header-blog-maracco-dessert-challenge_

Team De Rooy met drie trucks naar de MDC

26/02/2020

Team De Rooy zal op 18 april aanstaande met drie trucks aan de start van de Morocco Desert Challenge verschijnen. Met Ton van Genugten, Janus van Kasteren junior en Michiel Becx als coureurs zal het team zich zeker willen mengen in de strijd om de podiumplaatsen.

Die strijd gaat een hele interessante worden. Met het MAZ team uit Wit-Rusland, Mammoet Rallysport, het Riwald Dakar Team, het EVM Team met Peter Versluis en Roeland Voerman, en de mogelijke komst van Martin Macek en Ales Loprais (respectievelijk vijfde en zevende afgelopen Dakar) is op het Kamaz Team na praktisch de volledige wereldtop aanwezig in Marokko.

DKR20_01_10_0058-1024x683Janus van Kasteren: ”De banden gaan een grote rol spelen”

Janus van Kasteren: ”Ik ben heel benieuwd wat deze editie gaat brengen. Dat wordt echt een mooie competitie met dit sterke deelnemersveld. In de Dakar weet je dat Kamaz bijna altijd wint, maar nu is het echt de vraag wie de zege gaat pakken. Het MAZ team is heel snel, maar er zijn nog zeven, acht kanshebbers.”

”Ik kijk tevreden terug op mijn zesde plaats in de afgelopen Dakar. Mooi dat we nu met drie trucks naar Marokko gaan. We gaan nog wat aanpassingen doen aan de truck. De tanks komen aan de zijkant voor een betere gewichtsverdeling, er komen jacks onder, de motor krijgt iets meer vermogen onderin. De banden gaan een grote factor worden in de Morocco Desert Challenge, zeker op dag twee. Het zal zaak zijn om meteen vanaf het begin er vooraan bij te zitten” kijkt van Kasteren vooruit.

MDC19_17_04_001-1024x683Ton van Genugten wil de Morocco Desert Challenge niet missen

Ton van Genugten deed vorig jaar voor het eerst mee in de Morocco Desert Challenge met Team De Rooy en moest toen 30 kilometer voor de finish opgeven om verdere schade te voorkomen. Toen reed hij nog met de onafhankelijk geveerde truck, nu gaat hij met de truck rijden waar Gerard De Rooy in de Dakar 2019 derde mee geworden is en Albert Llovera dit jaar in Saoedi-Arabië mee heeft gereden.

Van Genugten was er niet bij in de Dakar, maar de Morocco Desert Challenge wilde hij niet aan zich voorbij laten gaan. ”Ik heb Gerard onlangs gevraagd of er nog een truck beschikbaar was. Afgelopen donderdag hebben we dat rond gemaakt. De EVO III waar ik mee ga rijden heeft een iets langer chassis voor meer stabiliteit op snelle paden en de cabine is op vier plaatsen afgeveerd. Het veld in de Morocco Desert Challenge wordt steeds serieuzer en dan is het mooi voor mij dat ik er bij kan zijn met een truck van Team de Rooy. Hoewel ik de Dakar niet heb gereden, is rally rijden voor mij net als fietsen, dat verleer je niet. Wie er naast me komen te zitten in de truck is nog niet bekend, dat ligt nog even open. De sfeer in de MDC maakt deze rally zo bijzonder met een veld van amateurs tot professionals. Er doen veel bekenden mee, en dat maakt het nog eens extra leuk” aldus van Genugten.

DKR20_01_13_0397-1024x683Michiel Becx: ”Dankbare taak om anderen te kunnen helpen”

De derde rijder in het team is Michiel Becx, die er ook al jaren bij is in de Morocco Desert Challenge. Net als in de Dakar zal Becx zijn teamgenoten ondersteunen tijdens de rally als snelle assistentie. Een rol die hem prima bevalt. Met dezelfde auto en dezelfde crew. ”Dakar kon voor ons echt niet beter, we hebben zelf helemaal geen trammelant gehad en toch geregeld ons team kunnen helpen. Dat vind ik eigenlijk nog mooier dan rijden met het mes tussen de tanden. Het is een hele dankbare taak om anderen te kunnen helpen en vooral heel leuk. Natuurlijk wordt er niks cadeau gedaan, maar ik dat we als als team voor de winst moeten gaan” vertelt Michiel Becx.

Meer lezen?