header-duurzaam-world-1

IVECO is jouw partner voor duurzaam transport

10/10/2019

Elk jaar op 10 oktober staat alles in het teken van de Dag van Duurzaamheid. Wij vertellen als jouw partner voor duurzaam transport daarom graag alles over dit onderwerp.

s-way-np-1In een snel veranderende wereld groeit de vraag naar alternatieve aandrijvingen. Wereldwijd maken steeds meer transportbedrijven de omschakeling naar duurzame oplossingen. Ze leveren niet alleen een doorslaggevende bijdrage tot een schoner milieu, maar profiteren tegelijk van reële economische voordelen die iedereen ten goede komen. Zo genieten transportondernemers met een LNG of CNG voertuig van het Maut-voordeel. Zij zijn sinds 1 januari 2019 vrijgesteld van Maut. Deze vrijstelling geldt voor een periode van minimaal twee jaar. Afhankelijk van de gewichtsklasse kan het voordeel oplopen tot ruim 18,7 cent per kilometer. Voor een transporteur die veel rijdt in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Bulgarije en Frankrijk, kan de keuze voor LNG binnen die twee jaar veel geld besparen.

Voordelen van het rijden op gas
Daarnaast zijn er nog meer voordelen van rijden op gas. Voertuigen op gas voldoen met gemak aan de huidige en toekomstige uitstootnormen. Ze mogen vrij milieuzones in en maken door hun lage geluidsniveau leveringen 's nachts mogelijk. Daarnaast verbruiken ze minder en goedkopere brandstof dan dieselvoertuigen, waardoor transporteurs in aanmerking komen voor overheidssubsidies en belastingvoordelen. Bovendien zorgt het voor een milieuvriendelijke uitstraling. Als transportbedrijf levert het je dus een reëel concurrentieel voordeel op.

IVECO Truck Gas Station Locator
Ben je benieuwd op welke plekken je CNG of LNG kunt tanken? Bekijk dan nu onze IVECO Truck Gas Station Locator. Het bestaande netwerk aan stations blijft groeien. Zo werd onlangs bekend dat PitPoint haar eerste LNG-stations voor vrachtwagens in Rekkem, België heeft geopend. Rolande is de grootste LNG-Leverancier in Nederland met 14 stations. Daarnaast kunnen transporteurs ook tanken bij een aantal stations van Shell, BP en Greenpoint.

Ontwikkelingen op waterstof
IVECO, FPT Industrial en VDL ETS zijn partners in een nieuw Europees project (H2Haul) om trucks met een brandstofcel te ontwikkelen. Zij werken samen om drie vrachtwagens op waterstof te ontwikkelen. Dat zijn zowel trekkers als bakwagens, met een totaalgewicht tot 44 ton. In Europa zijn er drie verschillende leveranciers die brandstofcelsystemen produceren: ElringKlinger (Duitsland), Hydrogenics (Duitsland) en Powercell (Zweden). Het H2Haul project zal een belangrijke bijdrage leveren aan de voorbereiding van de markt op verdere inzet van de fuelcell-technologie in de komende jaren en het behalen van de Europese-CO2-reductiedoelstelling voor 2030.

CNH Industrial, het moederbedrijf van IVECO en FPT Industrial, heeft onlangs een partnerschap gesloten met Nikola Motor met als doel om de transformatie van de industrie naar emissie-neutraliteit van klasse 8 / zware vrachtwagens in Noord-Amerika en Europa te versnellen door de toepassing van brandstofceltechnologie. IVECO en FPT Industrial gaan Nikola helpen bij de engineering en productie-expertise om de brandstofcel- en batterij-elektrische vrachtwagens te industrialiseren. De volgende voertuigen zullen profiteren van deze samenwerking: de Nikola ONE, een NAFTA-compatibele slaapwagen van klasse 8; de Nikola TWO, een NAFTA-conforme Klasse 8 dagcabine-truck; en de Nikola TRE, een Europese cab-over Heavy Duty Truck.

Een milieuvriendelijke gamma
IVECO is wereldwijd de enige constructeur met dagelijks inzetbare modellen op aardgas in het volledige bedrijfsvoertuigengamma, van lichte bestelwagens en middelzware trucks tot zware opleggers voor het goederentransport op de lange afstand.

eurocargo-np-1-DAILY HI-MATIC NATURAL POWER
De Daily HI-MATIC Natural Power is het eerste voertuig op gas met een achttrapsautomaat, wat van hem de ideale oplossing maakt voor het stadsverkeer. Zijn 3,0-liter CNG-motor van 100 kW (136 pk) en 350 Nm biedt dezelfde prestaties als een vergelijkbare dieselmotor, maar is 4 dB stiller. Daarnaast stoot deze tot 5% minder CO2 uit (tot 95% met biomethaan), 12% minder NOx en 76% minder fijnstof, en heeft een uitstekende brandstofefficiëntie. De Daily Natural Power is verkrijgbaar als bestelwagen of chassis-cabine in vele varianten, met uiteenlopende koetswerken en met een maximaal toegelaten massa tot 7,2 ton.

Eurocargo Natural Power
Duurzaam, efficiënt, wendbaar en veelzijdig: de Eurocargo is de perfecte truck voor opdrachten in de stad. Van het ophalen van vuilnis en het vegen van straten tot wegtransport- en containertoepassingen: hij kan voldoen aan elke behoefte. De Eurocargo Natural Power is verkrijgbaar in verschillende gewichtsvarianten variërend van 11 tot 16 ton, met een 6-cilindermotor van 150 kW (204 pk) en een koppel van 750 Nm. Deze kan gecombineerd worden met een handgeschakelde negenversnellingsbak of volledig automatische versnellingsbak met koppelomvormer. Hij biedt een rijbereik tot 400 km op aardgas.

IVECO S-WAY Natural Power
De IVECO S-WAY bouwt voort op de uitstekende duurzame prestaties van de zware lijn en zorgt voor een verdere vermindering van PM-, NOx- en CO2-emissies. Trouw aan zijn erfgoed, combineert het een lage TCO met lage emissies. Dit wordt bereikt met het exclusieve nabehandelingssysteem HI-SCR, door de uitzonderlijke brandstofefficiëntie die resulteert in de geavanceerde motortechnologie en Hi-Tronix-transmissie, en de verschillende brandstof besparende oplossingen zoals de Smart EGR.

Voor logistieke operators die een 'groen' wagenpark willen runnen, blijft de IVECO S-WAY Natural Power de enige LNG-truck met 460pk die een bereik heeft tot 1.600 km voor langeafstandsmissies. Met dit voertuig zullen zij profiteren van alle voordelen van aardgas, het enige onmiddellijk beschikbare emissiearme alternatief voor diesel in het zware segment. De S-WAY NP heeft een uitstoot die 99% lager is dan diesel.

Meer informatie
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de IVECO S-WAY NP? Download dan nu de brochure.

Meer lezen?