header-klant-aan-het-woord-blog-bentvelzen-transport

Klant aan het woord #7 – Bentvelzen Transport

26/01/2021

Bentvelzen Transport nam vorig jaar in totaal vijf S-WAY’s met succes in gebruik, waardoor hun wagenpark met 80 trekkende eenheden voor 25% bestaat uit IVECO’s. Met meer dan 60 jaar ervaring is Bentvelzen Transport & Logistiek uitgegroeid tot een gerenommeerd familiebedrijf dat zich blijft ontwikkelen. In deze blog lees je meer hierover.

afbeelding-in-tekst-1-blog-klant-aan-het-woord-bentvelzen-transportAls een van de eerste transportbedrijven in Nederland maakte Bentvelzen Transport kilometers met een IVECO S-WAY 6x2 motorwagen. In totaal werd het wagenpark in 2020 uitgebreid met vijf S-WAY’s, waarvan twee met een AS-cabine en drie trekkers met een AT-cabine. Drie aanwinsten rijden in de kleuren van Dachser, omdat deze dedicated worden ingezet voor deze opdrachtgever. Peter van der Sterre vertelt als Operationeel directeur bij Bentvelzen Transport hierover: “We zijn het gewend om ons als kameleon op te stellen. Dit is dé reden waarom slechts twee S-WAY’s zijn gehuld in de huisstijl van Bentvelzen.”

Tevreden over uitrusting

De twee IVECO S-WAY’s met een AS-cabine zijn uitgevoerd als motorwagen inclusief BDF-wissellaadsysteem met pneumatische twistlocks, waarbij één truck is gekeurd om als LZV te dienen. De diesel aangedreven motorwagens zijn voorzien van een vangmuilkoppeling voor de Wemacon aanhangwagen, een camerasysteem dat gericht staat op de vangmuil en zes werklampen. De drie S-WAY’s met een AT-cabine zijn op hun beurt voorzien van een Jost koppelschotel, een geïntegreerde standkachel onder de cabine, Hi-Connect infotainmentsysteem inclusief TomTom trucknavigatie en een Lightbar met verstralers. Peter van der Sterre: “Onze chauffeurs zijn laaiend enthousiast over hun IVECO S-WAY. Bovendien hebben wij prachtige visitekaartjes op de weg! Chauffeurs William de Rooy en Bart Broere vullen hierop aan: “Het dashboard is overzichtelijk en je hebt meer dan voldoende opbergruimte. Je maakt comfortabele kilometers met een IVECO S-WAY!”

afbeelding-in-tekst-2-blog-klant-aan-het-woord-bentvelzen-transportAlle S-WAY’s zijn verder voorzien van een EGR-loze motor en een krachtige 12-traps HI-Tronix automatische transmissie die de beste koppelgewichtsverhouding en de langste olieverversingsinterval in zijn klasse kent. Hierdoor zijn de trucks pas na 150.000 kilometer toe aan de eerste onderhoudsbeurt. Bovendien zorgt het Hi-SCR systeem in de IVECO’s voor een aanzienlijke verlaging van de uitstoot van roetdeeltjes en een zelfstandige reiniging van de passieve roetfilter. De eerste 450.000 kilometer hoeft Bentvelzen Transport daardoor geen rekening te houden met het vervangen van de roetfilter.

Kilometervreters

Peter: “Bentvelzen Transport rijdt al jaren met IVECO’s. Door een betrouwbare en krachtige aandrijflijn kunnen we kilometers blijven maken. Daar draait het natuurlijk om! Mede hierdoor was het voor ons vanzelfsprekend om na de goede ervaringen met de Stralis wederom voor IVECO’s te kiezen. We zijn bovendien ook zeer te spreken over de service die Kwakernaak Bedrijfswagens levert. Zij denken telkens weer met ons mee en leven zich perfect in om ons van dienst te zien.” Ons brede gamma aan IVECO’s is het bewijs van de succesvolle samenwerking. Bentvelzen Transport heeft namelijk ook meerdere Eurocargo’s, Daily’s en Stralissen in hun wagenpark.

afbeelding-in-tekst-3-blog-klant-aan-het-woord-bentvelzen-transportOnderscheidend vermogen

Bentvelzen Transport onderscheidt zich op het gebied van verkeersveiligheid en het opleiden van chauffeurs. Peter: “Ons streven is om alle trucks uit te rusten met camerasystemen en sensoren, omdat wij ons voor circa 80% begeven in en rondom de stad. Het is voor de chauffeurs daarom erg belangrijk om meer dan voldoende zicht te hebben rondom het voertuig, zodat hij/zij schades kan voorkomen. Bovendien zijn wij het enige bedrijf in Nederland dat statushouders heeft opgeleid tot vrachtwagenchauffeur. Bij ons is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en helpen we elkaar op zoveel mogelijk manieren. Wie wil werken bij een sociaal transportbedrijf die moet bij ons zijn.”

Meer informatie

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de IVECO S-WAY? Vraag dan nu vrijblijvend een adviesgesprek/offerte aan via onze website! We gaan graag met jou in gesprek om de mogelijkheden te bespreken, zodat jij wellicht binnenkort comfortabele kilometers kan maken met een IVECO S-WAY. Wil je alvast meer lezen over de S-WAY en waarom deze nu met recht de titel draagt van jouw thuis weg van huis? Bekijk dan nu deze blog!

Meer lezen?