO-dealer als Kwakernaak Bedrijfswagens betekent veel vrijheid, werken in een prettige werksfeer en een flexibele werkomgeving. Ricardo van der Kooy vertelt als Eerste Bedrijfswagenmonteur graag alles over het familiebedrijf en bedrijfswagendealer uit Waddinxveen. Daarnaast geeft hij ons vol trots een inkijkje in de wereld als monteur.

featured-afbeelding-werken-bij-iveco-blog-kwakernaakRicardo van der Kooy is 28 jaar oud en woonachtig in Bodegraven. In zijn vrije tijd maakt hij graag een tour door de omgeving op zijn motorfiets. Daarnaast is hij regelmatig aan het sleutelen aan een oude motorfiets om deze op te knappen. Je kunt bijna stellen dat hij geboren is met zwarte vingers, omdat hij als kind al druk bezig was om spullen uit elkaar te halen en weer in ere te herstellen. Op de middelbare school broeide de passie voor techniek verder op en kwam hij erachter dat hij het liefst in een bedrijfswagengarage zou willen gaan werken vanwege de veelzijdigheid. Ricardo: “Ik zit helemaal op mijn plek bij Kwakernaak Bedrijfswagens waar ik inmiddels alweer twaalf jaar werkzaam ben.” Iedere dag gaat hij met veel plezier naar het werk en geniet hij van de diversiteit qua werkzaamheden. Het is voor hem telkens weer de uitdaging om oplossingen voor de klant te vinden op de meest ‘moeilijke’ vraagstukken.

Veelzijdige werkzaamheden

Als Eerste Bedrijfswagenmonteur heeft hij in de loop der jaren al zijn papieren gehaald om APK’s uit te voeren, laadkleppen te keuren en heeft hij zichzelf opgewerkt tot tachograaftechnicus. Hierdoor is hij van alle markten thuis. Ricardo vertel hierover: “Na mijn tijd op het vmbo ben ik bij Kwakernaak Bedrijfswagens gaan werken. In het begin van mijn carrière bij deze IVECO-dealer vroegen ze mij of ik keurmeester wilde worden, laadkleppen wilde keuren of tachografen wilde gaan ijken. Vanuit daar ben ik stap voor stap steeds meer gaan doen, waardoor ik mij flexibel kan opstellen en collega’s kan ondersteunen.”

Momenteel is hij druk bezig om verschillende, nieuwe bedrijfsauto’s gereed te maken en op te bouwen volgens de wensen van de klant. Ricardo: “Verder heb ik door het jaar heen ook verschillende andere werkzaamheden, zoals: het keuren, onderhouden en repareren van bedrijfsvoertuigen. Het is heel veelzijdig! Als je veel wilt doen, dan kun je dit ook doen. Je moet iedere kans grijpen die je aangereikt krijgt. Daar gaat het om en die kansen krijg je volop bij een bedrijfswagendealer.”

Werken bij Kwakernaak Bedrijfswagens

Ricardo: “We zijn een familiebedrijf en een IVECO-dealer, waardoor je veel contact hebt met je baas/leidinggevende. Er heerst een fijne werksfeer waarin je veel vrijheid krijgt om kennis en ervaring in te brengen. Ik ben vrij om dingen op mijn manier op te lossen/aan te pakken. Er is meer onderlinge flexibiliteit. Je trekt samen aan één touw om zaken op te lossen en voertuigen helemaal naar wens af te leveren. De kleinschaligheid bij Kwakernaak Bedrijfswagens kan ik daarom enorm waarderen. Er is ook altijd ruimte voor humor/grappen tijdens het werken. We hebben samen het doorzettingsvermogen om problemen op te lossen. Daar waar de dienstverlening bij een andere dealer ophoudt gaan wij verder. Niet linksom dan wel rechtsom, voor ieder probleem bestaat er een oplossing. Ik koester die gezamenlijke drive om continu met de klanten mee te denken. Daarnaast zorgt de kleinschaligheid ervoor dat niet iedere dag hetzelfde is, waardoor ik met veel plezier naar het werk ga.”

Advies voor de werkzoekende

Wil je in een uitdagende werkomgeving samenwerken met Ricardo als een van jouw drie collega’s? Heb je het daarnaast in je om monteur te zijn/worden en ben je niet bang om je mouwen op te stropen? Dan is werken bij Kwakernaak Bedrijfswagens zeker iets voor jou! Je krijgt volop kansen om jezelf te ontwikkelen en de vrijheid om je werk zelf in te delen. Je hebt echt inspraak om mede te bepalen hoe je dingen gaat aanpakken. Ricardo leidt je graag rond door het gebouw en vertelt je graag alles over het familiebedrijf. Grijp nu je kans en haal het maximale uit jezelf als bedrijfswagenmonteur.

Meer informatie

Ben je na het lezen van deze blog benieuwd naar de openstaande vacatures bij Kwakernaak Bedrijfswagens? Kijk dan voor alle actuele vacatures bij IVECO en haar dealers op www.werkenbij-iveco.nl/.

Meer lezen?