Overdracht speciale bio-CNG wagen op geslaagde RDD editie 2019

18/06/2019

IVECO NLS en Geesinknorba hebben onlangs de sleutel van een nieuwe, speciale bio-CNG vrachtwagen overgedragen aan Irado. Dit deden zij tijdens de RDD, Reinigings Demo Dagen, locatie: het Nationaal Militair Museum van Nederland. Door deze succesvolle samenwerking rijden er wagens op basis van hun ingezamelde afval. Daarnaast viel er nog meer te beleven, want er stonden liefst 88 bedrijven hun producten te promoten. Van verschillende soorten veegwagens tot grote trucks, liefhebbers en andere geïnteresseerde bezoekers konden overal rondkijken en sfeer proeven.

Voldaan kijken vertegenwoordigers van IVECO, Geesinknorba en Irado terug op de samenwerking. IVECO produceerde het chassis van de Stralis AD260S33X/FP D CNG, Geesinknorba maakte de opbouw en het beladingssysteem, Welvaarts regelde een functioneel weegsysteem en Brigade zorgde voor een verfijnd camerasysteem, zodat de chauffeur volledig rondom de wagen kan kijken. “De chauffeurs en beladers zijn enorm blij met het eindresultaat. Daar doe je het voor! Van de kleuren tot de reclame, alles klopt en dat geeft een enorm trots gevoel, aldus Rudolf Dieben als Area Sales Manager van Geesinknorba.

IVECO afvalwagen op bio-CNGBio-CNG
“Wij hebben duurzaamheid als onderdeel van onze strategie, daarom is het super gaaf om de vrachtwagen in ontvangst te nemen. Dit vertaalt zich in het beleid, want zo werkt Irado samen met Omrin om van afval bio-CNG te maken. Wij hebben hier ook certificaten voor. Eigenlijk rijden onze CNG wagens op hun ingezamelde afval. Vanuit ons circulaire gedachtegoed is het fijn om samen met IVECO hierin op te treden. Zij gaan mee in onze filosofie. We kunnen letterlijk samen optrekken”, zo vertelt: Avinash Rampersad als Assetmanager namens Irado.

Van grofvuil tot klein chemisch afval, al het huishoudelijke afval wordt ingezameld door Irado. Vanaf daar wordt het proces gestart om biogas, dat bestaat uit organisch materiaal, te vergisten. Dit gas wordt weer geïnjecteerd in de gasleidingen. Op Ecopark De Wierde gaat dit in de vergistingsinstallatie. Deze installatie produceert biogas. Dit is de grootste in de Benelux. Hiermee zet Omrin het geproduceerde biogas om naar groengas. In totaal produceren zij ca. 14 miljoen m³ groengas. Ongeveer één miljoen kubieke meter wordt gebruikt om (afval)wagens op te laten rijden.

Tevredenheid
Avinash licht toe dat de mensen die ermee werken het ook een fijne wagen vinden. “Het onderstreept het gevoel dat wij luisteren naar wat onze medewerkers willen. Het is leuk om de relatie te leggen tussen datgene wat de organisatie graag wil (doelstellingen) en daarna een leverancier te vinden die hier met ons in kan optreden en begrijpt wat wij bedoelen. Het is niet alleen de wagen, maar ook het onderhoud en alles wat erbij komt kijken. IVECO is een partner die ons volledig begrijpt. Zij zijn al jaren bezig met CNG, dus dat zit in hun DNA. CNG is een mooi moment in de transitiefase. Straks gaan we weer naar een andere energie behoefte (elektrisch, hybride of waterstof) en ik weet zeker dat we met IVECO een partner hebben gevonden die deze behoefte in de toekomst kan vervullen.”

RDD (Reinigings Demo Dagen)
De Reinigings Demo Dagen is een evenement, waarbij leden samen hun spullen promoten. Inmiddels is de RDD de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé toonaangevende vakbeurs voor de afval- en reinigingssector. Een begrip voor iedereen die professioneel actief is in de afval- en reinigingswereld.

Van Lelystad naar Soest, een enthousiaste Remco Tekstra (Sectiemanager RAI Carrosserie NL, organisator van het evenement) vertelt hierover: “We hebben met het Nationaal Militair Museum een locatie gevonden met een bepaalde allure. Dit geeft ons evenement net wat extra’s. Naast de 17 bedrijven die de initiatiefnemers zijn, staan er nog 71 andere aanhakers/exploitanten. Het is een beurs, maar ook vooral een ledenevenement. Als de leden en exploitanten dit zo ervaren, dan blijft het dichtbij hen staan. Het geeft net een iets andere sfeer dan een andere willekeurige beurs. Het sfeertje van Lelystad hebben we meegenomen naar hier.

 

 

Meer lezen?