header-truckacademy

Truck Academy studenten gaan werken met complete IVECO Daily motor

26/11/2019

Onlangs heeft de Truck Academy van Summa Automotive een complete IVECO Daily motor met versnellingsbak in ontvangst genomen. In deze blog lees je alles over de Truck Academy en over de succesvolle samenwerking met IVECO NLS.

Rick van der Velden, teamleider Automotive binnen het Summa College, spreekt hierover vol enthousiasme: “We zijn blij dat we alle merken nu vertegenwoordigd hebben in onze leerwerkplaats. Op deze manier kunnen we het brede scala aan mogelijkheden laten zien aan de aankomende monteur.”

Keuze voor IVECO Daily Motor
De Truck Academy van Summa Automotive wil haar studenten graag laten kennismaken met verschillende technieken, ongeacht bij welk merk ze werken, met als doel om hen breed op te leiden. Rick van der Velden licht de keuze voor de bestelwagenmotor graag toe: “We zien heel sterk dat de milieu-uitstoot een grote rol gaat spelen. Daarnaast zien we dat veel transport niet meer de grote steden in mag. Je ziet dat men in de randgebieden van de steden ook over gaat naar lichtere bedrijfswagens en vanuit daar de distributie plaatsvindt naar de klant/afnemer of particulier. Ook zien we dat steeds meer dat merken en de truckdealers een lichtere lijn hebben. Wij willen dat een monteur in een bedrijf niet in een hokje wordt opgeleid, maar juist breed inzetbaar is. Dit zijn voor ons allemaal redenen om onze pijlen op de bedrijfswagens te richten.”

20191119_144118

Inzetbaarheid motor
“Wij gaan de motor inzetten voor het onderdeel sleutelvaardigheid, componentherkenning en het stellen van diagnoses, bij de leerlingen uit het eerste jaar. Daarnaast zullen de leerlingen uit leerjaar 2, 3 en 4 aan de slag gaan om preparaties aan het motorblok te verrichten.”

IVECO NLS
Pasquale De Luca, Parts Account Manager bij IVECO NLS: “Toen ik in contact kwam met de Truck Academy van Summa Automotive werd snel duidelijk dat de aankomende monteurs meer als een allround monteur ingezet moesten worden. Met veel plezier heb ik dan ook een van de nieuwste Daily Euro 6 motoren compleet bij de Truck Academy afgeleverd. Naast de truckmotoren kunnen de leerlingen nu ook sleutelen aan een bedrijfswagenmotor die beschikt over de meest recente en geavanceerde technieken. Bovendien ben ik zeer enthousiast over het feit dat de studenten nu ook kennis maken met een IVECO motor.”


Intensieve samenwerking
Vol trots spreekt Rick van der Velden over ‘zijn’ Truck Academy: “Continu werken we samen met bedrijven. Het bedrijfsleven heeft ook invloed op het curriculum wat wij draaien. Als zij bijvoorbeeld de LNG-lesstof willen integreren, dan gaan we samen kijken hoe we dit kunnen inpassen. Op deze manier houden we een curriculum wat up-to-date is. Het bedrijfsleven heeft echt een vinger in de pap voor hetgeen wat wij doen. Het is uniek om samen met het bedrijfsleven een opleiding neer te zetten. De bedrijven kunnen de vorming van de monteurs gedurende de opleiding coördineren door een nauwe samenwerking met de Truck Academy.”

Leerjaar 1
20191119_143054.jpg-1-Als docent vertelt Iwan van Dijk met veel passie over de school voor bedrijfswagenmonteurs: “De studenten bij de opleidingen tot bedrijfswagentechnicus, die starten in leerjaar 1 met een BOL-traject. De eerste 20 weken zitten zij voornamelijk op school en af en toe bij de bedrijven. Door dit traject te voltooien krijgen zij binding met het bedrijf en met de Truck Academy. Ze leren de beginselen van het vak om een goede start te maken bij hun leerbedrijf. Je wilt ze natuurlijk zó goed mogelijk voorbereiden op het echte werk.”

Open Dag
Wil je werkzaam zijn in een dynamische omgeving die continu verandert? Ben je op zoek naar een uitdagende baan waar het werk nooit saai wordt? Dan zijn de opleidingen als bedrijfswagentechnicus binnen de Truck Academy van Summa Automotive zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Op zaterdag 18 januari 2020 zijn alle locaties van het Summa College én de Truck Academy geopend, om jou te laten kennismaken met verschillende opleidingen. Loop vrijblijvend binnen om te kijken wat het inhoudt.

Garantie op een leerbedrijf
Bij de Truck Academy ben je gegarandeerd van een leerbedrijf. Je wordt namelijk als student in het eerste jaar uitgenodigd voor een dag, waar ook alle aangesloten dealers naar toe komen. Iwan van Dijk licht dit toe: “Vooraf hebben we de studenten een test laten maken om te achterhalen wie als snelste de meeste onderdelen kent. Tijdens die ene dag op school wordt de winnaar bekend gemaakt. Diegene mag als eerste een schaalmodel kiezen van een truckmerk. Je kunt dan gelijk zien waar zijn/haar voorkeur naar uitgaat. Op dat moment worden de studenten eigenlijk al gekoppeld aan een bedrijf. Die bedrijven zien ook duidelijk waar de voorkeur van de student naar uitgaat. Daarna worden de student en het leerbedrijf met elkaar in contact gebracht. De student heeft meteen werk en kan gelijk aan de slag gaan. Na een half jaar wordt vastgesteld of hij/zij bij het leerbedrijf past. We gaan altijd op zoek naar een perfecte match.”

Meer lezen?