header-blog-kusters-logistic-services

Klant aan het woord #8 – Kusters Logistic Services

12/03/2021

Als een van de eerste transportbedrijven in Nederland maakte Kusters Logistic Services kilometers met een IVECO S-WAY. Na alle goede ervaringen hebben zij inmiddels ook al een tweede S-WAY met succes in gebruik genomen. In deze blog lees je alles over hun ervaringen met deze trucks.

afbeelding-in-tekst-blog-kusters-logistic-servicesKusters Logistic Services is een allround logistiek dienstverlener die gevestigd is in het hart van Eindhoven. Op het industrieterrein Acht opereren zij vanuit een warehouse met een opslagcapaciteit van 5.700 m². Het familiebedrijf is gespecialiseerd in niet-standaard transport en dan met name het distribueren van revalidatiemiddelen. In de afgelopen jaren zijn zij daarmee uitgegroeid tot een grote speler binnen de Benelux. De twee IVECO S-WAY’s worden door Kusters Logistic Services ingezet om het transport te verzorgen van revalidatiemiddelen naar zorgcentra, verpleegtehuizen en ziekenhuizen in Nederland. Kusters Logistic Services heeft daarbij gekozen voor twee IVECO S-WAY’s met 420 pk, omdat zij hiermee relatief korte ritten rijden in combinatie met een laag totaalgewicht van de volledige combinatie. Het gaat immers voornamelijk om het vervoeren van bijvoorbeeld rolstoelen en scootmobielen.

Enthousiast over IVECO’s

Gerjo de Brouwer is als Operationeel Manager van Kusters Logistic Services zeer te spreken over de uitstraling en betrouwbaarheid van de S-WAY. De ruime AS-cabine is bovendien in de smaak gevallen bij de chauffeurs, waardoor het voor Kusters Logistic Services een logische keuze was om een tweede IVECO S-WAY aan te schaffen. Gerjo: “Wij zijn nog steeds trots op het feit dat Kusters Logistic Services als een van de eerste bedrijven in Nederland kon pronken met een IVECO S-WAY. Daarnaast heb ik van de chauffeurs louter positieve geluiden gehoord, nadat zij kilometers hebben gemaakt met de S-WAY. IVECO is bovenal een prachtig merk waar medewerkers een stapje extra zetten. Tijdens het aankoopproces zijn we dan ook perfect begeleid door Bert Mingels, Sales Area Manager bij IVECO NLS. Daarnaast kennen onze IVECO’s een minimale stilstand, waardoor ik de S-WAY aan iedereen kan aanbevelen!” Naast twee S-WAY’s heeft Kusters Logistic Services ook 20 IVECO Daily’s in hun wagenpark, waarmee zij overheidsinstanties en deurwaarders bedienen door het ophalen van spullen. “Deze voertuigen combineren een goede prijs-kwaliteit verhouding aan lage onderhoudskosten en een efficiënt brandstofverbruik”, aldus Gerjo.

Theo van Aerle, chauffeur bij Kusters Logistic Services: “Ik heb de eer gehad om een dag demo te rijden met de IVECO S-WAY. Deze overtrof mijn verwachtingen qua rijcomfort en bedieningsgemak, waardoor ik de S-WAY heb aanbevolen bij mijn werkgever.” We kunnen dus wel vaststellen dat ze bij Kusters Logistic Services in de rij staan om met een IVECO te rijden. Aan enthousiasme bij de chauffeurs is er absoluut geen gebrek!

afbeelding-in-tekst-blog-kusters-logistic-services-2-Lage TCO

Door de aanschaf van twee IVECO S-WAY’s heeft Kusters Logistic Services gekozen voor dieseltrucks met een lage TCO, omdat deze zijn uitgerust met een EGR-loze Cursor 11 motor. IVECO is namelijk de enige vrachtwagenleverancier die geen uitlaatgasrecirculatie of een actieve roetfilter toepast en toch de Euro VI Step D eisen respecteert. Bij de IVECO S-WAY is er slechts sprake van een passieve roetfilter in combinatie met de nabehandeling van uitlaatgassen door middel van Adblue. Hierdoor wordt onnodige warmteontwikkeling in de motor en zelfvervuiling van de motor voorkomen. Bovendien maken de chauffeurs comfortabele kilometers door de zuinige HI-TRONIX 12-traps versnellingsbak. Deze kent de langste olieverversingsinterval in zijn klasse, waardoor de S-WAY’s pas na 150.000 kilometer toe zijn aan een onderhoudsbeurt.

Meer informatie

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de IVECO S-WAY? Vraag dan nu vrijblijvend een adviesgesprek/offerte aan via onze website! We gaan graag met jou in gesprek om de mogelijkheden te bespreken, zodat jij wellicht binnenkort comfortabele kilometers kan maken met een IVECO S-WAY. Wil je alvast meer te weten komen over de S-WAY en waarom deze de titel draagt van jouw thuis weg van huis? Bekijk dan nu deze blog!

afbeelding-in-tekst-blog-kusters-logistic-services-3-

Meer lezen?