News iveco, dakar, Dakar Rally

9/09/2019

Versteijnen en Llovera met Team De Rooy in Dakar 2020

De Nederlander Vick Versteijnen en de Andorrees Albert Llovera maken voor de Dakar Rally 2020 deel uit van Petronas Team De Rooy Iveco. Beiden komen aan de start met de Iveco Powerstar. Eerder werd al bekend dat ook Janus van Kasteren en Michiel Becx met Team De Rooy aan de start verschijnen in Saudi-Arabië.

versteijnen_RallymaniacsZowel Versteijnen als Llovera hebben ruime ervaring met trucks in de Dakar Rally. De 34-jarige Versteijnen maakte in 2015 zijn debuut in de Dakar en deed iedereen versteld staan door ondanks enorme tegenslagen met de DAF de finish te halen. Ook in 2016 bereikte hij de eindstreep. In 2017 viel hij door een kapotte motor van de Scania op de laatste dag uit. In 2018 en 2019 koos de inwoner van Hilvarenbeek voor de Morocco Desert Challenge. Zijn meest recente rally was de Hungarian Baja afgelopen zomer met een ssv.

llovera_FacebookDe 52-jarige Llovera deed in 1984 als skiër mee aan de Olympische Spelen. In 1985 raakte hij vanaf zijn middel verlamd. Dat weerhield hem er niet van deel te nemen aan 29 WRC-rally’s en in 2007 te debuteren in de Dakar met een Isuzu.

In 2014 en 2015 stond hij aan de start met MD Rallye Sport, in 2016 en 2017 haalde hij de finish met een Bonver Tatra.

Nieuwe coureurs Team De Rooy
“We zijn erg blij met de toevoeging van Vick Versteijnen en Albert Llovera aan het team”, stelt teammanager Henk van Leuven. “Versteijnen komt aan de start met een Powerstar Evo2, die aanvankelijk gereserveerd was voor Federico Villagra. Vanwege de crisis in Argentinië kan hij helaas niet meedoen. Ook Ton van Genugten en Maurik van den Heuvel hebben aangegeven komend jaar geen deel uit te maken van Team De Rooy. Met Janus van Kasteren en Vick Versteijnen hebben we echter twee jonge coureurs in het team die alle vrijheid krijgen om voor een topklassering te gaan en daarin ook worden gecoacht door Gerard de Rooy. De snelle assistentie wordt verzorgd door Albert Llovera, voor wie momenteel in Rome een Powerstar Evo3 volledig wordt aangepast. Michiel Becx gaat met een Iveco Trakker rijden, waarmee hij extra onderdelen meeneemt ter ondersteuning van de Powerstars. Of Gerard zelf met de Iveco Powerstar Evo4 (met onafhankelijke wielophanging) aan de start van Dakar 2020 komt, wordt duidelijk na een gedegen test in Marokko in oktober.”

Een droom die uitkomt
In Marokko zal Vick Versteijnen voor het eerst kennismaken met de Iveco. “Ik kijk erg uit naar die test. Met een torpedo rijden is niet nieuw voor me, maar met een automaat wel, dus dat is best spannend”, zegt Versteijnen, die wordt geflankeerd door navigator Teun van Dal en monteur André van der Sande. “Je mag wel zeggen dat het een droom is die uitkomt, om met Team De Rooy naar de Dakar te gaan. De kans kwam onverwachts voorbij via Janus van Kasteren, die een goede vriend van me is. Zo’n mogelijkheid grijp je natuurlijk met beide handen aan.Verder lezen?

Op 27 en 28 juli is het Truckstar Festival, op het TT-Circuit Assen, het podium voor de nieuwe IVECO S-WAY. IVECO is aanwezig om haar nieuwe model te showen aan het publiek. Iedere bezoeker heeft de unieke kans om op de exclusieve IVECO-stand kennis te maken met de opvolger van de IVECO Stralis. Tijdens een groots evenement in Madrid, vergezeld met wereldspelers Amazon, Shell en Microsoft, werd de IVECO S-WAY op 2 juli gelanceerd. Bij het ontwerp van de nieuwe truck stond de chauffeur centraal. Met een gloednieuwe cabine vol geavanceerde technologieën en connectiviteit is de IVECO S-WAY echt je thuis weg van huis.

Lees meer

IVECO NLS en Geesinknorba hebben onlangs de sleutel van een nieuwe, speciale bio-CNG vrachtwagen overgedragen aan Irado. Dit deden zij tijdens de RDD, Reinigings Demo Dagen, locatie: het Nationaal Militair Museum van Nederland. Door deze succesvolle samenwerking rijden er wagens op basis van hun ingezamelde afval. Daarnaast viel er nog meer te beleven, want er stonden liefst 88 bedrijven hun producten te promoten. Van verschillende soorten veegwagens tot grote trucks, liefhebbers en andere geïnteresseerde bezoekers konden overal rondkijken en sfeer proeven.

Lees meer